Новак Ђоковић у предизборном споту СНС

Pa u sustini Nole se nije sastao sa Aleksandrom Vucicem kao osobom i privatnim licem vec se sastao protokolarno sa nosiocem funkcije predsednika Republike Srbije, mada opet sa druge strane Djokovici su uvek bili dobri sa svakom vlasti i uvek su kao navodno bili apoliticni (i navodno nikad nisu imali neki licni stav o bilo cemu) ali uvek su gledali da budu dobri sa svakom vlasti i uvek su isli u pravcu u kom vetar duva, pa tako svojevremeno bili su dobri i sa Tadicem i sa Djilasom i sa Jeremicem pa evo i sad sa Vucicem, onda isto pre 2 meseca kada su bile ona velika blokada Nole je javno podrzao proteste (jer skoro svi u Srbiji su bili protiv dolaska Rio Tinta) a evo sad ide Vucicu na noge, ono nekako uvek su pratili raspolozenje vecine i ono uvek su kalkulantski se trudili da se ne zamere nikom a pogotovo ne onom ko je na vlasti, da sad sutra dodju na vlast ne znam Bosko Obradovic ili Sasa Radulovic i sa njima bi bili dobri i smeskali im se u lice.

А какво расположење треба да прати? Значи, ако се некоме поклапају ставови са већином људи он је обичан популиста и искалкулисана подла душа?

Шта је по теби Новак требало да уради? Да понесе и активира бомбу на састанак са било киме ко га позове из власти да би ти био задовољан и рекао: Е сад је прави човек?

Pa u sustini Nole se nije sastao sa Aleksandrom Vucicem kao osobom i privatnim licem vec se sastao protokolarno sa nosiocem funkcije predsednika Republike Srbije, mada opet sa druge strane Djokovici su uvek bili dobri sa svakom vlasti i uvek su kao navodno bili apoliticni (i navodno nikad nisu imali neki licni stav o bilo cemu) ali uvek su gledali da budu dobri sa svakom vlasti i uvek su isli u pravcu u kom vetar duva, pa tako svojevremeno bili su dobri i sa Tadicem i sa Djilasom i sa Jeremicem pa evo i sad sa Vucicem, onda isto pre 2 meseca kada su bile ona velika blokada Nole je javno podrzao proteste (jer skoro svi u Srbiji su bili protiv dolaska Rio Tinta) a evo sad ide Vucicu na noge, ono nekako uvek su pratili raspolozenje vecine i ono uvek su kalkulantski se trudili da se ne zamere nikom a pogotovo ne onom ko je na vlasti, da sad sutra dodju na vlast ne znam Bosko Obradovic ili Sasa Radulovic i sa njima bi bili dobri i smeskali im se u lice.
Po meni je to ok. Da sam na njegovom mestu, isto bih uradio. On je sportista, uopšte ne mora da ima politički stav. Odnosno, može da ga ima privatno ali ne mora javno da se petlja u politiku. Da sam neko poznato mudo u Srbiji, i ja bih sastančio sa svim poznatim ličnostima ako to protokol nalaže. Nisam video da je neki poznati sportista u nekoj državi odbio sastanak sa predsednikom, to je baš nepoštovanje. A to što se nekome ne sviđa ko je predsednik, to nema veze sa Novakom. Nije on kriv što je na tom mestu ovaj ili onaj, nego svi mi koji sedimo kući kad su izbori. Sendvičari ne sede kući.

za pohvalu je sto djokovic podrzava drzavu,
al neki su se ponadali da ce je rusiti
zamislite, djokovic podrzi djilasa,
i izazove krvoprolice, koje godinama spremate,
morate prvo da osvojite 20 GS,
da bi mogli da doskocite noletu

Pa isto je bilo i sa Tadićem. I on je koristio Noleta, kao i Anu Ivanović.

Nije kao da je tu nešto imamo razlike. Blizak je bio dosta DS-u.

А какво расположење треба да прати? Значи, ако се некоме поклапају ставови са већином људи он је обичан популиста и искалкулисана подла душа?

Шта је по теби Новак требало да уради? Да понесе и активира бомбу на састанак са било киме ко га позове из власти да би ти био задовољан и рекао: Е сад је прави човек?

Pa ono što se od njega elementarno očekuje jeste se ogradi od SNS spota i kaže da ne podržava zloupotrebu njegove ličnosti u političke svrhe.

Pa ono što se od njega elementarno očekuje jeste se ogradi od SNS spota i kaže da ne podržava zloupotrebu njegove ličnosti u političke svrhe.

