Novak Đoković _II

Погледај поново и обрати пажњу на први поен, на његов сервис... Кад ти тако почне тајбрејк, јебаји га, па онда још једна нестварна дијагонала... Убије то и најјаче и наравно да се онда нервозно напуцава мрежа.
pa to i kažem..dečko je psihički pao.. može mnogo bolje od ovoga..od 40 i kusur grešaka.. 50 i nešto posto prvog servisa u prvom setu.. itd.. to ne umanjuje pobedu Novaka jbt al samo kažem da Karlos nije bio na 100 %..
ono čemu sam se nadao ostvarilo se
da Nole odigra najbolje što može u ovom trenutku a da Karlos Alkaraz ne bude na 100 %

može i protiv Novaka mnogo bolje
da npr ubaci 70 % prvog umesto 50%
Убацујеш 90%, а овај ти напуцава ретурн за ретурном и убија те... и онда мораш већи ризик на сервису... и наравно, падне постотак убачених.
Не можеш имати гомилу скокова у одбрани ако ти противник у скоро сваком нападу погоди кош. :lol:

Убацујеш 90%, а овај ти напуцава ретурн за ретурном и убија те... и онда мораш већи ризик на сервису... и наравно, падне постотак убачених.
Не можеш имати гомилу скокова у одбрани ако ти противник у скоро сваком нападу погоди кош. :lol:
ne..Alkaraz servira konstantno preko 200.. juče mu jednostavno servis nije išao.. nema to veze sa rizikom..dođe dan kad ti ne ide a to se desilo juče Alkarazu..nije igrao svoj najbolji tenis

E ovo je takođe mnogo bitna stvar, iako je Nole već osigurao GOAT status u ovom trenutku, sinoć je dao ozbiljnu municiju za buduću GOAT debatu ako nekim čudom Karlos uspe da dostigne njegove titule (što je vrlo malo verovatno) jer će ljudi uvek pamtiti da mu je matori Novak uzeo najbitniju titulu u direktnom okršaju tokom smene generacija. To je Federer mogao da uradi na Vimbldonu 2019 ali je posustao.

Pogledajte prilog 1589400
No1e je vec tad bio veteran sa 31 godinom, u 32goj.
Nije neka razlika -38g i 31-2g.
Ovde je No1e dobio coveka koji je 16 godina mladji.
Bukvalno nestvarno.

No1e je vec tad bio veteran sa 31 godinom, u 32goj.
Nije neka razlika -38g i 31-2g.
Ovde je No1e dobio coveka koji je 16 godina mladji.
Bukvalno nestvarno.
16 година млађег и то оног који у својим годинама има више ГС него ико, дакле клинца који је изузетан.

tata.jpg

.
Да будем искрен, пре меча сам Новаку давао 30% шанси да победи у овом мечу и узме Олимпијаду.

Када се меч завршио морао сам да угасим ТВ да ме не удави "радост нације" која се углавном простачки изливала са наших малих екрана, чисто информационе хигијене ради.

Седим тако у тишини, нормално, запалио цигару и довршавам остатке пива и нешто мислим.

Јбт, Новакова каријера је као лоша, неуверљива ТВ серија.

Замишљам како гледам серију која почиње десетогодишњаком који обећава да ће да буде најбољи тенисер света. Па стручњаци не верују уњега, родитељи не налазе спонзоре и "продају све" да би он могао да настави да тренира. У међувремену, на његову земљу се обрушава цео свет у лику злочиначке и терористичке организације која баца бомбе и руши све пред собом и све указује на трагичну судбину и на, не море, већ океан проблема.

Пратим у мислима из епизоде у епизоду како он тај свој сан почиње полако остварује и то у конкуренцији ни мање ни више, два најуспешнија играча у историји игре које на крају успева да надмаши. (коментар у мислима: Ма баааш... оће то тако, продаш све и постанеш шампион).

Међутим, никако му не полази за руком да се домогне једног трофеја који сматра највећим и та мисао га непрекидно опседа.

Иду епизоде, проба једанпут, па други пут, трећи... време пролази, улази у дубоко позне спортске године и тада му се пружа последња прилика да тај свој сан оствари. Противник је далеко млађи, најталентованији и најуспешнији у својој генерацији, у самом врху на ранг листи и само пре месец дана га је без већих проблема победио у финалу Вимблдона. Као додатак на неизвесност, наш јунак се повредио и обавио операцију колена.

Замишљам даље финалну епизоду. У позадини креће музика која појачава тензију, ређају се успешни и неуспешни сервиси, ретерни, дијагонале, паралеле, дроп шотови, лобови, дупле сервис грешке, исцрпљујуће трчање с једне на другу страну терена, публика навија и понекад омета... наравно ту су у боксу, поред његовог тима и брижна супруга са двоје малишана, ташта...

