Pa što ne izađe u javnost i kaže da je zloupotreba? Što ne napiše na tviteru ili sazove konferenciju za štampu, ogradi se od spota, najavi tužbu za nedozvoljeno korišćenje njegovog imena...
Pa jer je Đokovid SNS pristaša.
Rukovao se on i sa Tadicem i Nikolicem, ali je uvek govorio da je apolitican, a ni ova ga dvojica
nisu zvala na kanape u predsednistvo, a onda 2013:
Najbolji svetski teniser prvi put iskazao simpatije prema nekom političaru. Vicepremijer kaže da je ponosan što „jedan izuzetni sportista i čovek iznosi takve ocene“
NAJBOLJI svetski teniser Novak Đoković, pozdravio je dolazak vaterpolo asa Vanje Udovičića na mesto ministra omladine i sporta, ali je istovremeno istakao i da je Aleksandar Vučić, prema dosadašnjem učinku, „pokazao da je veoma sposoban“.
- Pratim naravno sve što se dešava u Srbiji. Vanja je izuzetan momak i sportista. Čestitam mu, dobio je odgovoran zadatak. Divio sam mu se kada je kao kapiten predvodio vaterpoliste do mnogih uspeha. Ubeđen sam da će odgovoriti izazovu.
Znam da ga je predložio Vučić i to mi uliva još više poverenja. Jer, Vučić je po onome što je dosad uradio pokazao da je veoma sposoban - istakao je Đoković, koji je time, praktično, prvi put javno pokazao simpatije prema nekom domaćem političaru.
Pohvale koje mu je uputio prvi reket sveta počastvovale su Vučića. On, za „Novosti“, kaže da je ponosan što „jedan izuzetni sportista i čovek iznosi takve ocene“:
- To je, istovremeno i veliki teret za mene. U svom daljem radu trudiću se da ne razočaram ni Novaka Đokovića ni svakog građanina Srbije. Uz to, zahvalan sam mu na svemu što je učinio, što čini i što će ubuduće činiti za našu državu.
SUSRETI BEZ ANALIZE NOLE nacionale se u raznim prilikama susretao sa vodećim ljudima Srbije iz raznih stranaka, ali se nije upuštao u analizu domaće političke scene. Sastajao se sa Ivicom Dačićem, ali i sa Draganom Đilasom tokom turnira „Srbija open“.
Ovakav stav našeg šampiona predstavlja priličan zaokret u odnosu na njegove ranije izjave. Naime, Nole se nikada nije oglašavo o bilo kom političaru, a povodom nastupa njegovog oca Srđana na mitingu DS i podrške Borisu Tadiću čak se i javno ogradio.
- Kao što sam rekao toliko puta dosad, moram još jednom da ponovim svoj stav, a to je da sam potpuno apolitičan. Ne želim da se moje ime povezuje uopšte sa politikom, ni sa jednom političkom partijom ili političarem. Svaki put kada igram, to radim za Srbiju i to ću činiti sve dok sam profesionalni sportista - poručio je tada Đoković, čime je i demantovao svoju navodnu podršku jednom od predsedničkih kandidata, na dan samih izbora.
Sa druge strane, naš as je uvek poštovao predsednika Srbije, i sve institucije države, što je prema Tadiću pokazao u više navrata na brojnim zvaničnim susretima, kao i prema Tomislavu Nikoliću na Vimbldonu ove godine. Sa prvim čovekom Republike, naime, rukovao se uoči samog izlaska na teren u finalu koje je igrao protiv Endija Mareja, što je bilo van uobičajenog protokola.