Mogao bih da odgovorim, i hteo sam. Ali, u ljudskim greškama tražiti krivca u nekim drugim entitetima...mislim da ništa konstruktvno ne bi izašlo iz toga. Još jednom, pardoniram. Nije mi na kraj pameti bilo da te vređam mada sam verovatno to učinio. Oprosti.
Pazi, ljudi su ono sto se zaboravlja duhovna bica...
Premda zivimo u eri kad se forsira materijalno, telesno, teretane, misici, beton, dakle sve suprotno od duhovnog...
Neke starije civilizacije (koje mi smatramo primitivnim u svoj nasoj nadobudnosti i bahatosti), da nas vide bi se verovatno smejale...nama takvima...
E u toj sferi duhovnog coveka, njegova dela, dobra ili zla...su plod posvecenosti dobrom ili zlom duhu iliti zloduhu...
Sada recimo znamo da je Hitler bio posvecen okultizmu i crno magijastvu, kroz razlicita okultna drustva i opsednutost tom mracnom stranom duha...
A tada...on je obicnom svetu delovao kao neki eto energican politicar, cak su mu se u pocetku divili i oni kojima ce koju godinu posle postati krvni neprijatelj...
Dakle niko nije video (premda ima i onih koji nisu hteli da vide...a znali su...), kada je trebalo, tj na vreme, da je obuzet zloduhom, i da sva materijalština koju je on sa nacistima stvarao i koja je delovala na oko fascinantno...je plod materijalizma zloduha...
Kasna spoznaja zloduha nas je kostala miliona mrtvih...
Dobro kao i zlo se prizivaju...verovao ti ili ne...
To je prosto kao zakon fizike...
Neki to znaju, neki ne, a neki i znajuci zloupotrebljavaju...obicno sektasi satanisti...
A neki iz nehata, naivne duse...iz neznanja prizovu...
Npr ono tipa prosecan turista koji na letovanju u Egiptu kupi neku figuricu...ne znajuci duhovnu poruku i snagu te figurice...
I onda pocnu npr da mu se desavaju cudne stvari...
Dakle "otvorio je duhovni portal" kolikogod ti to zvucalo SF...iz kojeg moze svasta doci...
...