- Poruka
- 8.923
Razumete li ljude koji izjavljuju da ne prave decu ili sledeće dete jer nisu u ekonomskim prilikama?
statistički čitso anketa
statistički čitso anketa
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razumete li ljude koji izjavljuju da ne prave decu ili sledeće dete jer nisu u ekonomskim prilikama?
statistički čitso anketa
Pu prvi
I prvi stojim iza toga.
Ako nemam dovoljno ni za sebe, ne mora ni dete da mi bude slepac/slepica.
statistički čitso anketa
Ne. Verujem da je u pitanju izgvor sebicnjaka i samozivaca u nejvecem broju slucajeva. Ne uvek, al najcesce.
razumem, i podrzavam. Decu ne treba praviti ako se ne mozes brinuti o njima maksimalno : )
Ne. Verujem da je u pitanju izgvor sebicnjaka i samozivaca u nejvecem broju slucajeva. Ne uvek, al najcesce.
rodi mi 5oro![]()
uhm salis se? Mozemo imati maksimalno 1-2 xD....
dobwo al devojcica prvo i da se zove iva
Da li mislis i da je sebicno radjati decu za koju znas da neces moci da im obezbedis pristojan zivot, ali zelis mnogo dece i to ti je dovoljan razlog?Ne. Verujem da je u pitanju izgvor sebicnjaka i samozivaca u nejvecem broju slucajeva. Ne uvek, al najcesce.
Kada sam nekada davno na tu temu odlucivala. nisam uopste razmisljala o novcu. Sada, sa ovim iskustvom, smatram da treba razmisljati o tome sta mozemo da pruzimo deci. Ne kazem da im treba priustiti sve, jer je to i nepotrebno i stetno, ali bilo bi mi jako tesko da ne mogu da skolujem dete sve dok bude zeleo i mogao da se skoluje, bilo bi mi zao da zivi losije od svog drustva (koje zivi prosecno sto se tice para), a da ne govorim o nekim jos osnovnijim potrebama. Ako neko radja decu zato sto voli decu, onda mi je logicnije da vec postojecoj deci obezbedi normalan zivot, nego da ih radja po principu - imace sta da pojedu i obuku. Nije nam roditeljska duznost samo da ih nahranimo i obucemo, vec i omogucimo da se razviju kao ljudi, kao licnosti, kao osobe koje imaju samopouzdanja i koje su imale prilike da u zivotu dozive jos nesto osim pukog prezivljavanja.
da bas im takvo znanje treba da prezivljavaju krize.. Yebes ti takav zivot....
Ceo život je neka kriza, finansijska, zdravstvena, lična... Vreme renesanse je prošlo, a i nije bilo nešto cvetno baš![]()
I da, da ih naučiš da prevazilaze krize, u svakom smislu. Sve od ovih pobrojanih, i druge, a ima ih još mnogo... Ako ih to ne naučiš, pa i u doba blagostanja i izobilja - džabe sve što si im pružila. Pare su bitne, ali ne presudne. Treba imati, ali da bi imao - treba umeti![]()
mislis ljudima u Srbiji generalno je zivot kriza?
Sumnjam da je bogatima kriza finansijska ili zdravstvena u opticaju na znacajnom nivou : ))))
Ali ne pričamo o bogatimaVeć o običnom narodu, tzv. srednjoj klasi.
I dobro da si pomenula... uzmi bogatima pare, ostavi im decu - i zamisli šta će za koju godinu biti od te porodice... O tome ti pričam - naučiti decu da ustanu kad padnu! A da bi to mogao, treba prvo ti to da umeš... i tako u krug
I, na kraju, zašto misliš da bogati nemaju zdravstvene krize?
pa dobro ja ne zelim da se zlopatim sa tom decom, kroz krize i sta sve ne..
Sto se mene tice ako budem imala dovoljno sredstva i zelje mozda 1 dete-2 eventualno, ako ne nikom nista. Nikada nisam volela krizne periode, a pogotovu ne volim da sebi namestim da mi bude gore nego sto bi moglo.. Ja tezim boljem a ne gorem
... a da bi umeo treba nauciti, a to kosta...Treba imati, ali da bi imao - treba umeti![]()
... a da bi umeo treba nauciti, a to kosta...
Imam dalju rodjaku koja nece moci da studira, jer majka ne moze da je izdrzava, vec je morala hitno da se zaposli da bi pomogla majci koja odgaja jos dva sina u ocajnim uslovima. Devojka je bila sjajan djak, mastala da studira, da napreduje u zivotu, a sada trpi svasta na poslu jer nema nikakvu kvalifikaciju, a gazda zna koliko joj ocajno treba novac. Posle mucnog detinjstva u krizi, nadala se da ce sama stvoriti sebi bolju buducnost, ali...
Niko ne zna sta zivot nosi, ali svesno doneti odluku koja ce u takvu situaciju dovesti svo troje dece (svi su izuzetni djaci) meni ne deluje odgovorno.