NOKIA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može li neko ko je dobar poznavalac i raspoložen da mi da savet?

Treba da se odlučim za jedan od ova četiri modela:
1. NOKIA 5228
2. NOKIA C5
3. NOKIA 7230
4. NOKIA 6303 classic

U principu telefon koristim da razgovaram, šaljem sms, mms i fotografišem. Znači, nisu mi bitne stvari poput muzike, previše velike memorije..

Hoću da bude zgodan za korišćenje i kvalitetan. Ne menjam često telefone (trenutno imam N70).

Najviše mi se dopada kako izgleda 5228, ali kapiram da touch screen nije zgodan za korišćenje? Ako grešim, ispravite me!

Radila sam poređenje težine, izgleda.. bla, bla.. Nekako su se izdvojili c5 i 7230.

Molim vas za savet!!!

Hvala! :brus:

Poslednja izmena:
Može li neko ko je dobar poznavalac i raspoložen da mi da savet?

Treba da se odlučim za jedan od ova četiri modela:
1. NOKIA 5228
2. NOKIA C5
3. NOKIA 7230
4. NOKIA 6303 classic

U principu telefon koristim da razgovaram, šaljem sms, mms i fotografišem. Znači, nisu mi bitne stvari poput muzike, previše velike memorije..

Hoću da bude zgodan za korišćenje i kvalitetan. Ne menjam često telefone (trenutno imam N70).

Najviše mi se dopada kako izgleda 5228, ali kapiram da touch screen nije zgodan za korišćenje? Ako grešim, ispravite me!

Radila sam poređenje težine, izgleda.. bla, bla.. Nekako su se izdvojili c5 i 7230.

Molim vas za savet!!!

Hvala! :brus:
ovako...5228 je prvenstveno muzicki telefon. Kamera 2 mpx, bez blica- znači, nije za tebe. Poveliki je i nije baš pogodan ako si smsovac.
C5- najbolja varijanta. 3. 15 mpx, blic, autofokus, dobra rezolucija videa- vga...+ je smartphone.

7230. Uhhh... Loša kamera bez blica, baterija nije jača strana... Samo što ima wifi (a možda i nema, nisam sigurna) i to je to. Ima sve što i prosečna Nokija.
I konačno, 6303, izvikan model, nema wireless,skup za to što nudi. Kamera katastrofa, iako ima blic. Imala sam priliku da ga drndam dva dana. :)
5228 je moj favorit- dobra baterija i muzički telefon, aki pošto ti nisu bitne te neke karakteristike, onda tople preporuke za C5. :bye:

Poslednja izmena:
5228 je moj favorit- dobra baterija i muzički telefon, aki pošto ti nisu bitne te neke karakteristike, onda tople preporuke za C5. :bye:

Znala sam! Najviše mi se dopada kako izgleda 5228, a karakteristike c5. Puf :confused: Mislila sam naći ću ovog puta model koji ne izgleda kao da je ''muški'' telefon.. :dash:

Znala sam! Najviše mi se dopada kako izgleda 5228, a karakteristike c5. Puf :confused: Mislila sam naći ću ovog puta model koji ne izgleda kao da je ''muški'' telefon.. :dash:

Ako hoces da bude na oko ''zenski'' telefon onda:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1841/Nokia/7610-Supernova
Nokija obicno pravi neke rogobatno dizajnirane telefone, tako da mali ti je izbor...

Razmisli o ovome... Cula sam da je odlican telefon, bukvalno nema zamerke na njega>

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2078/Samsung/S5230

Jes' da nije ovde tema, ali eto... da ti i to preporucim. :bye:

Za ljude koji rade sa mobilnim ili ko se razume dobro, da li mogu u nokiu n 73 da ubacim bateriju od neke druge nokije a da je veca od 1100 mAh? i ako moze od koje nokije moze da se uzme baterija posto hocu da mi baterija traje duze a vec sam smanjio i osvetljenje ekrana i stavio da GSM mrezu...voleo bih da moze neka baterija od 1500 mAh,...tako da svaka pomoc mi je potrebna od vas :) hvala unapred

Za ljude koji rade sa mobilnim ili ko se razume dobro, da li mogu u nokiu n 73 da ubacim bateriju od neke druge nokije a da je veca od 1100 mAh? i ako moze od koje nokije moze da se uzme baterija posto hocu da mi baterija traje duze a vec sam smanjio i osvetljenje ekrana i stavio da GSM mrezu...voleo bih da moze neka baterija od 1500 mAh,...tako da svaka pomoc mi je potrebna od vas :) hvala unapred

mozes ti da ubacis a da li ce raditi posle nekog vremena to je druga prica jer telefon da je trebao da ima 1500 mAh imao toliko a ne 1100mAh , kad stavis verovatno ce vremenom doci do nekih promena..... tako da mozes recimo da kupis ko prodaje pokvarenu ili u delovima n73 oa kupis polovnu original bateriju i da ih menjas to ti je od prilike 4 dana (racunajuci po 2 dana bateriju)

