- Poruka
- 12.446
Od čega? Koliko možemo biti realni kad su oni u pitanju?Zavisi.
Od čega? Koliko možemo biti realni kad su oni u pitanju?Zavisi.
znam tipa koji zaradjuje 400 evra mesecno a sin programer 3000 evra, i brizni tata svaki mesec stedi da bi sinu pomogao u otplati stana.Pretpostavljam da nas ovde ima dosta koji imamo djecu koja su odrasla i zaradjuju. Kakav je vaš stav u odnosu na davanja novca zdravoj, pravoj i zaposlenoj djeci? Da li je ispravno posuditi im ili im poklanjati?Treba li ih posudjivanjem učiti na odgovornost prema novcu, da budu sposoni da ispravno raspolažu onim šta imaju.
Mišljenja sam da im treba pomoći kad su neke krupne stvari u pitanju a za neke svakodnevne da treba da se uklope u ono šta zaradjuju, naravno ako im plate nisu baš pretjerano male, tad je pomoć neophodna dok ne nadju bolji posao.
Od toga kakva su nam deca i koliko smo mi realni kad su oni u pitanju.Od čega? Koliko možemo biti realni kad su oni u pitanju?
Ja imam drugaricu kojoj sin zarađuje oko 3-4000e i podstanar je, a ona oko 600e. Sin svakog meseca evo već 2 godine dalje mami 500e, a ona ih ne troši već ih stavlja na račun. Kaze sta ce meni toliko para, neka ih, valjace mu nekad.znam tipa koji zaradjuje 400 evra mesecno a sin programer 3000 evra, i brizni tata svaki mesec stedi da bi sinu pomogao u otplati stana.
Ne znam jel to mentalna bolest il neki zasto u razvoju mozga ?
Želja da budeš od pomoći i onda kad ne treba. Nadam se da mu sin to vrati na neki način, da ne dozvoljava da otac oskudijeva.znam tipa koji zaradjuje 400 evra mesecno a sin programer 3000 evra, i brizni tata svaki mesec stedi da bi sinu pomogao u otplati stana.
Ne znam jel to mentalna bolest il neki zasto u razvoju mozga ?
pa sa 400 evra minus 100 evra sinu, svakako da oskudeva. Jos mu tata skuplja pare za dzip. Sin inace slavi novu godinu u hurgadi.Želja da budeš od pomoći i onda kad ne treba. Nadam se da mu sin to vrati na neki način, da ne dozvoljava da otac oskudijeva.
mene moji ne bi ni primili, sine imas platu, snalazi seЕво, моја мама је дошла са мном код својих када се развела. И ништа није напредовала, није се макла. Само је падала дубље у очај и самосажаљење.
А имала је леп посао, била лепа жена, није имала још ни 30.
Да се деда другачије поставио, да је рекао ОК, будите овде годину дана, скупи 13 плата и онда организуј свој живот, убеђена сам да би све било сасвим другачије, боље по њу. Морала би бити борбенија. Не би имала времена за свој мрак.
Овако је њена плата била наш џепарац, све је деда, бака кувала, она тако ваздушасто живела у свом свету и умрла од туге.
Морам се чврсто сагласити са Табом да љубав није попуштање него баш некада стегнути срце.
Pretpostavljam da nas ovde ima dosta koji imamo djecu koja su odrasla i zaradjuju. Kakav je vaš stav u odnosu na davanja novca zdravoj, pravoj i zaposlenoj djeci? Da li je ispravno posuditi im ili im poklanjati?Treba li ih posudjivanjem učiti na odgovornost prema novcu, da budu sposoni da ispravno raspolažu onim šta imaju.
Mišljenja sam da im treba pomoći kad su neke krupne stvari u pitanju a za neke svakodnevne da treba da se uklope u ono šta zaradjuju, naravno ako im plate nisu baš pretjerano male, tad je pomoć neophodna dok ne nadju bolji posao.
24 i 17Pretpostavljam da nas ovde ima dosta koji imamo djecu koja su odrasla i zaradjuju. Kakav je vaš stav u odnosu na davanja novca zdravoj, pravoj i zaposlenoj djeci? Da li je ispravno posuditi im ili im poklanjati?Treba li ih posudjivanjem učiti na odgovornost prema novcu, da budu sposoni da ispravno raspolažu onim šta imaju.