Nova prevara ....

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.504
Prošle nedelje je Hrvatica (37) putem društvenih mreža stupila u kontakt s osobom koja se lažno predstavila kao američki vojnik u mirovnoj misiji i zatražila od nje da na njegovo ime uplati veću sumu novca, a zauzvrat će joj poštom poslati novac i zlato.

Nakon toga 37-godišnjakinja je sredinom nedelje nepoznatoj osobi uplatila novac i ubrzo dobila još jednu poruku kako je potrebno da uplati dodatna novčana sredstva jer je navodno prethodna pošiljka zaplenjena, kada je shvatila da se, zapravo, radi o prevari.

U toku je policijska istraga zbog krivičnog dela prevare, objavila je zadarska policija.

Ovo nije prvi slučaj u kojem ljudi koji se predstave kao američki vojnici na mirovnim misijama traže novac od osoba do kojih dođu putem Fejsbuka.
....................................................................

Vesti Krstarice

Ту се не ради ни о каквој превари. Ради се о фер и праведном договору. Мислим да је та хрватица добро прошла. Пази, још и хрватица..... смешно је до бевести.

Ima neverovatno glupih i naivnih ljudi.

A ima i neverovatno vestih varalica.

Mene je jednom u zivotu zakacila jedna takva varalica.....A nisam bas naivan....

Umalo da izgubim sve, pa i zivot....

I meni se desilo... Mada je to bila VBA u sadejstvu sa mafijom Sime Cigana. A nisam naivan uopste. Ali posto sve radim sam u Srbiji (jer tesko je nekom verovati), onda moze da se desi. Mora se imati dobrih prijatelja u koje imas poverenja! :ok:

Dobro su oni mene uvukli u pricu. A ja ih doooooobro ojadio i siebao na kraju balade (dobro pa sam sklopio pricu, u minut do 12), suma sumarum!

Sada je u Srbiji za mene OK, Koliko mi samo ti prilaze, kao satro sa nekim predlogom... To uopste vise ni ne slusam. Jednom kad ti NE mogu prici, animirati te (posto je u Srbiji SVA EKONOMIJA cista prevara), mogu da se piskaju. :okok:

_nobody_

i meni malo malo neko nasledstvo sitgne u junk i par miliona evra a ja konstantno odbijam nije sve u parama:mrgreen:

Ja se secam tih mailova od 2000te... :mrgreen:

A ima i ovo:

nigerian-man-dies-and-authorities-find-27-billion-in-his-24498818.png

:hahaha:

_nobody_

Мени стигао мејл о неком ирачком генералу који је оставио велике паре, а да би се те паре скинуле с рачуна била је потребна моја помоћ.
И тако смо се дописивали док није дошао тренутак да се дају паре и јбг, нисма могао да верујем да неко може да мисли да ће му тек тако бити уплаћене паре.

Јагуаров медијски спонзор је решио да у што краћем року напише сто хиљада баљезгарија и да се после хвали тиме, ако га, не дај Боже, сало не спречи пре тога.

Prošle nedelje je Hrvatica (37) putem društvenih mreža stupila u kontakt s osobom koja se lažno predstavila kao američki vojnik u mirovnoj misiji i zatražila od nje da na njegovo ime uplati veću sumu novca, a zauzvrat će joj poštom poslati novac i zlato.

Nakon toga 37-godišnjakinja je sredinom nedelje nepoznatoj osobi uplatila novac i ubrzo dobila još jednu poruku kako je potrebno da uplati dodatna novčana sredstva jer je navodno prethodna pošiljka zaplenjena, kada je shvatila da se, zapravo, radi o prevari.

U toku je policijska istraga zbog krivičnog dela prevare, objavila je zadarska policija.

Ovo nije prvi slučaj u kojem ljudi koji se predstave kao američki vojnici na mirovnim misijama traže novac od osoba do kojih dođu putem Fejsbuka.

Kako može osoba starija od 15 godina da poveruje u ovakvu vest a tek da je prenese ovde?

Back