moonja..
Buduća legenda
- Poruka
- 32.928
Ne, ne, bolje ubiti čoveka koji može da bude izlečen u bolnici i za to ne odgovarati...to može samo u Srbiji. I Eritreji...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja skoro naleteh na jednu nasu mladu doktorku koja je trenutno u Nemackoj. Zavrsila je studije sa prosekom 10, bukvalno. Mislim da nikada nisam upoznao nekoga sa tim prosekom ocena, uvek sam mislio da to mora da su neki ne bas normalni ljudi. Elem, cura nije mogla da se zaposli 2-3 godine u Srbiji nigde, uslovljavali su je da se uclani u SNS i malo prodefiluje sa clanskom kartom po medijima, te da ce odmah da pocne da - volontira
Cura nije znala rec nemackog, za 7 meseci sama naucila, polozila testove, otisla u Svabiju, odbijala bolnice sve dok joj u Koblencu nisu ponudili specijalizaciju neuro-hirurgije. Sasvim je normalna. Ubedih je da kad stekne malo iskustva, predje u USA, makar na 5-6 godina da zaradi milion-dva pa posle nek ide gde god zeli.
Ми још од деветог века смо били једно национална држава.....и сада у нашом устава нема националне мањине.Ma pusti wikipendiju,zamisli da smo mi pokrstili ove na Kosovu šta bi bilo.
Todor Živkov je imao moda,doduše plašili se Turci Živkova jer tamo je bilo
samo "direktna demokratija"
Претпостављам да има и у Швајцарској удружење Срба....
Ми још од деветог века смо били једно национална држава.....и сада у нашом устава нема националне мањине.
Pa sta je on mislio da ce da vodi bolnicu od dana br1 ..
Tako je sve Sofija, zato i nemacki lekari idu u CH da rade, zato i u Nemackoj nema lekara pa ih uvoze sa Balkana.Јесте али ми је рекла колико јој остаје кад поплаћа све порезе. Ето толико, заиста много.
Fale im strucni radnici, visokokvalifikovani politolozi i sociolozi im nikako ne fale.Znam to, ali postavlja se pitanje, zasto to isto ne bi radili uz studije, znajuci vec da ima fali kadar u raznim visokostrucnim delatnostima? Uostalom i ne moraju, imaju vec dobar zivot i uslove, i i bez toga da mogu da se posvete studiranju.
Zato sam i rekla "Makarska" jer bas ta osrednjost i jeste socijalizam, narocito kad moze lako da se ostvari.
У Немачкој признају економију одавде, само њихови ђаци имају предност при запошљавању.
Додуше, ако нема ЕУ папире не може да оде одавде као економиста тамо, али као шофер може моментално.
Нема мене зашто да дрма носталгија, ја живим у Србији и даље.![]()
U Nis, nigde duze nisam boravio od 2 tjedna, vec 5 godina sam svaki 2 tjedan Holandija Groningen, Utreht, Hamburg,,,kola organiziram vozace za dovoz, za kupce. Meni ovde lepo.
Radim a trosim u Nis. Prejeftino, i u rodnom gradu, sam svoj gospodar, mali, bolje no sluga za goleme gazde.
odlicno.......sedi...........100 dolara.
Kako mislis PRIVID?
Jel zna neko koliko su plate inzinjera u Nemackoj, bruto i neto ?
A ti si inzenjer za sta?Jel zna neko koliko su plate inzinjera u Nemackoj, bruto i neto ?
1100evra na ruke a kirija ti 1200..Jel zna neko koliko su plate inzinjera u Nemackoj, bruto i neto ?

1100evra na ruke a kirija ti 1200..![]()
Migracija! Alarmantno stanje
ZVONI ALARM U SRPSKOM ZDRAVSTVU: Srbiju napusti 2.000 medicinara godišnje, ali postoje i oni koji se VRATE POSLE 1 DANA PREKO GRANICE!
Hehehhe, pa vece su, al ne mnogo, a moze da se spava i ispod cuprije![]()
u srbiji ces uvek imati visok drustveni status kao doktor, mnogo vecu platu od ostalih. u nemackoj taj status nemas, plate nisu drasticno vece od mnogih drugih zanimanja, ujednacija su primanja. i kao sto rece sumnjivo lice plate su prosecne za nemacki standard( u srbiji deluju enormne). mislim da zato mnogi dobri doktori beze iz nemacke, holandije u svajcarsku, ameriku i kanadu
Ma stanarina je stvarno zadnjih godina katastrofa. Medjutim ti specijalci ( RTF; Informatika pa i mashinci) uopste i ne rade po Berlinu, Hamburgu,Eto vidiš...ne mogu da te prevare.
- - - - - - - - - -
Pa zavisu gde..ono selo pored banje pored Frakfura..deo naselja sela...haha--al jeste. stan 80m2 npr. je 800€
Pa imas visok drustveni status, pozdravlja te gradonacelnik na uliciУ Србији имаш као лекар плату 500 евра, то може да изађе на 800.
Како је то драстично другачије од осталих?
Zavisi jel pravi inžnjer ili samo na papiru?