Novi američki ambasador u Srbiji

Jvuo = četnici
Ne. JVuO je nastavak JV nakon okupacije Jugoslavije.

Četnici postoje od ranije. To su bile ultra-nacionalističke paravojne formacije.

Četnici 1920.:

Chetniks_in_Belgrade%2C_1920.jpg

Kasnije pristupaciju JVuO i od tad kreće njen sunovrat

Nije čak ni četnik. Četnik Đujić ga je prokleo zbog saradnje sa Miloševićem :mrgreen:
Klasični commie je Šeki, poput Titovog generala Tuđmana samo se služio nacionalističkom propagandom.

Crni plavušan.
Glasni ćutolog.
Živi mrtvak.
Nije oksimoron. Zalažu se za slobodno tržište i slobdu pojedinca itd. ali u okviru tradicionalnih vrednosti.

Još malo pa će da napravi Veliku Srbiju. :hahaha:
Četnici = velika Srbija, monarhisti = Jugoslavija ili srpska kraljevina... nij isto :mrgreen:

Ama kad se kaže četnik, prvo se pomisli na jvuo i dražu ispičuturu, ne na Đujića i njegove borce.

Logično da se "misli" tako nakon commie propagande koja je izjednačila legalnu vlast Kraljevine Jugoslavije i njenu legalnu, državnu vojsku sa četničkim i fašističkim grupacijama. Naravno da su iskoristili i sunovrat JVuO za dalju propagandu prema kralju, koji gle ironije bio pod zaštitom Britanije a ne Hitlera :mrgreen:

To znači da npr. priznaju dva pola ali ti i dalje daju slobodu da se izjašnjavaš kako želiš i živiš u skladu s tim. Ono što ti ne daju jeste da tražiš trpanje ljudi u zatvor ako se neko ne slaže sa tobom...

Šta god da su, znaju da to smeće od naciJonalizma ide ko alva.
Da, nacionalizmom se lako manipuliše

svako ko radi u ambasadi, bio ambasador ili najlevlji atase napr. za kulturu radi sto mu narede...u ovom slucaju iz vasingtona. a atase je napr zvanje samo na papiru a u realu je vrbovanje. iz gomile. selektivno. najcistije. iz svake profesije.

ne znam da li znas da je svaki faks do pre 20-30 godina bio u obavezi da amerima javlja ko je najbolji student, talenat, ili slicno...i onda su ih ameri kupovali...dobijali su top strucnjake za male pare. nasa posebno. moj drug iz osnovne je pre nekoliko godina penzionisan kao sef sektora u nasi za raketna goriva.

a ti drukatori sa faksova dekani obicno, dobijali su za drukanje placena predavanja, citaj proseravanja po univerzitetetimna minesote ili slicnim americkim pripizdinama.
Нису били никакви друкатори већ је комунистичка Југославија живела на кредитима запада, посебно Америке.
Нормално је да су, самим тим, знали буквално све шта се дешава.
И као што сад имају своју мрежу овде, имали су је и тад.
Увек су примали школоване.
Почев од Тесле и Пупина па до данас.

Autokratija u Srba datira još od romejaca Nemanjića.

Dok je ostatak Evrope ipak imao cehove, slobodne gradove i parlamente, Balkan se još tada gušio u smradu azijatske vere, estetike i načina vladavine.

Čak je i feudalce postavljao car kao u pravoj azijskoj satrapiji tipa Persije ili Mongolije
Kolicina gluposti proporcionalna kolicini prasica i jagnjica pojedenih od druga Mrke i titoistickih brigada(ne dirajte mi Mrku)

Inače, moja jedna baka tetka se bila udala za Rusa koji je izbegao iz Rusije posle upada komunista 1917 i došao u našu Kraljevinu, sa još mnogima. Onda kad su ovde došli komunisti otišli su za Brazil, pa za Kanadu.
Većina ljudi koji su mrzeli komuniste nisu ostali ovde, zato kažemo četnički 😀

Inače, moja baka koja je bila rimokatolkinja iz vojvodine je za četnike govorila to su naši, kraljeva vojska. Ako je ona mogla tako da misli, mogu i Srbi 😂
Ti si u stvari komunistkinja :lol:

Ono, i jesu..kao i svi.
Ja imam dobar osecaj u vezi ovog coveka, videcemo..
Dosta je aktivan u Crkvi, mada su tamo to mesta okupljanja za nase ljude, upoznaju se, deca im se upoznaju, uce ih nasim obicajima, ..
Deluje mi ok. Ali, videcemo.

Sta to sa stapovima? Nisam ispratila.
Ma šale se ljudi na račun ovog snimka kad je bio tužilac u Arizoni

Poruka u temi "Novi američki ambasador u Srbiji" https://forum.krstarica.com/threads/novi-americki-ambasador-u-srbiji.1026285/post-50759297

Back