Наш јунак се ноктима држи и одржава некако егал. Оба сета наравно иду у тај-брејк.

Крећу завршни ударци, замишљам музику која креће једва чујним високим тоном виолине који злослутно најављује расплет да би полако прешла у тријумфално финале.

Наш јунак у сузама од радости грли супругу и децу и сва та филмска патетика.

И замишљам како бих прокоментарисао након одгледане овакве серије. Па сигурно "јбт, на шта ја губим време". Где је то могуће да се деси?.

А ето, нама се десило да у стварном животу присуствијемо нечем што би на филму било немогуће да се уради уверљиво.

.

Poslednja izmena:
.
Да будем искрен, пре меча сам Новаку давао 30% шанси да победи у овом мечу и узме Олимпијаду.

Када се меч завршио морао сам да угасим ТВ да ме не удави "радост нације" која се углавном простачки изливала са наших малих екрана, чисто информационе хигијене ради.

Седим тако у тишини, нормално, запалио цигару и довршавам остатке пива и нешто мислим.

Јбт, Новакова каријера је као лоша, неуверљива ТВ серија.

Замишљам како гледам серију која почиње десетогодишњаком који обећава да ће да буде најбољи тенисер света. Па стручњаци не верују уњега, родитељи не налазе спонзоре и "продају све" да би он могао да настави да тренира. У међувремену, на његову земљу се обрушава цео свет у лику злочиначке и терористичке организације која баца бомбе и руши све пред собом и све указује на трагичну судбину и на, не море, већ океан проблема.

Пратим у мислима из епизоде у епизоду како он тај свој сан почиње полако остварује и то у конкуренцији ни мање ни више, два најуспешнија играча у историји игре које на крају успева да надмаши. (коментар у мислима: Ма баааш... оће то тако, продаш све и постанеш шампион).

Међутим, никако му не полази за руком да се домогне једног трофеја који сматра највећим и та мисао га непрекидно опседа.

Иду епизоде, проба једанпут, па други пут, трећи... време пролази, улази у дубоко позне спортске године и тада му се пружа последња прилика да тај свој сан оствари. Противник је далеко млађи, најталентованији и најуспешнији у својој генерацији, у самом врху на ранг листи и само пре месец дана га је без већих проблема победио у финалу Вимблдона. Као додатак на неизвесност, наш јунак се повредио и обавио операцију колена.

Замишљам даље финалну епизоду. У позадини креће музика која појачава тензију, ређају се успешни и неуспешни сервиси, ретерни, дијагонале, паралеле, дроп шотови, лобови, дупле сервис грешке, исцрпљујуће трчање с једне на другу страну терена, публика навија и понекад омета... наравно ту су у боксу, поред његовог тима и брижна супруга са двоје малишана, ташта...

Наш јунак се ноктима држи и одржава некако егал. Оба сета наравно иду у тај-брејк.

Крећу завршни ударци, замишљам музику која креће једва чујним високим тоном виолине који злослутно најављује расплет да би полако прешла у тријумфално финале.

Наш јунак у сузама од радости грли супругу и децу и сва та филмска патетика.

И замишљам како бих прокоментарисао након одгледане овакве серије. Па сигурно "јбт, на шта ја губим време". Где је то могуће да се деси?.

А ето, нама се десило да у стварном животу присуствијемо нечем што би на филму било немогуће да се уради уверљиво.

.
Погледај још једном меч ја сам га вратио преко еона Новак је прилично сигуран да добија меч.
Онако неоптерећено без адреналина и страха меч изгледа другачије.
Једини гаф Новаков је био одбрана од брејка када је на његов сервис Алкараз водио са 40:0 кад је то одбранио мислим да је меч ишао у смеру Ђоковића не тско баш ноктима егал већ прилично уверљиво егал али не винерима.
Ни мечеви са Надалом нису били спектакуларни Новаком цећ више сензацонални Рафиним форхендима али на крају Рафа губи

Углавном Новак је постао опасан за сваког с ким дуго игра проучи му игру и инуитивно све предвиђа као у шаху и ко год је кикснуо више се није повратио пред Новаком.
Мали га је гледао ксо дете нсвијајући за Рафу школовсо се на њему анализирајући свски сегмент Новскове игре.
То је дало јако резултате да Алкараз је једина права претња Новаку.
Међутим постоји опсаност сад од Новсковог проучавања његове игре и ово су сад први резултати.
У оочетку Новак није знао како тачно да игра са Алкаразом није видео слабости импровизовао је доста.
Сад смо коначно видели тактику и колико је кривио сервис да га отера са основне линије.
Видећемо!

Back