Nov način naplate parkinga

Pa mozes ga voziti i neregistrovanog, jel? :lol:

Бициклу не региструјеш.
А не плаћаш ни таксу за радио, као код кола, затим таксу за рупе на путевима, па таксу републичкој администрацији која нема везе са саобраћајем...све то има неку подлогу, па тако и неплаћене казне за паркирање.
Да се разумемо, ја нисам за овакво оглобљавање, поготово што нема материјалног доказа да сте паркирали возило на обележеном паркинг месту без плаћања карте за паркинг. У Будимпешти, полицајац задужен за паркирање само шета од возила до возила и носи камеру са собом. Нити пише, нити се ту гура паук који направи више застоја него да је троје кола било непрописно паркирано, нити се свађа са неким. Клик и довиђења.
Овде, постоји оправдана сумња да, рецимо, контролор који вас не воли, да свом колеги који покрива други део града број ваше регистрације, овај прошета, укуца број, стигне казна, одмах заврши у корпи и ви дугујете доказ да нисте били ту где су написали да јесте.
Уосталом, када су тако ревносни, боље да почну да склањају ове што најашу по дрвећу и зеленим површинама или стану тако да затворе пола улице како не би плаћали паркинг...
Само, џабе све то када Теразије још нису окићене....

Бициклу не региструјеш.
А не плаћаш ни таксу за радио, као код кола, затим таксу за рупе на путевима, па таксу републичкој администрацији која нема везе са саобраћајем...све то има неку подлогу, па тако и неплаћене казне за паркирање.

Hahaha, mislio sam da cu ja morato da se sprdam da kazem tu rec "bicikl" naravnoironicno, ali vidim da sam se prevario...

Pa jeste, bas sam to hteo da napisem, mislim da bi najbolje bilo da vozimo bicikle, jel tako? Mislim, uostalom, kako nas nije sramota da vozimo kola, i trosimo benzin, a drzava u krizi! :rtfm: Sram nas bilo, bahati vozaci! :rtfm: A svi se zalimo kako nema para i posla, a u stvari trosimo mamine i tatine pare, necemo da radimo, spavamo do podne, bahatimo se u skupim kolima i tako dalje.

Daj, odrasti. :dash:

Hahaha, mislio sam da cu ja morato da se sprdam da kazem tu rec "bicikl" naravnoironicno, ali vidim da sam se prevario...

Pa jeste, bas sam to hteo da napisem, mislim da bi najbolje bilo da vozimo bicikle, jel tako? Mislim, uostalom, kako nas nije sramota da vozimo kola, i trosimo benzin, a drzava u krizi! :rtfm: Sram nas bilo, bahati vozaci! :rtfm: A svi se zalimo kako nema para i posla, a u stvari trosimo mamine i tatine pare, necemo da radimo, spavamo do podne, bahatimo se u skupim kolima i tako dalje.

Naravno da je bolje da vozimo bicikle.

A sta, ovo je kao ironija?:rotf:

...

Хвала на лепим жељама. Одрастао и схватио да ми је много лепше и пријатније да 8 месеци годишње користим бицикл.
Пошто имам гаражу и обезбеђен пракинг у центру 24 сата, слободан сам да бирам. За то сам се школовао и специјализовао и тако то.
Мало сте заборавили да је понекад пут важнији од циља.

Хвала на лепим жељама. Одрастао и схватио да ми је много лепше и пријатније да 8 месеци годишње користим бицикл.
Пошто имам гаражу и обезбеђен пракинг у центру 24 сата, слободан сам да бирам. За то сам се школовао и специјализовао и тако то.
Мало сте заборавили да је понекад пут важнији од циља.

Haha, e pa meni je lepse da se vozim kolima 365 dana godisnje! :cool: Mnogo je kul... Za to sam se skolovao i postao inzenjer, da bih mogao da priustim sebi auto. Nemam stan u centru grada i garazu 24h (huh, nisam fensi kao ti) pa moram da pribegnem da tehnologija radi za mene. :cool:

Nazalost u ovoj lopovskoj i tiranskoj drzavi je zlocin kada obican covek pozeli da ima normalan zivot, to se onda zove "luksuz" tako da mora covek da se dovija i snalazi kako da izadje na kraj sa lopovima na vlasti.

Nego koju si ti skolu zavrsio i kakvu specijalizaciju kada mozes da priustis sebi stan i garazu centru grada?

Najvise volim likove koji se samo hvale svojim zvanjima i kako su vredni i radni, a nisu mrdnlui prstom u zivotu.

Neki bi to nazvali - red.

Mozes da napravis glupost - ali ima i da platis, a ne da se ponasas kao da si najveca sila u svemiru.

bio sam kod coveka u dvoristu i dolazi postar ,kaze jel tu Dejan ? ja pozovem Dejana a on kaze "nisi trebao da me zoves, ja nista ne placam i sve zastari! uneo hrpu koverta i resenja u kucu ja ga odgledao zbunjen! Ja sam platio prking sa kamatama da se ne cimam...Izgleda kako koga?

A ti ukljuci mozak, pa ces shvatiti u kom je kontekstu to napisano.

Ili sledeci put kada putujes po svetu, pogledaj koliko tamo 'skolovani' ljude voze tu jadnu napravu- bicikl.

Je li ti auto trebao da predjes put od Hisara do Autobuske?:think:

Bio sam malo po svetu, i tamo ljudi voze - motore (skutere)! Jer zbog guzve u saobracaju im se ne isplati da voze kola.

Ali kod nas se voze iz sasvim drugog razloga, a to je jer smo gola sirotinja, i to malo sto imamo hoce da nam uzmu.

Back