Normalno je ono što radi većina

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
E ovo meni nije jasno...

Ako svi u beogradskom gradskom prevozu sede normalno a onda naidje grupa seoskih studenata iz dublje vukojebine i dignu noge na sedišta
Zašto svi kopiraju dizanje nogu a neće da poštuju zatečeno?

Kao prvo, u Beograd se došlo zbog - BOLJEG STANDARDA
Ako se dižu noge na sedišta onda se ona prljaju i standard se gubi.

Da li je normalno to što većina radi?

Znaš iz kog su sela ili samo misliš da su iz sela?

Najgore ponašanje sam video kod uobraženih Beograđana - kako u BG tako i van. Misle ako su iz BG da su bar polubogovi ili pravi Bogovi.

Ko god nije glup i uobražen, lako shvati da mesto rođenja i življenja ne određuje osobine čoveka.

Normalno je da su Beograđani civilizovaniji od drugih Srba
zato što su iz najmnogoljudnijeg grada u Srbiji.

Zakon glasi :

Što veći grad i veća gužva,
to veće opominjanje, guranje, jebbanje keve ...
a to dalje znači veće obraćanje pažnje na tuđe želje i potrebe
zbog straha od kazne okoline !

Sledstveno ovom zakonu
najkulturniji ( u prevodu - najvaspitaniji ) su Beograđani,
a od njih su dalje odmakli jedino stanovnici još zgužvanijih svetskih gradova.

Biće jasnije kad kažem,
da recimo kada jednog stanovnika Tibeta, ili Sahare, ili neke treće zabiti pritera velika nužda
jednostavno skine gaće i olakša se na sred puta.
I nema ko da mu nešto spočita.

U Beogradu probaj da pljuneš na ulici,
ili ćeš zalepiti nekoga - pa ćeš dobiti batine,
ili ako i pogodiš prazan prostor - neko će te bar prekorno pogledati.

E zato su građani civilizovaniji od brđana i pustinjaka !!!
( civitis, lat - grad )

E ovo meni nije jasno...

Ako svi u beogradskom gradskom prevozu sede normalno a onda naidje grupa seoskih studenata iz dublje vukojebine i dignu noge na sedišta

Не буди глуп.

НОге дижу стари београђани и старе београђанке, а онда их у дизању следе ови остали што су дискриминисани вербално и на све друге начине јер нису стари београђани а хтели би да буду.

E ovo meni nije jasno...

Nisu svi ljudi isti.

Ima i stoke koja ima ljusko oblicje.

Vecina se kod nas, na zalost, uvek povodi za stokom.

Zato kod nas uvek treba da postoji jaka kontrola.

- - - - - - - - - -

Moskva....Metro.....

Gomila ljudi u redu strpljivo ceka da ubaci kopejku u automat i udje na peron...

Nigde nikakve kontrole...

I ja u redu...

E necu da platim kada nema nigde zvanicnog lica...

Proci cu da nista ne ubacim, kada svi lako i lepo prolaze...

Prosao sam na peron.

JBT, kada iz zida izleti neka metalna sipka i samo mene izbaci iz reda!

Svi se okrenuse i pogledase me mrko...

Kad u zemlju nisam propao.

Vise to nikada ne bih pokusao!

Niko nije rekao da je normalno ono sto vecina radi, nego je, u zvanicnoj psihologji, od strane 90% psihologa, prihvaceno da je normlno biti onakvim kakvim bi vecina, iako nije dovoljno hrabra i sposobna za to, voljela da sebe vidi, postane, da bude to...

Psihijatar: ne procjenjuje da li si ti lud na osnovu toga da li tvoje vjerovanje, sulodo, dijeli vecina naroda u Kini, pa kao nisi ustvari lud nego budista, ni po tome da li imas uverenja, nezasnovana na realnosti, a koja eto nemaju ni u drzavi Butan predstavnici vecinskog stanovnistva, nego na osnovu toga JESI LI TI LUD DA MU PRIZNAS DA VJERUJES U NESTO ZA STA SI SUPER-SIGURAN DA VECINA U TO NE VJERUJE, STO ZNACI DA SAM TRAZIS "STRPAJTE ME U LUDARU".

Nije lose biti buntovnik i svojeglav. Kada zivis suprotno od onoga sto nalaze sistem, osecas se slobodno i budno.

vecina u ludnici su ludaci :aha:
Normalno i sama reč kaže da je s normama...
Bekstvo od normi u slobodu je osvajanje lakoće življenja,otklon od mejnstrima,što je neophodno kao i lucidnost za svaku kreaciju!
Dizanje nogu na sedište je i bekstvo od normi u slobodu i asocijalno neprijateljstvo adolesvenata prema društvenim zarobljavajućim
normama-obrascima ponašanja...
A ludaciraznih vrsta su slobodnjaci koji zaviruju iza ogledala...Neke boli,neke ne...
I među nama smo iščašeni kandidati...:mrgreen:

Normalno je da su Beograđani civilizovaniji od drugih Srba
zato što su iz najmnogoljudnijeg grada u Srbiji.
Da, u najzabitijem selu, kada se sretnu dve osobe kažu jedna drugoj "Dobar dan!" U Beogradu se često ni prve komšije ne javljaju jedan drugom. Toliko o civilizovanosti.

Da ne pominjem da su Beograđani (i to generacijama jer veoma mladi rađaju decu) i oni što su doskora živeli ispod Brankovog mosta u kartonskim kutijama. Ili njih ne priznaješ za Beograđane? Bili su tu, u samom centru, bar pet generacija - znači tvoji su! Podižu civilizacijski porosek.

Možda i o inteligenciji? Najpoznatiji naučnici i Nobelovci nisu rođeni u BG.