ОК, можда он не подржава злоуоптребу било чије личности у политичке сврхе, и ако он то изјави, онда и ти и ја то знамо. И шта то мења? Зашто би се бавио тиме?

Zato ja recimo sam oduvek mnogo vise cenio sportiste sa stavom kao sto je recimo pokojni doktor Sokrates, Maradona, Denis Rodman, itd.

Iskren da budem Nole mi je kao lik nekako oduvek bio neinteresantan, dosadan i neinspirativan, ono lik koji samo odlicno igra tenis , ulozio je sve svoje kapacitete u to i to je to i nekako sam uvek imao utisak da je svaki njegov potez (van terena) uvek bio precizno iskalkulisan, ono kao da savetnici upravljaju sa njim , kao oni politicari sto nose "puskice" u emisije, a ja nekako ne volim kalkulante i ljude koji previse kalkulisu i koji se trude da uvek po svaku cenu budu odmereni, ja volim ljude koji su dosledni sebi i svojim uverenjima, koje vodi strast, emocija, koji su buntovnog duha i koje zabole sta ce neko da misli ili kaze (pogotovo politicari).

1644239348682.png

Po meni je to ok. Da sam na njegovom mestu, isto bih uradio. On je sportista, uopšte ne mora da ima politički stav. Odnosno, može da ga ima privatno ali ne mora javno da se petlja u politiku. Da sam neko poznato mudo u Srbiji, i ja bih sastančio sa svim poznatim ličnostima ako to protokol nalaže. Nisam video da je neki poznati sportista u nekoj državi odbio sastanak sa predsednikom, to je baš nepoštovanje. A to što se nekome ne sviđa ko je predsednik, to nema veze sa Novakom. Nije on kriv što je na tom mestu ovaj ili onaj, nego svi mi koji sedimo kući kad su izbori. Sendvičari ne sede kući.

Tako se sećam da su pljuvali košarkaše kada su doneli zlato iz Atine i uručili Miloševiću loptu sa njihovim potpisima. Neke stvari moraju da se ispoštuju makar reda radi, nevezano za to ko je na vlasti...

Tako se sećam da su pljuvali košarkaše kada su doneli zlato iz Atine i uručili Miloševiću loptu sa njihovim potpisima. Neke stvari moraju da se ispoštuju makar reda radi, nevezano za to ko je na vlasti...
Treba obraćati pažnju da li primalac iskazuje nelagodu, ili mu je naprotiv Očigledno Drago da pomaže vučiću.

Plašim se pod B

Pa dobro kosarka je ipak kolektivni sport, a opet sad da cela reprezentacija ignorise predsednika drzave bas i ne bi imalo smisla, a pojedinac je ipak nesto drugo.

Mislim da nije tako tesko biti ni sportista sa stavom, evo primera radi Moka Slavnic je lepo i otvoreno covek rekao , ja sam uvek bio Jugosloven i ako me pitaju za moje politicko opredeljenje ja sam uvek bio titoista, pa sam onda bio slobista a sad sam dacista ili recimo pokojni Duda Ivkovic je otvoreno stajao uz Djilasa, naravno Duci je sad posebna prica, Savo Milosevic je bio vatreni DOS-ovac i 5-to Oktobarac i sad priznaje da se kaje zbog toga i da je 5, Oktobar bio greska i auto gol koji smo sami sebi zavukli, mislim ima i medju sportistima dosta njih koji su se izjasnili a nisu morali nit ih je iko prisiljavao na to i sad nama moze da se svidja ili ne svidja njihov izbor ali barem imaju neki stav, ne glume apoliticnost dok se dodvoravaju svakoj vlasti i ne idu onako kako vetar duva.

Pa dobro kosarka je ipak kolektivni sport, a opet sad da cela reprezentacija ignorise predsednika drzave bas i ne bi imalo smisla, a pojedinac je ipak nesto drugo.

Mislim da nije tako tesko biti ni sportista sa stavom, evo primera radi Moka Slavnic je lepo i otvoreno covek rekao , ja sam uvek bio Jugosloven i ako me pitaju za moje politicko opredeljenje ja sam uvek bio titoista, pa sam onda bio slobista a sad sam dacista ili recimo pokojni Duda Ivkovic je otvoreno stajao uz Djilasa, naravno Duci je sad posebna prica, Savo Milosevic je bio vatreni DOS-ovac i 5-to Oktobarac i sad priznaje da se kaje zbog toga i da je 5, Oktobar bio greska i auto gol koji smo sami sebi zavukli, mislim ima i medju sportistima dosta njih koji su se izjasnili a nisu morali nit ih je iko prisiljavao na to i sad nama moze da se svidja ili ne svidja njihov izbor ali barem imaju neki stav, ne glume apoliticnost dok se dodvoravaju svakoj vlasti i ne idu onako kako vetar duva.

