НИКОЛА ТЕСЛА

Tesla je ne tako malo lagao i bavio se senzacionalizmom, zato je i danas jedan od glavnih idola roznoraznih kvazi-naucnih blebetaca.

Je l' Nidžo bio pajser?

- - - - - - - - - -

Wikipedija nije bas najbolji izvor informacija, mogu i ja da je skrojim kako mi pase mada se ovde meni cini da se radi o neznanju.

Cista logika kaze da se nije mogao roditi u drzavi koja nije postojala, ispravno bi bilo rodjen je na prostoru danasnje Hrvatske.

Pazi postojala je (banska) Hrvatska i tada sa određenom autonomijom u sastavu Austrije... a kasnije kad se država reformisala u sastavu ugarskog dijela države...

A gledaj nije mogao biti rodjen u Hrv kad je tada nije bilo, rodjen je na prostoru danasnje Hrvatske a onda je to bila Vojna krajina u sastavu austrijskog carstva

Sve okej, moguće je da se radi o ustaškoj propagandi, jer našao sam podatak da je hrvatski sabor donio odluku o ujedinjenju vojne krajine s maticom zemljom 15. srpnja 1881. godine. Znači 1856. godine vojna krajina nije bila u sastavu hrvatske nego austrije.

Sve okej, moguće je da se radi o ustaškoj propagandi, jer našao sam podatak da je hrvatski sabor donio odluku o ujedinjenju vojne krajine s maticom zemljom 15. srpnja 1881. godine. Znači 1856. godine vojna krajina nije bila u sastavu hrvatske nego austrije.

Iskreno i bez zelje da ikoga branim ili napadam, meni se cini da se radi o neznanju tj nenamernoj pogresci posto je Smiljan danas u RH pa se kaze da je rodjen u Hrvatskoj.

A onako iskreno, mesto rodjenja ne znaci ama bas nista, zato se ne treba puno oko toga uzbudjivati. Svi moji su rodjeni u Vukovaru i okolici a ja sam eto spletom okolnosti rodjen u Srbiji, zurilo mi se van :mrgreen: hocu reci mesto rodjenja stvarno nije stavka oko koje se treba svadjati

Iskreno i bez zelje da ikoga branim ili napadam, meni se cini da se radi o neznanju tj nenamernoj pogresci posto je Smiljan danas u RH pa se kaze da je rodjen u Hrvatskoj.

A onako iskreno, mesto rodjenja ne znaci ama bas nista, zato se ne treba puno oko toga uzbudjivati. Svi moji su rodjeni u Vukovaru i okolici a ja sam eto spletom okolnosti rodjen u Srbiji, zurilo mi se van :mrgreen: hocu reci mesto rodjenja stvarno nije stavka oko koje se treba svadjati

to je istina, da je ostao tamo gdje se rodio ne bi usprkos svim talentima nitko znao za njega, a ovako svađali li se mi koliko hoćemo, ali od njega su najviše profilirali amerikanci

Застрашујућа је количина незнања које се шири овом темом... И то не само да је незнање, него потписници којекаквих глупости мисле да не само да знају, него осјећају потребу да све те глупости још и обзнане...
– Тесла наставио радове Херца и Максвела
– Тесла није био академик у САНУ (тада СКА)
– Тесла био себични манипулатор
итд.

Да човјек не повјерује шта се све на овој теми могло прочитати.

Застрашујућа је количина незнања које се шири овом темом... И то не само да је незнање, него потписници којекаквих глупости мисле да не само да знају, него осјећају потребу да све те глупости још и обзнане...
итд.

Ne zameri im, oni su definisani da pričaju protiv Srbije i srpskog nasleđa, pa im sve srpsko smeta. :) Činjenica da se toliko trude bez ikakvih argumenata dokazuje da nemaju pojma :mrgreen:
Čim to uvidiš shvatićeš da je svaka diskusija na bilo koju temu uvek jedna te ista.

Mene poražava količina neznanja na temu Nikole Tesle, doduše. Mislim da čak ni neprijatelji srpstva ne mogu biti toliko nazadni, ali jbg.

Poslednja izmena:
to je istina, da je ostao tamo gdje se rodio ne bi usprkos svim talentima nitko znao za njega, a ovako svađali li se mi koliko hoćemo, ali od njega su najviše profilirali amerikanci

Да је остао тамо где се родио сада би био у масовној гробници поред Смиљана у којој је сахрањено преко 600 мушкараца, жена и деце, а међу има више од 100 Теслиних рођака..

