Nova Владa Србије

Шта мислите какав ће бити нови састав Владе?

• ДС - СПС - ЛДП

glasova: 21 14,0%
  • ДС - СПС - ЛДП - УРС

glasova: 35 23,3%
  • ДС - СНС

glasova: 31 20,7%
  • СНС - СПС - ДСС

glasova: 44 29,3%
  • Неће се формирати Влада, иде се на нове изборе

glasova: 19 12,7%

• Ukupno glasova
    150
  • Anketa je zatvorena .
Vojvodina ima svoju pokrajinsku vladu, tako da Vojvodjani i nemaju neke pretenzije prema republickoj vladi, ali uvek im treba ponuditi ministarstvo poljoprivrede
Pa jeste ,al su i toj pokrajnskoj vladi skresali nadlležnosti ,koje i inače i nisu neke , a nisu se setili da za uzvrat stave još kojeg člana vlade iz Vojvodine , jedino je dobro što je i ovih iz susednih stranih država tipa BiH , Hrvatska i CG izgleda manje nego ikad . :ok: A i Knežević je isto solidno rešenje ,iako je sklon kriminalu i korupciji , bar zna da nešto i korisno uradi za gradjane i državu .

Poslednja izmena:
Слажем се, мада ми та његова функција предавача на Правном факултету опет улива више поверења него Маловићкино ништа. Мада се ја искрено надам да ће то, у ствари да координише Антић.
Nego da nije možda on slučajno baš Antićev asistent na faksu ? :lol:

Ма не, недостају стручњаци Срђа Поповић као министар на другој години факултета, Милосављевић на трећој а Чеда као вечити бруцош који је ушао у владу да би дипломирао.
Ух, заборавих преподобну и веома стручну техничку цртачицу из фирме ЦИП којој је једина квалификација за место министра у влади била то што је супруга многообразованог Ђинђићевог телохранитеља. Марију Рашету.
Као и оног шлосера из синдиката, Драгана Миловановића који је завршио курс за лакирера.

Poslednja izmena:
Није , мали је на Општој историји државе и права а Антић на Облигацијама и Грађанском

Znam video sam , mada opet je bezveze da teoretičari upravljaju pravosudjem ,to su dva sveta različita , doduše naspram Malovićke,Homena,Duleta Petrovića i Boška Ristića i neki KV traktorista bi bio pozitivno osveženje na tom mestu .

Znam video sam , mada opet je bezveze da teoretičari upravljaju pravosudjem ,to su dva sveta različita , doduše naspram Malovićke,Homena,Duleta Petrovića i Boška Ristića i neki KV traktorista bi bio pozitivno osveženje na tom mestu .
По мени, правосуђем треба да се бави само правосуђе и министарство треба добро да саслуша њихове закључке пре него што ишта покрене. Многе људе држе годинама у својству стручних сарадника а зрели су за судије, зато што неко мора и да ради, док су судије ипак изабране по кључу, више рођачком него партијском.

Pa nije pravosudje jedinstven organizam,neko tu mora da koordiniše i kontroliše ,a to je zadatak ministarstva , samo što je problem što se i u Visoki Savet sudstva biraju samo nesposobni i podboni kadrovi ,recimo u Višem Sudu u NS-u već godinu dana prvostepeno krivicu sude samo četvoro sudija(da ne ulazim u kvalitet ) , a to je teritorija od skoro pola miliona ljudi , gde su ta najteža krivična dela u ogromnoj ekspanziji i kriminalitet je najveći posle Beograda u Srbiji ,a optimalno je da ih ima bar 8 -10 koliko je bilo ranije kada nije bilo ni blizu toliko kriv. dela . Al zbog javašluka Nate Mesarović i VSS taj problem nikako da se reši ,iako se od prošlog leta svakodnevno najavljuje i obećava izbor novih sudija.

Ух, заборавих преподобну и веома стручну техничку цртачицу из фирме ЦИП којој је једина квалификација за место министра у влади била то што је супруга многообразованог Ђинђићевог телохранитеља. Марију Рашету.
Као и оног шлосера из синдиката, Драгана Миловановића који је завршио курс за лакирера.

:ok::ok:

:ok: Mada je gospodin iz Šapca imao uanimljive ideje svojevremeno..

По мени, правосуђем треба да се бави само правосуђе и министарство треба добро да саслуша њихове закључке пре него што ишта покрене. Многе људе држе годинама у својству стручних сарадника а зрели су за судије, зато што неко мора и да ради, док су судије ипак изабране по кључу, више рођачком него партијском.

Ustavni Sud je počeo da radi ako ovako nastavi mnogi će se češati tamo gde ih ne svrbi! :rtfm::heart:

Скините и зумирајте за бољи преглед.

2ykltle.jpg

Ivica Dačić, SPS - premijer i ministar unutrašnjih poslova
Aleksandar Vučić, SNS - prvi potpredsednik i ministar odbrane
Suzana Grubješić, URS - potpredsednica za evropske integracije
Jovan Krkobabić, PUPS - potpredsednik i ministar rada i socijalne politike
Rasim Ljajić, SDPS - potrpredsednik i ministar za trgovinu i telekomunikacije :thick:
Ivan Mrkić, SNS - ministar za spoljne poslove
Nikola Selaković, SNS - ministar pravde
Mlađan Dinkić, URS - ministar finansija i ekonomije
Velimir Ilić, NS - ministar građevine i urbanizma
Milutin Mrkonjić, SPS - ministar saobraćaja
Verica kalanović, URS - ministarka za državnu upravu i regionalni razvoj
Zorana Mihajlović, SNS - ministarka energetike i ekologije
Žarko Obradović, SPS - ministar prosvete
Slavica Đukić DEJANOVIĆ, SPS - ministarka zdravlja
Alisa Marić, SNS - ministarka sporta i omladine
Bratislav Petković, SNS - ministar kulture, informisanja i dijaspore
Goran Knežević, SNS - ministar poljoprivrede
Milan Bačević, SNS - ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja
Sulejman Ugljanin, SDA - ministar bez portfelja

Dakle, prilično sam razočaran sastavom vlade. Opet je previše ministarstava (uprkos obećanjima) kao prvo. Kao drugo, ni kadrovska rešenja nisu ništa bolja u dobrom delu slučajeva. Mlađan je nužno zlo, bez njega (opet) ne bi bilo vlade... Ali, Velja Ilić? :roll: Ma dajte ljudi, pa taj čovek kod mene ni svinjac ne bi čistio, a ne bio ministar. Krkobabić bi mogao s Mićunom pod ruku, mator je bre. Trebao je Ivica još pre izbora da ih se otrese. Suljo je opet ministar za mlaćenje prazne slame i maglu? :roll: Pa šta će kog vraga tu, kad njegov glas i nije bio neophodan za sastav vlade. Joj bože... Ako od ta vlada bude iole potentna za neke promene imaće moj glas doživotno. U šta čisto sumnjam.

A za tu sumanutu trgovinu ministarskim foteljaam koja traje 3 meseca treba menjati ustav pod hitno. Prvo, definisati ustavom koja ministarstva i koliko ih ima u Srbiji. Pa da konačno znamo koliko ministara ima šta im je posao. Drugo, uvesti isti model kao onaj u Grčkoj. Čim se prebroje glasovi, mandatar automatski postaje prvi na listi partije sa najviše glasova zajedno sa rokom od tri dana da obezbedi većinu. Posle njega sledeći, pa sledeći i tako dalje. Ako niko ne može da obezbedi većinu odmah novi izbori.

*crvenom sam obeležio ministarstva koja su ili čist višak ili bi mogla da se spoje sa drugim ministarstvima.

Back