Niko od pomenutih nije imao karijeru ni blizu Đokovićevoj, stoga ni toliko da rizikuje zarad ipak sporednih stvari u njihovim životima. Uostalom, podržao je nedavne proteste i pokazao stav, ali ne mora baš da ide u ekstrem zarad praktično ničega. Jer, on nastupa pod zastavom Srbije, a tu Srbiju čine i oni koji podržavaju SNS, šta god ja mislio o njima.

Niko od pomenutih nije imao karijeru ni blizu Đokovićevoj, stoga ni toliko da rizikuje zarad ipak sporednih stvari u njihovim životima. Uostalom, podržao je nedavne proteste i pokazao stav, ali ne mora baš da ide u ekstrem zarad praktično ničega. Jer, on nastupa pod zastavom Srbije, a tu Srbiju čine i oni koji podržavaju SNS, šta god ja mislio o njima.
Zemo, podsetio bih te na neke stvari...kada je Novak podržao proteste, ovde je otvorena tema na krstarici, prvih desetak stranica, je bilo bez naprednih botova, nisu znali kako da reaguju na novakov stav...prelistaj temu, protesti protiv Rio tinta i videćeš da sam u pravu...a u režimskim medijima je krenula hajka naprednih botova, pisalo se i negativno o Novaku od samih urednika tih medija...a onda dolazi do pojavljivanja Novaka u spotu AV...e onda ti isti napredni botovi i mediji, počinju hvalospeve o Novaku...to su fakti, koji se ne mogu promeniti...da li je to uopšte licemerno i ljigavo od takvih likova?

Pa isto je bilo i sa Tadićem. I on je koristio Noleta, kao i Anu Ivanović.

Nije kao da je tu nešto imamo razlike. Blizak je bio dosta DS-u.

kako si uspeo da smislis ove dve recenice
a da se ne posvadjas sa samim sobom

И обрнуто, прихватањем позива не мора значити да спортиста подржава тог политичара, заправо може имати одбојност па и презир, али прихватањем позива показује да поштује институцију предсједника своје земље, што неки умова контаминираних политиком баш и не могу разумјети.
Kakva institucija, kakva drzava?
Imamo Mapet sou zadnjih 30god na politickoj sceni, korumpirani sistem, sta tu ima da se ceni?
Covek je postao rob sistema, dok je kod nas covek rob loseg sistema, sto ima vecu tezinu.
Nama se politicari rugaju svakodnevno, bahati, nevaspitani, pokvareni stoje iza te institucije koju obican covek sada treba da glorifikuje, brani i voli.

"Civilizaciju (drzavu) ne smemo suditi i ceniti na temelju toga koliku je moc ostvarila, vec po tome koliko je u svojim zakonima i delima izrazila ljubavi prema coveku."

Djokovica cenim kao sportistu, kao borca, coveka koji govori nekoliko jezika i tezi usavrsavanju,ucenju.
Ne znam zasto mu je trebalo ovo sa Australijom, Vucicem, ja to nikada ne bih tako uradio.
Medjutim, ja nisam Novak, iz moje perspektive to sve drugacije izgleda.
On je, ipak, u takvom okruzenju gde je sa svih strana okruzen sistemom, lancano povezanim odredjenim navikama, ponasanjem, sablonima koji traze vezu, traze jake jedinke da prodube svoj status, moc.
Novakove odluke nisu lake, kao ni bilo kojeg coveka zahtevaju mudrost, koju retko ko ima u momentu odluke.
Mnogi ljudi sportiste vide kao idole, sto je pogresno, i njihove uspehe izjednacavaju sa njihovim karakternim osobinama.
Kako covek od cula, uma i ukusa ne moze voleti ni ceniti Vucica, postavlja se pitanje sta je potrebno da mu se neko kao Djokovic ovako javno zahvaljuje.
Odsustvo kojeg cula je dovelo do toga da Novak suruje sa manipulatorom?

ОК, можда он не подржава злоуоптребу било чије личности у политичке сврхе, и ако он то изјави, онда и ти и ја то знамо. И шта то мења? Зашто би се бавио тиме?

Menja.

Ako ne izjavi to znači samo dve stvari; ili daje javno podršku Srpskoj naprednoj stranci i njenom predsednik, ili - što je svakako mnogo gore - daje podršku tj. blagoslov zloupotrebi u političke svrhe.

Trećeg nema.

Back