Nimfomanija i Satirijaza

Kao i svaka zavisnost ti preuzme ili uslovljava zivot i nad njom nemas kontrolu.

Pa i zadovoljenje potrebe za hranom/vodom/snom takođe kontroliše naš život, i svako od nas je podredio svoj život i sve aktivnosti ka tome da zadovoljimo te potrebe.

Koliko mi, zaista, kontrolišemo i druge naše potrebe, a koliko one kontrolišu nas?

Mislim, mogu još bezbroj pitanja da postavim i primera da navedem, ali poenta je da to nije tako crno-belo.

Čitaj bolje.Edukuj se.
koje da citam? "Naucne dokaze", teorije, analize, .....................a zivot tece dalje .......kao i pre 20 hiljada godina.
Menjaju se samo "otkrica" koja , kao i sva ostala koja se iz politickih razloga postave, ustupaju mesto novim i tacnijim" otkricima.

Zato su ameri izmislili pojam TEORIJA ZAVERE..............za svaki slucaj, dok se ne otkrije ISTINA.

To je poremećaj , nema tu -umori se , zasiti se...
Nikad dosta-parola...

kao i svaka navučenost, moraš npr na forum al to više nije to, nekako te ne radi ... nešto malo promeniš, smanjiš, odeš na posao i možda je forum opet OK :think:
ovde možda nađu nekog da hoće da se vežu, onda mora da se malo kontrolišu sa strane ako je to stvarno neki manir kompulzivno

Pa i zadovoljenje potrebe za hranom/vodom/snom takođe kontroliše naš život, i svako od nas je podredio svoj život i sve aktivnosti ka tome da zadovoljimo te potrebe.

Koliko mi, zaista, kontrolišemo i druge naše potrebe, a koliko one kontrolišu nas?

Mislim, mogu još bezbroj pitanja da postavim i primera da navedem, ali poenta je da to nije tako crno-belo.
Sad vec odlazis u filozofiju. :)
Potreba za hranom, vodom, snom se moze kontrlisati, pre fizicki podneti nego kontrolisati, samo odredjeni broj dana, dok se bez sexa bukvalno moze ziveti.

Ali da plasticno objasnim - onog trenutka kada radije odes da trazis nekog za sex, jer tu zavisnost ne mozes kontrolisati umesto da odes po dete u vrtic koje te ceka da po njega dodjes, onda imas problem seksualne zavisnosti.
To je to gubljenje kontrole nad sopstvenim zivotom zbog zavisnosti. Slicno kao sto narkomanima „nista nije sveto“ osim droge.

Iskreno:
Kod svake naznake ludila se izmičem.
Imao sam negativna iskustva, a žene su labilnije.
Prednjače u svim psihičkim oboljenjima, ubedljivo - osim u šizofreniji. Mi više volimo da imamo podvojenu ličnost i imaginarne drugare.
Razumevam I saosećam, empatički - hodio sam tom stazom.
Ali, svoj mir, bez ikakvih trzavica i naglih promena raspoloženja (kako "vetar" dune) ne bih menjao ni za kakav seks i snagu prirode...
Za nikakve, nepredvidive, elementarne nepogode, kada im se ne nadaš.
Za grom iz vedra neba.
Za ničim izazvan...

Back