Nismo u mogućnosti

?

• Razumem i mislim isto

• Razumem ali to meni nije faktor

• Ne razumem

• Nemam mišljenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa vidis ne moram uopste ja biti prozvana pa da napisem nesto?
Isto kao na temi o abortusu npr sigurno kad dodje neki muskarac i postuje ne mora da znaci da je on abortirao ili da se zalaze za pravo da on abortira

Pa vidis ne moram uopste ja biti prozvana pa da napisem nesto?
Isto kao na temi o abortusu npr sigurno kad dodje neki muskarac i postuje ne mora da znaci da je on abortirao ili da se zalaze za pravo da on abortira

Tačno, samo što ovde niko nije ušao u diskusiju sa stavom "pričate gluposti", "zli ste i pokvareni". Kada uletiš đonom, može ti se dogoditi da taj isti đon dobiješ u čelo. I bukvalno i metaforički:)
Naravno, poći ću od pretpostavke da si u rl-u dovoljno inteligentna da svoje loše vaspitanje kamufliraš.

I još nešto. Kao što je Zlatna Iris tvrdoglavo zagovarala stav o "sposobnosti razmnožavanja kao jedinom i najvažnijem postignuću žene" tako i ti (podjednako zadrto) vučeš na stranu "oda materijalizmu".
Hoćeš da budeš bogata? Budi dušice, a ko te sprečava? Nećeš decu? Ni na to te niko ne primorava. Novembar ima četvoro, ja nijedno. Je l to znači da ne treba da komuniciramo? Ja se apsolutno divim njenoj odluci da ima toliko dece. Posebno jer je u pitanju obrazovana, inteligentna mlada žena. Znači nije neko ko je u dva kvadrata rodio desetoro i traži od države "garnjoseru na čpijunku". Sa druge strane ja ne želim decu (bar ne u narednih par godina). I ni u jednom momentu nije mi se obratila po sistemu "ti nemaš prava da govoriš/pišeš o deci, ti ih nemaš".
Ono što želim reći je da ljudi mogu učestvovati u konverzaciji i kada vode različite živote i poštovati tuđe izbore koji se razlikuju od njihovih.

Tačno, samo što ovde niko nije ušao u diskusiju sa stavom "pričate gluposti", "zli ste i pokvareni". Kada uletiš đonom, može ti se dogoditi da taj isti đon dobiješ u čelo. I bukvalno i metaforički:)
Naravno, poći ću od pretpostavke da si u rl-u dovoljno inteligentna da svoje loše vaspitanje kamufliraš.

I još nešto. Kao što je Zlatna Iris tvrdoglavo zagovarala stav o "sposobnosti razmnožavanja kao jedinom i najvažnijem postignuću žene" tako i ti (podjednako zadrto) vučeš na stranu "oda materijalizmu".
Hoćeš da budeš bogata? Budi dušice, a ko te sprečava? Nećeš decu? Ni na to te niko ne primorava. Novembar ima četvoro, ja nijedno. Je l to znači da ne treba da komuniciramo? Ja se apsolutno divim njenoj odluci da ima toliko dece. Posebno jer je u pitanju obrazovana, inteligentna mlada žena. Znači nije neko ko je u dva kvadrata rodio desetoro i traži od države "garnjoseru na čpijunku". Sa druge strane ja ne želim decu (bar ne u narednih par godina). I ni u jednom momentu nije mi se obratila po sistemu "ti nemaš prava da govoriš/pišeš o deci, ti ih nemaš".
Ono što želim reći je da ljudi mogu učestvovati u konverzaciji i kada vode različite živote i poštovati tuđe izbore koji se razlikuju od njihovih.
Dobro mozda i jesam malo djonom uletela kako kazes. Nisam mislila nista lose kad kazem da ste zli, samo je ono postavlja se pitanje ko daje pravo nekome da pljulje po nekome ko ne ume da spremi supu iz kesice? Pa sta ako ne ume, kakve veze to ima, ili jos ono kao ko studira ko ne studira, njegova stvar u kranju ruku. A jos je gluplje da neko pljulje po onima koji zive sa roditeljima u SRBIJI a nije ni iz iste zemlje. Ti ako zivis u Srbiji sigurna sam da znas kako je lako odvojiti se od roditelja.
Naravno u rl ne pricam nista ovog tipa, a verujem da niko pametan ne prica isto.
Ja nemam nista protiv da novembar ima i 10 toro dece sto se mene tice, mozad nisi razumela sta sam ja pisala na ovoj temi. daleko od toga da ja imam ista protiv dece, ili necijoj zelji da ima decu.
Al sa druge strane niti cu se diviti nekome sto ima decu, niti cu ih zbog toga vise vrednovati, ali opet kazem niti ce biti u startu u negativi.

