Nov komp koci

• Začetnik teme Začetnik teme Lax0n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lax0n

Početnik
Poruka
7
Pozdrav ljudi, imam jedan problem, komp bas dosta koci spor je i mrljavi se. Pre 2,3 dana sam zamenio i kupio procesor athlon x4 860k, graficku nvidia gtx 770 2gb, napajanje raid max 735w, maticnu msi a68hm-e33 v2 ddr3 instalirao windows 10 pa vratio na windows 7 zato sto koci medjutim i na 7 je isti problem ne znam zasto je to tako ? Hvala :)

Pozdrav ljudi, imam jedan problem, komp bas dosta koci spor je i mrljavi se. Pre 2,3 dana sam zamenio i kupio procesor athlon x4 860k, graficku nvidia gtx 770 2gb, napajanje raid max 735w, maticnu msi a68hm-e33 v2 ddr3 instalirao windows 10 pa vratio na windows 7 zato sto koci medjutim i na 7 je isti problem ne znam zasto je to tako ? Hvala :)
U pocetku ce svaki Windows da ti koci zbog automatskog apdejta.Mozes iskljuciti taj apdejt,ali se moze desiti da neces moci neki program da instalirac,jer su potrebni ti dodatci koji se apdejtuju.Zato se strpi nekih 5-6-7 dana i ti apdejti ce se zavrsiti i trazi ce ti i cesto putada restartujes komp.Posle ce ici sve kako treba.

gtx 770 je verovatno polovan i verovatno mu ga je neko uvalio

To je i meni palo na pamet. Grafička. Postoje ljudi kojima grafička je na izdisaju,pa da bi zaradili nešto,provuku je kroz "heat gun" fen koji zagreje procesor na grafičkoj,i produži joj vek na dan-dva,čak i mesec,i stave je na oglas,kao takva može da radi dovoljno dugo,da prodavac odbije povraćaj,na izgovoru "kod mene je radila,kad sam ti je prodao". To su zombi grafičke,po nadimku,i ne mogu da se provale,osim ako ti lik da garanciju jedno nedelju dana,u slučaju da se nešto desi.

- - - - - - - - - -

U pocetku ce svaki Windows da ti koci zbog automatskog apdejta.Mozes iskljuciti taj apdejt,ali se moze desiti da neces moci neki program da instalirac,jer su potrebni ti dodatci koji se apdejtuju.Zato se strpi nekih 5-6-7 dana i ti apdejti ce se zavrsiti i trazi ce ti i cesto putada restartujes komp.Posle ce ici sve kako treba.

Kaže da mrljavi.

To je i meni palo na pamet. Grafička. Postoje ljudi kojima grafička je na izdisaju,pa da bi zaradili nešto,provuku je kroz "heat gun" fen koji zagreje procesor na grafičkoj,i produži joj vek na dan-dva,čak i mesec,i stave je na oglas,kao takva može da radi dovoljno dugo,da prodavac odbije povraćaj,na izgovoru "kod mene je radila,kad sam ti je prodao". To su zombi grafičke,po nadimku,i ne mogu da se provale,osim ako ti lik da garanciju jedno nedelju dana,u slučaju da se nešto desi.

- - - - - - - - - -

Kaže da mrljavi.
Jeste,ali kaze i da koci i dosta je spor.

Pocni iz pocetka..

Jesi instalirao sve drajvere ? Proveri stanje hdd-a/ssd-a u Sentinelu, skini Heaven Benchmark pusti sve do kraja da prodje grafika, zatim skini Passmark uradi test za procesor. Sve je to po par megabajta, mozes da okacis ovde rezultate pa da vidimo sta i kako, da nagadjamo da li je grafika ili sta nema vajde od toga.

Otvori task manager, sortiraj po disk/cpu/ram u tim trenucima. Kako ti koci ? Na destkopu ili igrama ?

Malo opsirnije..

Koci i na desktopu i u igrama, kad igram league of legends koci samo u pocetku kad igram gta 5 ne mogu da se pokrenem koliko koci, poslacu vam slike samo da uradim test u Benchmarku i passmarku.

Ja se izvinjavam nisam napustio forum samo sam bio na faksu pa nisam imao vremena da ulazim, inace uradio sam test u benchmarku i passmarku sve je u redu, dok sam testirao komp u benchmarku nije mi kocilo nista, sad ni manje zahtevne igrice ne mogu da igram zato sto sve vise i vise koci

- - - - - - - - - -

Takodje je poceo da mi se cesto pojavljuje BSOD za koji ne mogu pronaci resenje, ja mislim da je upitanju ntoskrnl.exe i fltmgr.sys kako pokazuje BlueScreenView program...

- - - - - - - - - -

Koci i sistem i igrice, tri dana treba dok mi se upali komp, kada hocu u chrome da udjem isto dosta treba da se saceka i ume da zabode odjednom, za igrice da ne pricam..

Jel mozete da mi objasnite nekako kako da proverim to i kako da pokusam da sredim, najbolje bi bilo da odnesem komp kod majstora ali trenutno nisam u mogucnosti tako da mi preostaje samo da pokusam sam da resim problem :)

- - - - - - - - - -

Jedan prijatelj mi je rekao da mi je najverovatnije problem do ram memorije ili hard diska koji su stari oko 5 godina mada test koji sam radio daje rezultate da je hdd 100%healthy, a za ram nisam siguran

Jel mozete da mi objasnite nekako kako da proverim to i kako da pokusam da sredim, najbolje bi bilo da odnesem komp kod majstora ali trenutno nisam u mogucnosti tako da mi preostaje samo da pokusam sam da resim problem :)

- - - - - - - - - -

Jedan prijatelj mi je rekao da mi je najverovatnije problem do ram memorije ili hard diska koji su stari oko 5 godina mada test koji sam radio daje rezultate da je hdd 100%healthy, a za ram nisam siguran
Koliko imas modula Ram memorije?

- - - - - - - - - -

BSOD ...може да упали и " нека фалинка " на оптичком медију...који је по правилу " у ланцу подизања ОС " ...:think:( то се мени десило )

Када сам га " случано уградио " на другом компу...и на њему се појавио ...BSOD...:eek:

fltmgr.sys kako pokazuje BlueScreenView program...

Problem je u lošem HDD-u. Ukoliko imaš garanciju i ukoliko je sve novo, idi kod servisera, pošalji komp. Neka oni testiraju.

Meni zvuči kao da se HDD pregreva, a onda bukvalno sve stane ili mu treba 5-10-30 sekundi da pokrene čak i miš. U svakom slučaju ako imaš garanciju pravac u servis. :ok:

Back