Вучић: Одблокираћемо Земун и пре Шешељевог рока од 72 сата

Casual Observer

Stara legenda
Poruka
83.666
Понедељак, 07.07.2025. у 19:33

Вучић: Одблокираћемо Земун и пре Шешељевог рока од 72 сата​

EC5194F0-DFAB-4B51-8254-24C949A7E95D.jpeg

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће држава у наредних 72 сата уклонити блокаду у Земуну и нагласио да је данас на тој блокади било свега неколико људи.

"Видео сам да је Шешељ дао некакав рок, неће дочекати тај рок, тако да му се не муче људи и не спремају за та чуда - раније ћемо то да почистимо", рекао је Вучић у Јагодини одговарајући на питања новинар.

Председник СРС Војислав Шешељ је синоћ изјавио да је дао властима рок од 72 сата да „рашчисте усташе из центра Земуна” и да ће ако то не ураде „позвати четнике да то ураде”.

"Знате ли да од два до три поподне нула људи им је било на блокадама у Земуну? Ми смо их оставили да народ види с каквим будалама и лудацима имамо посла. Нула људи. Сад их је пре него што сам дошао овде било троје. Држе забарикадирано 30, 40, 50 хиљада возила на дневном нивоу. Срам вас било, бре. И не могу себи да објасне како је могуће да им је пропало. Па пропало вам је јер не да Србин своју државу", поручио је Вучић.

Вучић је у Јагодини присуствовао церемонији отварања Туристичког комплекса и Меморијалног парка „Драган Марковић Палма”.

https://www.politika.rs/scc/clanak/685974/vucic-odblokiracemo-zemun-i-pre-seseljevog-roka-od-72-sata

AV se uplašio da mu oportunizam i popustljivost ne saseku rejting?

Da li su Bah i Betoven svirali na otvaranju “memorijalnog parka”? :lol:

Da li su svojom svirkom uveličali otvaranje “memorijalnog parka”? :lol:
Jako je dražesna ova gospo'ca u videju što postavlja, ničim izazvana, nezgodna pitanja. Taj smeh..., ta nepatvorena zbunjenost.... eh, šta ćeš, mladost - ludost, starost - pedofilija, kako kaže narodna mudros'.
No, manimo se pikanterija i pređimo na konkretne činjenice.
G. Palma je osto upamćen po jakoj afilijaciji ka her.fan Beeethofnu, kako bi ga rekli u Bonu gde je obitavao u mladosti. Sasvim sam zaboravio sadržaj ovog nekad, tako popularnog videja. Šta smo naučili iz njega? Opet, kao i mnogo puta ranije, 2 stvari.
1. G. Palma je od domaćih izvođača najviše voleo Cecu.
2. G. Palma je propustio da u svoj portfolio ubeleži gostovanje ne samo G. Beeethofna već i G. Šopina u Jagodini ili barem, u rodnom Končarevu.
Za broj 2 nema nedoumice - ja verujem da on na nebu već organizuje zajedniči koncert ove dvojice muzičkih velikana. Cenim da će se teško odlučiiti ko će biti headliner a ko opening act, no to su već pitanja tehničke prirode.
Nego vratimo se na ovo pod 1. Ceca? OK, logično, čovek je svojevremeno bio jedan od glavnih ljudi u stranci Cecinog pokojnog muža, g.Arkana. I posle, kad je osnovao svoju strnku, čini mi se, ostali su, ako ne u prijateljskim, ono bar, u korektnim odnosima. Ali, pitanje se samo nameće: kako bi on danas gledao na pevanje Cecinog velikog hita "Kukavica" od strane bljokadera?

Адвокат

ЗАШТО БЛОКАДА РАСКРСНИЦА НИЈЕ ЧАК НИ САОБРАЋАЈНИ ПРЕКРШАЈ?

Блокада раскрсница илипутних праваца, тј. окупљање на отвореном,ни у ком случају не може бити саобраћајнипрекршај, јер представља вид остварењаједног од основних људских правазагарантованих Уставом у чл. 54 - Слободаокупљања.

С тим у вези, окупљање немора чак бити ни пријављено, јер Законо јавном окупљању у чл. 13, став 1. тачка4), предвиђа изузетак од обавезепријављивања скупа.

Наиме, овимчланом је дефинисано:

„У складу саовим законом не пријављују се:
...
4)спонтанa мирнa окупљањa, без организатора,као непосредна реакција на одређенидогађај, након тог догађаја, која сеодржавају на отвореном или у затвореномпростору, ради изражавања мишљења иставова поводом насталог догађаја."

Дакле,Закон о јавном окупљању препознајеспонтане и мирне јавне скупове каолегитиман облик слободе окупљања, којене захтевају претходну пријаву, штоимплицира и дозвољеност блокадасаобраћајница током таквихокупљања.

Штавише, свако разбијањеблокада, односно јавног окупљања илишавање слободе учесника у протеступредставља извршење бар два кривичнадела

Спречавање јавног скупа

Члан151

(1) Ко силом, претњом, обманом илина други начин спречи или омета јавнискуп који је организован у складу сазаконом, уколико нису остварена обележјанеког другог тежег кривичног дела,
казнићесе новчаном казном или затвором до двегодине.

(2) Ако дело из става 1. овогчлана учини службено лице у вршењуслужбе,
казниће се затвором

Back