- Poruka
- 5.862
ne znam mrzi me sad da idem po novin,ali je otrkivena sigurnos te culi...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sal:Noiva ko novi kec iz kragujevca...![]()
Ben_Adam:Da, samo zashto je ova tema na Nauchnoj fantastici?!
Ana, ti stvarno nemash ni trunke pameti u svojoj glavi...
Ovde se radi o dve stvari koje su znacajne: tehnologija je postala dovoljno sofisticirana da na osnovu poremecaja polozaja zvezda moze da se sada proracuna prisustvo i malih planeta; cinjenica da je planeta otkrivena oko zvezde koja pripada klasi crvenih patuljaka; crvenih i braun patuljaka (oko kojih su za sada otkrivene samo gasovite planete) ima mnogo vise u nasoj galaksiji nego zvezda po klasi slicnih Suncu. A to je vrlo ozbiljna indicija da su planetarni sistemi nalik nasem pravilnost a ne retkost...ender71:U celoj prici oko 581c meni je najzanimljivi je podatak da je to prva planeta otkrivena planeta za koju se moze pretpostaviti da pripada tipu stenovitih planeta i da mozda moze imati vodu u nekom obliku.
S obzirom da su prethodno otkrivenih 200 i nesto sve pripadale gasovitim dzinovima da li to ukazuje da je broj stenovitih planeta u Galaksiji znatno manji nego gasovitih dzinova, a broj planeta zemljinog tipa bi onda bio jos manji, te bi nam i sanse da pronadjemo planetu koja bi se mogla naseliti bez teraformiranja bile tim manje.
Naravno, uzorak od par stotina otkrivenih nije dovoljan za neke cvrste zakljucke, samo je indikativno.
Owo je zaista dokaz da je Ana malo glupa...Sorry, to su cinjeniceDa, samo zashto je ova tema na Nauchnoj fantastici?!
Ana, ti stvarno nemash ni trunke pameti u svojoj glavi...