...
U Beogradu se često ni prve komšije ne javljaju jedan drugom.
...

Ja sam čovek iz jednog beogradskog solitera i pazi sad ovo :

Prve komšije prodaju stan i dosele se neki novi,
koje ja nisam 9 ( devet ) prvih godina video,
samo sam im čuo glasove kroz zid !!! :eek:

Sada vraćam film i kapiram da je to nemoguće - ako se nismo izbegavali.
Znači jesmo !

Tako da tu si u pravu
i naravno da Beograđani nose gomilu svojih malih neprobojnih štitova sa sobom.

Ali najveća je greška
ona koju čine Crnogorci.
Oni mrze sve što je beogradsko iz sve snage,
jer dolaze iz potpuno necivilizovane(*) sredine !

Oni beogradsku suzdržanost ne kapiraju kao realan oprez ( ako hoćeš strah )
već kao uobraženost.
Eh jeeee ...

(*) nezgužvane

Ja sam s vecom skoro dve godine bio u zgradi i pre par meseci se vratili u kuću gde su nam i deca...
Stan je veca izdala (nasledila od matere)...
Inače sam skitara,a i radim dosta tako da mi gajba ,uglavnom za spavanje,a i za druženja...
U stanu ( u NS) sam upoznao i sprijateljio se s pet-šest osoba,a i s komšijama smo razgovarali,doduše u
hodniku i u liftu...
Sad...Sprijateljio se s jednim iz zgrade i iz dve okolne zgrade,a jednu smo "osvojili" oboje!:hahaha:
S jednom komšinicom samo ja šu-šu i svašta varničavo i još s dve lujke sednem na klupu pa pričamo gluposti-ko se više
nalupa!:hahaha:
Stvar je u komunikativnosti...Ako si svezana vreća-niti ti ko treba ,niti ti kome trebaš...
Imam utisak da svakom prija razgovor sa mnom,dok meni baš i ne sa svakim,ali sam ljubazan i trpeljiv pa saslušam uz osmeh
pristojnosti...
Znam još takvih kao ja s kojima kad se sretnem-to je urnebes! Ybg,takvi se vole rečima!;)

Beograd nije mnogo drugaciji od drugih manjih gradova. Svuda postoje oni lepo vaspitani i oni manje lepo vaspitani. Samo u Beogradu su se ljudi navikli na odredjenu vrstu ponasanja, tj postovanja pisanih i nepisanih pravila i normi, jer grad samo tako moze dobro funkcionisati.
Proslo leto, prolazimo kroz jedno manje mesto, auto ispred nas odjednom koci i skrece u desno. Nista zmigavac. :) To Beogradjani vec ne rade. U manjim mestima su opusteniji po tom pitanju, jer ni saobracaj nije toliko gust. Problem je kada odu u neki veci grad.
Dosljake takodje prepoznajem po tome sto se, kako udju u bus ili tramvaj, zakucaju kod vrata... :) I to tako da uopste ne moze da se udje ili izadje. Uvek su u strahu da ce promasiti stanicu. Nakon nekov vremena se naviknu, nauce grad i izgube takvo ponasanje.

...
Dosljake takodje prepoznajem po tome sto se, kako udju u bus ili tramvaj, zakucaju kod vrata... :)
I to tako da uopste ne moze da se udje ili izadje.
Uvek su u strahu da ce promasiti stanicu.
Nakon nekog vremena se naviknu, nauce grad i izgube takvo ponasanje.

Još ćeš ti da prodireš u razloge ponašanja ljudi,
a naročito Beograđana,
samo polako !

Evo ti konkretan primer :

- dugo nisam razumeo tiskanje oko vrata tramvaja,
te koji se guraju zvao sam "mentoli" !

Sve dok me nisu odžeparili !

Kad mi se to desilo, rešim ja da se suprotstavim !
I prvom prilikom kad sam video da "rade" nekog gospodina - skočim i uhvatim džeparoša !
Brzo sam shvatio da gužvu oko njega čine njegovi pajtaši.

Tom prilikom sam takođe shvatio da je bolje ne mešati se u tuđu nevolju ! :huh:

Istina,
tom prilikom su i džeparoši shvatili da postoji policija u civilu ... ;)

Šta ti ono reče ?
Plaše se da ne promaše stanicu ?

Ma verovatno ima i takvih, samo ...

Normalno je ono sto je zdravo a ne sto radi vecina.
Vecina pije kafu i pusi a to nije normalno;vecina laze i palamudi a to nije normalno.
Vecina se gura umesto da ceka u redu i to nije normalno.
Vecina slusa kicerajski turbofolk i gleda farmu a to nije normalno.
Tako je.
Duvan je droga, malo ko to zeli da prizna.
a piti kafu je normalno, kao i piti caj.

Prvo, za podizanje noga ne znam jer je uvek takva gužva da nema mesta ni da se diše, a ne da se podižu noge. ko se nije vozio BG GSP-om ne zna šta su muke i šta znači živeti u gradu.

A drugo, nema ništa gore nego kada upravo ti seljačići počnu da se dobacuju sa jednog kraja tramvaja na drugi tako da ceo tramvaj treba da čuje šta oni palamude.

I treće, Beograđani su dobri i kulturni ljudi uvek bili i ostali. ko misli drugačije ne poznaje Beograđane već uskače na onaj tipičan vozić mržnje prema Beogradu koji svi imaju i pate zbog malograđanstva. Koliko puta su me samo napali po nekim mestima kada sam bio klinac samo zato što sam iz BG-a, dok im nisam razbio papriku, a onda je bilo ''onaj nenormalni iz BG-a''.

Zato kažem,kultura na prvom mestu. Bez galame i polomljenih noseva.

Back