Nove kamere za crveno svetlo

Dragche_bg

Početnik
Poruka
4
Pozdrav ljudi,da li neko od vas zna za informaciju,da ove nove kamere na stubovima sto su postavljene,u obliku ribljeg oka snimaju prolazak na crveno svetlo?
Meni one lice da su za nadzor i eventualno hvatanje neregistrovanih vozila.

Nego cuo sam od prijatelja jednog za slucaj da je covek dobio sa te kamere kaznu za crveno svetlo,snimljen od napred u raskrsnici kada je bilo crveno svetlo na semaforu u kontra smeru,posto kamera hvata raskrsnicu celu ali vidi samo jedan semafor,onaj iz drugog smera joj je okrenut kontra.
Kako je to moguce da bude dokaz na sudu samo na osnnovu toga sto je crveno svetlo bilo u kontra smeru,pa samim tim treba da je u oba smera.
Koliko znam kamera za crveno svetlo treba da te snimi u odlasku gde se vidi bas taj semafor i auto.

Najvise pitam ovo jer takvih kamera ima svuda i na svakoj raskrsnici i mnogo puta sam prosao i na zuto ili recimi pola crvenog svetla,kao i vecina nas,jel mozemo onda i sa tih kamera da ocekujemo cestitku.
Pozdrav svima

Mene jednom tako pojurili kažu prošao sam na crveno u grobljanskoj, levo bandera od tramvaja desno autobus koji je isto prošao tj išli smo paralelno a gornjeg nije ni bilo. Ajde ja se nekako dogovorim sa njima častim oni se spakuju u patrolni auto i krenu kad se u tom momentu zaustavlja interventna i skače na nas, pretresaju nas ko si šta si, gde si gepek, kaseta vamo tamo. Odu i oni mislim se KO ĆE SLEDEĆI DA ME JEEBBE?!?? :lol:

Zbog takvih stvari perspektiva svakog vozača će biti kamera u njegovom automobilu , dokaz koji će pobiti
većinu gluposti počev od žutog svetla koje treba da bude priprema za paljenje vozila i spuštanje ručne
( da ne zaboravim i gašenje cigare u pepeljari - kolko se čeka zeleno ) a ne da je žuto svetlo u Srbiji
znak starta trke formule 1.

I ja mislim da su mi namestili prolazak na crveno,pazi raskrsnica ,20m nema do semafora, 4 sekunde crveno upaljeno, znaci idem 30/h preko nje kako je moguce da nisu za to vreme iz oba pravca naisla vozila
Nema nameštanja, na snimku mora da se vidi vreme, datum i trajanje crvenog svetla.
Kamere su ranije bile nameštene na jednu sekundu posle crvenog, ne znam kako je sada.

Mene jednom tako pojurili kažu prošao sam na crveno u grobljanskoj, levo bandera od tramvaja desno autobus koji je isto prošao tj išli smo paralelno a gornjeg nije ni bilo. Ajde ja se nekako dogovorim sa njima častim oni se spakuju u patrolni auto i krenu kad se u tom momentu zaustavlja interventna i skače na nas, pretresaju nas ko si šta si, gde si gepek, kaseta vamo tamo. Odu i oni mislim se KO ĆE SLEDEĆI DA ME JEEBBE?!?? :lol:
Немају право да претресају тек тако.

Pa to sam i ja rekao jednom kod Beton hale, kad me zaustavila interventna, a onda su izašla još 2 grmalja iz džipa, tako
da ja nisam insistirao dalje na svojim građanskim pravima...
Јбг, страх животу каља обрат често. Ево овај лик их **** па их растура, а по свему судећи нема 40 кила са све креветом:

Meni su jasne one kamere sto snimaju 360c one okrugle, ali ove sigurno mogu sluziti za neke prekrsaje,u teoriji kada kamera snima raskrsnicu i kad je uperena u semafor na kom je crveno,a vidi se iz suprotnog smera auto koji prolazi kroz raskrsnicu ,logicno je da je prosao na crveno,ali se na snimku ne moze bas to videti,u fazonu mozes da kazes da je semafor na tvojoj strani zabagovao na zelenom 🤣 srbija je ovo brale,sve je moguce samo da otmu pare 🤣
Ja iskreno ne znam nikog cak ni za registraciju da je dobio kaznu preko tih kamera,cemu ce onda sluziti ako ne za prekrsaje.

Meni su jasne one kamere sto snimaju 360c one okrugle, ali ove sigurno mogu sluziti za neke prekrsaje,u teoriji kada kamera snima raskrsnicu i kad je uperena u semafor na kom je crveno,a vidi se iz suprotnog smera auto koji prolazi kroz raskrsnicu ,logicno je da je prosao na crveno,ali se na snimku ne moze bas to videti,u fazonu mozes da kazes da je semafor na tvojoj strani zabagovao na zelenom 🤣 srbija je ovo brale,sve je moguce samo da otmu pare 🤣
Ja iskreno ne znam nikog cak ni za registraciju da je dobio kaznu preko tih kamera,cemu ce onda sluziti ako ne za prekrsaje.
Уопште није обавезно да су семафори на истој линији и на супротним позицијама синхронизовани.

6 bodova sam dobio i rece da idem kod sudije za preksaje sto jos nije stiglo,naravno da bi stao da sam ga konstatovao jer je raskrsnica u pitanju,kako je moguce da za 4 sekunde crvenog nijedno vozilo nije uslo u nju i ja da prodjem opusteno,to je vec 5-6 sekundi

Back