Nošenje grudnjaka i karcinom dojke?

Točno Dejane, to sam i ja primijetila, pogotovo kad nosim svijetlije tanke i široke majice. Ovde kod nas često nešto puše, ljeti je to maestral preko dana pa kad ti onako pripije majicu uz tijelo, mogu ti reć da ima popriličmo znatiželjnih pogleda.:whistling: I onih drugih. zavidnih :evil:
.

Zamisljam i najezio sam se..:per:
Nosi se onako kako ti prija i kraj..Zasto bi nosila grudnjak koji te steze i u kojem se osecas neprijatno..Posebno leti kad su vrucine i kad se znojis..Podrzavam te.!!

tako je! dole sputanost i oklopi!
sloboda rulz!
101681621020313048597036-1.jpg

Eva je nosila "grudnjak" od dva veca lista drveta,a venerin brezuljak je skrivala sa skoljkicom koju je cista voda izbacila na rajske obale..Otud fraza da se za vaginu kaze od milja "skoljkica"..To je poslednje istrazivanje naucnika koje je vernicima dato usled iskopina u Andima gde su pronadjeni prastari papirusi..

Eva je nosila "grudnjak" od dva veca lista drveta,a venerin brezuljak je skrivala sa skoljkicom koju je cista voda izbacila na rajske obale..Otud fraza da se za vaginu kaze od milja "skoljkica"..To je poslednje istrazivanje naucnika koje je vernicima dato usled iskopina u Andima gde su pronadjeni prastari papirusi..

Jok , ovako je bilo === 21 I načini Gospod Bog Adamu i ženi njegovoj haljine od kože, i obuče ih u njih.

da vratimo ozbiljnost temi

Potrebno je znati da
Na teret RFZO svaka osigurana žena kojoj je izvršena amputacija dojke ima pravo na:

spoljnu protezu za dojku-svake godine (šifra pomagala 023)
grudnjak za spoljnu protezu za dojku-svake godine (šifra pomagala 210)

Pogledajte prilog 453421

Pogledajte prilog 453422[

Kad smo već kod ove ne tako lepe teme, ne znam da li znate da postoji prodavnica u Novom Sadu zove se Anita. Inače u svom asortimanu sadrži i kolekciju za žene operisane od karcinoma dojke.

Jedna moja bliska rođakinja, nedavno je umrla od komplikacija karcinoma dojke. Brojne metastaze, limfni edem ruke, sve općepoznate posljedice kemoterapije, radioterapije, hormonske terapije i šta joj sve nisu radili. Od dijagnoze do samog kraja, preživjela je 8 godina patnji i muka kakve je teško i zamisliti. Samo posljednju godinu je imala dvije metastaze na mozgu, obje je operirala i još jednu na mjestu primarnog tumora,a i to je operirala.
Sad me zanima nešto što sam pročitala na nekoliko portala. Naime, neki ginekolozi, onkolozi i još neki drugi specijalisti su potvrdili tezu da nošenje grudnjaka pospješuje nastanak karcinoma dojke. I to iz razloga što znatno otežava cirkulaciju limfe na području koje je za dojke iznimno važno. Po njihovom, limfa iz tkiva dojki izvlači štetne tvari i odvodi ih dalje u krvotok koji se kasnije prečišćava u bubrezima i ostatak priče znamo. E sad, ako stavimo grudnjak, pogotovo ako je uz to i neprikladan pa nas steže, na taj način otežavamo ili čak i prekidamo cirkulaciju limfe i sve te štetne tvari ostaju taložiti se u tkivu dojki i vremenom se izgledi za nastanak karcinoma znatno povećavaju. Pogotovo kod rizičnih skupina žena, a to su one s genetskim predispozicijama, i uopće sve one žene i cure koje "nezdravo" žive. Ja imam dosta male prsi i zapravo mi grudnjak čak i ne treba, a nakon ovakvih tekstova koje sam pročitala, mogu reći da ga i izbjegavam nositi. Ima nekoliko vježbi s loptom, masaža hladnom vodom i uopće, jačanje prsnih mišića. Mislim da to može sasvim dobro držati dojke koje nisu prevelike i da je ipak bolje bez grudnjaka nego s njim. E da,ovi su spominjali i neke brojke radi usporedbe. Navodno žene u krajevima gdje grudnjaci praktično i ne postoje, (Afrika, dobar dio Azije i još neki manje razvijeni krajevi) karcinom dojke je praktično nepoznata pojava. Uostalom, zašto muškarci ne obolijevaju od karcinoma dojke? Možda tek jedan od njih 100000. Jedan je ginekolog izjavio, stavimo muškarcima grudnjake i za 5 godina imat ćemo veći broj karcinoma dojke kod muške nego kod ženske populacije. Mislite li da bi to moglo biti točno?

I ja sam to citala, cak se i grudi oklemese od grudnjaka jer se ne krecu, zato ga ja ne nosim.

Back