- - - - - - - - - -

A, pa ti se divi Jeleni Karleuši onda.

Тај пада у транс на Томпсона..

nikola-tesla_480.jpg

Tesla-sculpture-from-back.jpg

BjrM15TCMAEMbuL.jpg

Statue_of_Nikola_Tesla_in_Niagara_Falls_State_Park.jpg

Nikola-Tesla-100-dinara.jpg

tesla-ny-01.jpg

More ljudi jel' istina da je on ''ujalovio sam sebe'' kako su pričali stariji ljudi kad sam ja bio dete?Pomoću dva kamena...?

Skoro čujem da je Tesla opravio automobil koji sam ide a ne troši ništa nego samo nekvu ''svemirsku energiju'' ali naftni lobi nije dao da on nastavi te ksperimente...vozo se kažu sedam dana a onda parkiro limuzinu u garažu koju do danas niko nije uspeo da nađe:worth:

More ljudi jel' istina da je on ''ujalovio sam sebe'' kako su pričali stariji ljudi kad sam ja bio dete?Pomoću dva kamena...?

Skoro čujem da je Tesla opravio automobil koji sam ide a ne troši ništa nego samo nekvu ''svemirsku energiju'' ali naftni lobi nije dao da on nastavi te ksperimente...vozo se kažu sedam dana a onda parkiro limuzinu u garažu koju do danas niko nije uspeo da nađe:worth:

Постоји прича о инциденту са коњима када је његов брат страдао, а он изгледа претрпео озбиљне повреде. а ово друго са аутомобилом је нек мистификација..

Zašto se Tesla nije oženio?

„Sada je nežna žena blagog glasa kakvu sam obožavao praktično nestala. Na njeno mesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu u tome da se što više izjednači sa muškarcem - odevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste”, rezimira genijalni naučnik razloge zbog kojih je ostao neženja.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/zasto-se-tesla-nije-ozenio/6r09ts3

„Ако будем имао среће да остварим барем неке од својих идеја, то ће бити доброчинство за цело човечанство. Ако се те моје наде испуне, најслађа мисао биће ми та да je то дело једног Србина.“ - Никола Тесла у време посете Београду 1892. године

никад и нигде?

Тај спин су пустили у неком измишљеном интервјуу који су као пронашли после 100 година и пласирали га на неком блогу, па пребацили на неки алтернативни интернет портал који се бави теоријама завере..после су га превели на "хрвацки" и сада га пласирају као истину...

итд.

Biće da ti imaš ograničenu sposobnost da vidiš podatak ako ti se ne uklapa u neku šemu.
Recimo, nije Tesla nastavljao Maksvelove i hercove radove, već je iskoristio njihove rezultate.
Tesla jeste pred smrt postao redovni član srpske akademije, ali to ne znači da nije odbijen u vreme posete Srbiji.

Inače, to što dugo nije bio primljen u Akademiju, kao i da mu je svojevremeno par puta odbijena molba za stipendiranje preko Matice srpske upravo je karakteristično za Srbiju svih vremena.
I zato Srbi ne bi smeli da svojataju Teslu previše.

Biće da ti imaš ograničenu sposobnost da vidiš podatak ako ti se ne uklapa u neku šemu.
Recimo, nije Tesla nastavljao Maksvelove i hercove radove, već je iskoristio njihove rezultate.
Tesla jeste pred smrt postao redovni član srpske akademije, ali to ne znači da nije odbijen u vreme posete Srbiji.

Inače, to što dugo nije bio primljen u Akademiju, kao i da mu je svojevremeno par puta odbijena molba za stipendiranje preko Matice srpske upravo je karakteristično za Srbiju svih vremena.

Ми га не своајатамо, он јесте Србин и поносио се тиме, а вас тко шиша..

упореди га са тренутно најпознатијим србином на свету, новаком ђоковићем.
том момку србија ништа није дала, тренирао је у празном базену, његови продали све да иде у тениски камп...
и после свега свуда поносно истиче да је србин.

недавно у немачкој на једном скупу упознајем једног јапанца и причам му како сам фасцинирана јапаном и њиховом традицијом и културом, а он мени каже како је фасциниран новаком ђоковићем, србином, те како у сред ноћи устаје да гледа његове мечеве.

Back