Ja evo imam C5 nekoliko dana i bas sam zadovoljan...bas nekako lepo lezi...e sad, jeste smart phone ali ja stvarno ne znam da koristim te njegove prednosti i mogucnosti..mozda sam malo glupav ali sta da radim...imam jednu problematiku na nemu koja mi se javlja evo od danas, a telefon ima tek par dana ali ne znam da li se ovde mogu iznositi i problemi..u svakom slucaju - C5 je pravi izbor!!!

mozes ti da ubacis a da li ce raditi posle nekog vremena to je druga prica jer telefon da je trebao da ima 1500 mAh imao toliko a ne 1100mAh , kad stavis verovatno ce vremenom doci do nekih promena..... tako da mozes recimo da kupis ko prodaje pokvarenu ili u delovima n73 oa kupis polovnu original bateriju i da ih menjas to ti je od prilike 4 dana (racunajuci po 2 dana bateriju)

Ne lupaj molim te kad ne znas, nije fer prema drugima, bateriju moze da stavi i 20 puta veceg kapaciteta ali istog ili pribliznog istog napona (naravno ako mu dimenzije kucista telefona pogoduju da je smesti unutra....
Znas li ti sta uopste znaci 1 500 mAh??? Znaci da ce jedna takva baterija da daje 1500 h, struju u vrednosti od 1 mA (citaj mili amper).(jacina struje naravno u pitanju, napon se zna koliki je baterije, obicno 3.7V)

Nema na cemu... :hvala:

Znas li ti sta uopste znaci 1 500 mAh??? Znaci da ce jedna takva baterija da daje 1500 h, struju u vrednosti od 1 mA (citaj mili amper).(jacina struje naravno u pitanju, napon se zna koliki je baterije, obicno 3.7V)

Nema na cemu... :hvala:
Da, najbitnije je da napon ne prelazi 3.7. V. Ja sam tako kombinovala baterije sa nekog starijeg Samsunga i stavljala u Nokiju 2700, šljakala je odlično. Najveći problem je da je npr. baterija koja ima 1100 mAh obično manja od 1500 mAh, pa ta ''jača'' ne može da stane u telefon. :(

Zna li iko odgovor na ovo treće pitanje
Imam nokiu N97 i imam par pitanja vezano za nju.
1. ne znam kako da prebacim memorije...sa phone memory (imam 500MB memorije i skoro je puna) na mass memory jer tu imam 29,5GB slobodnog prostora. Sta god da posaljem sa kompa kaze da nemam vise slobodnog prostora.
2. mnogo mi koci i nekada joj mnogo treba da otvori neku stranicu,konkretno kada ulazim u MUSIC,naravno ne svaki put.
3. od kako sam ubacio karticu treperi mi koverta (sms) pored baterije a tel nije imao ni jednu poruku ???
Unapred zahvalan svakome ko zeli da pomogne.

Pre neki dan mi stigla nokia 6710 navigator, koju sam dobio na poklon prilikom kupovine auta (kao navigacija i ta ludila). Ja bih za ovih par dana koliko sam imao prilike da istestiram telefon svakome toplo preporucio ovaj mobilni. Kamera mnogo dobra, 5 mpx Carl Zeiss optika, zvucnik odlicno odradjen slusanje muzike prava milina, kako sa slusalicama tako i bez, GPS navigacija takodje super odradjena i free (sto je vazno :) ), Wifi radi kao top, bez problema, slajder telefon, elegantan, lepo lezi u ruci... Ne znam sta bi jos napisao, ali stvarno sam odusevljen telefonom. Imao sam pre njega nokiu 5230, eto nemam je ni dva meseca, a vec sam je penzionisao, jeste da je super telefoncic, ali joj fali wifi, tako da vise necu uopste da se bakcem s njom. Za one koji traze dobru nokiu i kojima je vazna wifi konekcija 6710 idealan izbor.

Zna li neko dobar, besplatan softver preko koga mogu da se edituju .txt fajlovi? Ne tražim nikakve posebne dodatke, samo da mogu da kreiram .txt fajlove ili ih ubacim u telefon pa editujem, i naravno snimim. Probao sam sa programom Nuron DEdit Text editor ali nisam mogao da ga instaliram; pisalo je "Certificate expired".

(Model je 5230)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back