Dobro mozda i jesam malo djonom uletela kako kazes. Nisam mislila nista lose kad kazem da ste zli, samo je ono postavlja se pitanje ko daje pravo nekome da pljulje po nekome ko ne ume da spremi supu iz kesice? Pa sta ako ne ume, kakve veze to ima, ili jos ono kao ko studira ko ne studira, njegova stvar u kranju ruku. A jos je gluplje da neko pljulje po onima koji zive sa roditeljima u SRBIJI a nije ni iz iste zemlje. Ti ako zivis u Srbiji sigurna sam da znas kako je lako odvojiti se od roditelja.
Naravno u rl ne pricam nista ovog tipa, a verujem da niko pametan ne prica isto.
Ja nemam nista protiv da novembar ima i 10 toro dece sto se mene tice, mozad nisi razumela sta sam ja pisala na ovoj temi. daleko od toga da ja imam ista protiv dece, ili necijoj zelji da ima decu.
Al sa druge strane niti cu se diviti nekome sto ima decu, niti cu ih zbog toga vise vrednovati, ali opet kazem niti ce biti u startu u negativi.

Joj daj molim te. Pazi nisi mislila nista lose kada si nas opisala kao zlikovce (i to bez ikakvog razloga). Pazi, nije retard neko ko ima 26-27 godina i ne zna da saspe gotovu supu u prokuvalu vodu???? Neeee, i nije, uopste nije. Otkud mi pravo da kazem da je takav neko retard.... :roll:
Necemo istu plocu obrtati po stoti put. Jasno je da neki nisu u mogucnosti da se isele iz roditeljskog doma. Ali isto tako je jasno da ima brdo onih razmazenih, koji se ne iseljavaju i ne postaju samostalni zato sto su lenji, bezobrazni i nesposobni.

joj, joj, kakva tema
ja imam stav da svako gleda u svoje dvoriste
znaci, nema dva ista coveka na planeti
neko zeli desetero, troje, neko jedno, neko ne zeli nijedno dete
i?
sta ima bilo ko da se iscudjava bilo kome
svako zivi svoj zivot onako kako misli da treba, i onako kako misli da ce usreciti sebe i druge....
ne vidim razlog zbog kog bi se ovde vodili ratovi ko je u pravu, jer jedan jedini i ispravan put ne postoji....
niti treba da se ljudi vrednuju po tome ko kolko dece ima, ili ko kolko stanova ima i sl. nebuloze....
znaci chill out, zivis i pustis druge da zive :)
ja prva nemam nista od toga ni ako ce svi poceti da stancuju decu ili ce se svi zamonasiti....
ne vidim gde to mene kao licnost treba da dotice....

Iz mog iskustva sa školama a i sa ponekim posličem (generalno!) jednu stvar sam primetila kao skoro apsolutnu istinu: najgrlatiji su, o svojim silnim zaslugama i o svojoj sposobnosti, upravo ljudi koji i ne umeju bog zna šta da rade, niti se inače cimaju previše... i ima još jedan krug ljudi koji vole da ističu svoju sposobnost: ljudi koji ne odskaču posebnim talentom ali su jaako ambiciozni pa se zaista cimaju i trude ali im je potreban nadljudski napor da bi postigli ono za šta, realno, nisu ni predviđeni s obzirom na vrstu inteligencije koja dominira... (pogrešno odabrana delatnost ili zaista krajnje prosečan mozak koji želi da je daleko napredniji nego što jeste).

Ovako pišem jer hvaljenje svojim uspesima (opravdano ili neopravdano) svrstavam međ' najgluplje i najbesmislenije ljudske osobine, a stav "ja sam uspela - dakle moguće je, samo se vi ne trudite dovoljno i tražite izgovore" smatram hvaljenjem svojim uspesima i stavljam akcenat na neopravdano, samo zato što je ovo forum i ovde svako može da se hvali kako mu volja.

Naglasila bih drugi put - uspeh je relativan pojam. Nekome je uspeh što je rodio dete, nekome neće biti uspeh ni da ga pošalje na najbolji fakultet i napravi od njega sveca.

Back