Dosta mi je majstora
To moras da molis, da mitis, podmicujes, da ga svaki cas pitas da li mu nesto treba, da li mu smeta,hoce li ovo, nece li ono, da titras oko njega k'o da je, oprosti Boze-Sveta Petka!
Moze da se naljuti pa da ode, moze da isfuseri da posle toga samo sanjas konopac, moze da zapocne pa ode nekim poslom "na pet minuta" a prodje pet sati (nekad se i ne vrati celog dana) za koje vreme pocnes da sedis i opet kad dodje - docekas ga kao sunce jarko sa istoka..
O tome kako jedno "ladno", drugo "ladno, trece...a onda zaboravi i sta treba da kreci, ne zna ni kad je poceo ( jos manje kad ce zavrsiti)
E, ima i onih drugih, finih, oni su retkost. Njih treba za pelcer izdvojiti...
Elem, mene jedan za garazu lagao nekako s proleca...
Hoce covek neki veci posao, ne racuna sto je kod mene imao posla da moze da zivi mesec dana na visokoj nozi, ali, osta ta nesrecna garaza, a njega ni od korova. Sutra, prekosutra, posle Trojica, posle podne, posle punog meseca, posle...
E, pa nece da moze!
Kad moze on, sto ne bih mogla ja?
Pa, nije to nesto sto se ne moze nauciti, narocito kad je garaza u pitanju, tu mozes malo da ga das po "senkama", i kad neko pita sta je ovo, bre, samo kazes da si ti (ja) hteo "oseneceno", da!
Dodjem s posla, a zeljno gledam u garazu,ipak (sinoc obecao, zakleo se u neciji grob, oprosti Boze, ali nije precizirao ciji), dakle, ja virnem puna nade-corak Cak i merdevine (doduse neke male) ostavio kao "zalog", kanta polikolora!
Trknem cas'om po toner, nisam pravila pitanje da li je roze, crni, zuti, daj sta das, i dadose mi LUMUN boju
Sto da ne, delovace vrlo "egzoticno"
Obujem patike, farmerke, napravim kapu od novina (videla sam kako to onaj veselnik sto laze radi) i krenem. Smuljam toner sa polikolorom, uzmem merdevine (one na "dva reda") a zatvorim garazu da me neko ne bi sprecio, ili ne daj Boze silom skinuo s njih) Cetku u ruke, popnem se i pocenem prvo plafon (odvojeni deo gde nema tonera)
Ali, popnem se i opkoracim (da prostis) precku (onu najvisu) i malo krecim, pa sidjem, pa opet, a sve mislim, kako oni ono rade: Leva noga ustranu, desnu privuku, opet leva pa privucena desna, idu brze nego ja "peske". Ali, nema veze izdrzacu, nije to nesto mnogo veliko, a sve pokusam i ja: Leva -privucena desna, leva-privucena desna (moze i obrnuto) i mic po mic, krenu mi. Ne da mi krenu, poleteh. U euforiji koju izazva leva privucena desna, oteza mi glava, "kapa" hoce s glave od neke tezine, curi mi za vrat
Pogledam, na plafonu nista, sve sto bese, na meni je!
Dobro, trknem po cetku s drskom, i da vidite kako krenu, ma leti leva pa desna, leti cetka, ali, neka mi muka, nemam vazduha
Zatvorena vrata na plus 33
Otovrim vrata, nek bude sto biti mora, ali mene samo mrtvu mogu da maknu s merdevina!
Ma, okrecih ja moju garazu. Puna tri sata mi je trebalo, ali, ne da je okreceno, boli glava. Samo ne znam sto - cim je pogledam- pocnem da pevam "..gde cveta limun zut"
Ali, kad se osusilo, ma, kakav majstor kakvi bakraci!
Trebalo mi je dobrih pola sata da skinem limun boju sa sebe, ali, vredelo je.
P.S. Malo me brine sto dobijam ponude za krecenje, a nisam bas pri slobodnom vremenu, ali, resila sam da ih prihvatim, samo da "malo sacekaju" , "za koji dan", evo me "sutra' cim...strpljenja molim, svi cete doci na red

P.S. Pitao me neko, sta ak sutra na zidu neko napise: Dzab si krecila?!
Naravno, nisam nista naplatila