Lunaria
Aktivan član
- Poruka
- 1.210
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E sad smo tek ugasili...
Ja se ne sećam kada smo sijali...stalno neki mrakJa se ne sećam kada smo sijali...stalno neki mrak
Vlada je, ma ne znam ni ko šta radi u vladi.
Ево, чули сте данас већ, нова влада Србије на челу са Ивицом Дачићем положила заклетву...
Могли су се чути и повици да је ово реприза владе пок. Мирка Марјановића, те да је то корак уназад за Србију.
Истина, нисам присталица СНС, многе њихове наступе у кампањи пред изборе нисам могао да слушам и гледам... иста ствар и за регионе...
али!
Ова влада је, по мом дубоком уверењу, плус за Србију, и то из три разлога:
1. Демократе су коначно сишле с власти.
2. Ивица Дачић је вешт и искусан политичар, способан и спреман да одмери прави тренутак за повлачење одређених потеза.
3. Економски програм Дачићеве владе је охрабрење и спас за најугроженије у Србији.
Дакле, све у свему, уверен сам да је ово права влада народног јединства за српски народ. Не бих рекао да је најбоља, али је свакако боља од претходне.
Шта ви мислите?
Ova vlada je vlada sa mudima u mengelama. Nema tu mnogo prostora za improvizacije.

Изабрати човека од 29 година за министра правде је врло неозбиљно.Дечко је дипломирао 2008 године а од 2009 ради на факултету.Очигледно је да нема ни дан радног искуства у правосуђу.Сигурно није ни положио правосудни испит јер нема довољно радног искуства да би испунио услов -4 године.
Министар правде доноси акте о правосудном испиту , пред њим полажу кандидати правосудни испит а он сам није положио овај испит .Министар правде по функцији учествује у раду тела која бирају судије и тужиоце и процењују да ли неко испуњава услове за ове функције(правосудни испит , радно искуство и др.), а сам министар не испуњава формалне услове за судију најнижег суда-прекршајног.
Ово значи да нико неће озбиљно схватати таквог министра и да неће имати ни 1% ауторитета, јер би у неком суду актуелни министар могао да буде само приправник који израђује простије пресуде неком судији, а судијама му пресуде исправља и контролише шта је написао.

nema brige, nešto mi miriše da će pomoćnik da mu bude snežana malović![]()
Какве везе има ко је био министар правде у прошлој Влади?Ови нови обећаше да ће бити много бољи од претходних, а нови министар није ништа бољи, угледнији и искуснији од Маловићке, чак је и испод ње по годинама радног искуства а она се бар потрудила па положила правосудни испит пре министровања.
Угљанин већ најављује да ће се ићи у "национални баланс" у Санџаку у разним установама у Санџаку , а пре свега у судству и тужилаштву.То једино може значити да ће неки Срби бити отпуштани из правосуђа или ће бити додатно примани кадрови и по "националном кључу" у Н.Пазару, Сјеници, Пријепољу итд.САда ће момак од 29 година имати ауторитета да се успротиви Угљанину или неком другом.
За "јача" министарства се отимају значајни политичари и коалициони партнери и ту нема много маневарског простора а на овим "слабијим" министарствима се показује озбиљност и кадровска база једне владајуће странке.Изгледа да СНС има толико танку кадровску базу да је момак од 29 година једино решење за министра правде , јер не би њега изабрали да су имали неког озбиљнијег или стручнијег.
Слично је и са осталим "слабијим" ресорима , на пример какве везе има шахисткиња са спортом и омладином.Шах није спорт , бар није признат као званични олимпијски спорт, већ има своју посебну олимпијаду, као што математичари имају своја такмичења , што не чини математику спортом.
Министар културе је човек који је редитељ који је последњи пут нешто режирао 70-тих година, а после се бавио посластичарством.

.Код нас су министри Маловић или Селаковић по партијској књижици или неки адвокат(Батић, Душан Петровић из ДС , Стојковић из ДСС) .Све људи који благе везе немају са правосуђем, и који никада нису судили најобичнију парницу за дуг од 1000 евра или уређење међе(сем Стојковића који је 80 тих година био судија).Krenula Malovićka od sekretarskog mesta još kod Batića u ofisu ...., usavršavala se što se kaže od nulte pozicije ....,
ne bi njoj bilo teško da se vrati korak unazad, za dobro Srbije.![]()