Nova srpska scena

sevdahBABY je prilicno talentovan, repetitor je odlican bend kome mozda fali malo autenticnosti (previse sarla akrobate, ne zato sto su oni losi nego zato sto je potrebno nesto novo), svi na pod! su mi zanimljivi, od hypnotized mi se bljuje (guraju ih nenermalno iako nemaju kvalitet i pride pevaju na tarzanskom engleskom), zatim je tu plejada bendova koji mi zvuce isto (dalibori i sl), pa zatim jos ociglednijih kopija sarla (stuttgart online, multietnicka atrakcija...)

dakle, glavna zamerka mi je (ne)originalnost i (ne)inventivnost, fali jos takvih bendova.

sevdahBABY je prilicno talentovan, repetitor je odlican bend kome mozda fali malo autenticnosti (previse sarla akrobate, ne zato sto su oni losi nego zato sto je potrebno nesto novo), svi na pod! su mi zanimljivi, od hypnotized mi se bljuje (guraju ih nenermalno iako nemaju kvalitet i pride pevaju na tarzanskom engleskom), zatim je tu plejada bendova koji mi zvuce isto (dalibori i sl), pa zatim jos ociglednijih kopija sarla (stuttgart online, multietnicka atrakcija...)

dakle, glavna zamerka mi je (ne)originalnost i (ne)inventivnost, fali jos takvih bendova.
Sve je lepo receno...Nemam sta dodati :)

Nisam neki ljubitelji nove scene. Retko šta od toga moje konzervativno uvo može da "svari". To je za mene previše noise, a premalo rock.

Mada, ima tu i drugih bendova osim ovih "new wave renesance wannabe" bendova koje forsira B92. Recimo:

Piknik

Ruke u vis

Alfapop

Bulevar Vodenih Mozaika

Btw, fazon Sevdah Baby i nije tako loš... Remiksovi domaće popularne muzike 70tih i 80tih. Meni je to skroz gotivan fazon. Voleo bih kad bi neki od naših (house) Dj-eva više poštovali svoju muzičku baštinu. :)

Ja se drzim BLOCK OUT-a, BJESOVA i tog rada. Nova scena moze da mlati po onim sirotim instrumentima, umotana u salove i esarpe, dok im isfenirane siskice padaju u oci. Nemaju ideju, smisao. Mada, vecina mladih danas ima poglede uze od kljucaonice. A onda se zamislim i padnu mi na pamet sve one silne raste i gangste sto su odrasli u blokovima, brate, na bg asfaltu, nemaju kinte (verovatno zato sto im nikad nije palo na pamet da potraze posao), pa nose stare trenerke i raspale patike dok ispijaju piva i puse trave na terenu za kosarku a ribe ih zaobilaze u sirokom luku (pitam se zbog cega?). A tu su jos i ovi drugi sto snimaju spotove po diskotekama i prskaju se Navipovim sampanjcem od 150 din. na snizenju kad mu se priblizi istek roka trajanja.
I tako, ima ih raznih, a ima i nas sa raznim ukusima i tendencijama.

Back