Nikolić u raljama panafrikanizma i afričke renesanse

Poruka
19.995
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće od sutra na specijalnom Samitu Afričke unije koji se održava u Etiopiji, saopšteno je danas iz kabineta predsednika.
U delegaciji koju predvodi Nikolić je i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.
Samit se održava u Adis Abebi.

Kako je objavljeno sa sajtu AU, tokom 21. samita, na temu "Panafrikanizam i afrička renesansa", biće održana redovna sednica političkih organa Unije.

Na istu temu na samitu će biti obeležena 50. godišnjica od osnivanja Organizacije afričkog jedinstva i nešto više od jedne decenije od kada je osnovana AU sa ciljem promovisanja "integrisane, prosperitetne i mirne Afrike, čiji će rast predvoditi njeni sopstveni građani i koja će predstavljati dinamičnu snagu u globalnoj areni".

Afrički državnici su 2013. godinu proglasili Godinom panafrikanizma i Afričke renesanse.

Komisija AU saopštila je da će samitu prisustvovati 75 šefova država i vlada članica Afričke unije. Samit se održava od 19. do 27. maja, a biće završen otvorenom sednicom lidera država i vlada Unije i usvajanjem deklaracije.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/384357/Nikolic-na-Samitu-Africke-unije-u-Adis-Abebi

Interesantna tema samita :mrgreen:

E ti baš okrugo pa na ćoše :zcepanje:
Ovaj predstavlja celu EU ;)

Ne zeki :lol:

Ima ih kao šaše iz cele EU, niko nepriča, jer je veliki interes u pitanju. Kontinent je veoma bogat, još neiskoriščen. Englezi su pokušali silom da iskoriste bogatsvo Afrike, uspeli su nešto u tome, ali su dobili šut u but. :lol:

Znaš li ti da većina zemalja iz Afrike plača suvim zlatom, dijamantima i mnogo čime jako vrednim, usluge i robu u Evropi?

Ja sam lično imao iskustva sa nekima iz Afrike, dok sam živeo i radio na zapadu.
Nemaš predstavu kako svi igraju i klanjaju se Afrikancima, Nemci i ostali ,kao Bogovima! I pored toga što neki smrde na kilometre, gore nego tvorovi, i nisu čisti. Ali dijamanti i zlato sve to operu!:lol:

Kad sam se vratio iz INO početkom 1980tih, hteo sam da otvorim firmu ovde, gde bi mi klijenti večinom bili Afrikanci, ali komunjare mi nisu dozvolile ni da pomislim na to! :)

Poslednja izmena:

Back