Nikola stavlja veto na EU! Ne da da iko udje u nju!

nisam cula da je to bilo koji zvanicnik EU ikada izjavio za Srbiju...iako vjerujem da ce Srbiji biti pogledano "kroz prste" i "normalan" proces od nekih 8-10 god. biti bitno skracen...ako RH uspije zatvoriti sva pregovaracka poglavlja do jeseni sljedece godine i jos u ovom sazivu parlamenta, onda joj je ulaz koncem 2010 ili pocetkom 2011 siguran...(nakon ratifikacije u svakom parlamentu zasebno) ...a i EU se gadno opekla primajuci Rumuniju i Bugarsku zbog "politickih" razloga, a onaj tko se opece puse i na hladno..

:rotf::rotf::rotf::rotf:
Tuzno je kad neko hotje da ispadne zlobno pametan a u stvari se obruka koliko je glup.:lol:
Necete uci 2011.ne brini.
Ulazite kad i mi,a ti Slobodno veruj Briselu.
Kad reshite zerp u korist svoje shtete zarad brzeg prikljuchenja pojavice se samo josh jedan,kljuchni uslov ulaska nishta ti ne brini.:lol:

61657380wy2.png

:super::)

da,stara fora o njihovom pričanju,uslovljavanjima,ucenama,pretnjama,može im se..
srbija ulazi u eu ne te i te godine nego kad bude-biće:mrgreen:
ili likovi iz brisela nam poruče onako spski"polako ljudi ,što ste tako nervozni,kud ste navrli,ajmo u kafanu na pivo i pečenje,pa ćemo da vidimo šta je problem,ma rešićemo,polako,bre srbi:mrgreen:
pa tarhanu, begovu čorbu, sogan dolmu, burek ispod sača, zeljanicu, pa aščikadumine sarmice, šiš ćevap u somunu, kebab, hadžijski ćevap, baklave, urmašice, te tufahije, gurabije, pa ćimbur sa suhim mesom,... onda idu nargile uz ttrbušni ples s dairama... samo polako!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

:rotf::rotf::rotf::rotf:
Tuzno je kad neko hotje da ispadne zlobno pametan a u stvari se obruka koliko je glup.:lol:
Necete uci 2011.ne brini.
Ulazite kad i mi,a ti Slobodno veruj Briselu.
Kad reshite zerp u korist svoje shtete zarad brzeg prikljuchenja pojavice se samo josh jedan,kljuchni uslov ulaska nishta ti ne brini.:lol:

sto je pjesnik htio da kaze?
zasto "zlobno pametan" ?
rekla sam pod kojim uvjetima RH ulazi do (najkasnije) 2011; a da i vi sa nama udete ja nemam nista protiv, dapace...bolje i za nas i za vas, jer cemo regionalnim povezivanjem imati jaci nastup i bolje stititi zaajednicke interese....samo vi do 2011 necete moci nikako uci (cak ako se kao i bugarima npr. progleda kroz prste) jer to je ogroman posao prilagodavanja zakonodavstva i svega ostalog, a sve to zahtjeva izvjesnu proceduru koja kosta vremena...itd. najgora moguca solucija bila bi da RH "natjeraju" da ceka cijeli zap. Balkan, zajedno sa Albanijom, samo tada nama ta EU vise nece ni biti potrebna..

zasto "zlobno pametan" ?
rekla sam pod kojim uvjetima RH ulazi do (najkasnije) 2011; a da i vi sa nama udete ja nemam nista protiv, dapace...bolje i za nas i za vas, jer cemo regionalnim povezivanjem imati jaci nastup i bolje stititi zaajednicke interese....samo vi do 2011 necete moci nikako uci (cak ako se kao i bugarima npr. progleda kroz prste) jer to je ogroman posao prilagodavanja zakonodavstva i svega ostalog, a sve to zahtjeva izvjesnu proceduru koja kosta vremena...itd. najgora moguca solucija bila bi da RH "natjeraju" da ceka cijeli zap. Balkan, zajedno sa Albanijom, samo tada nama ta EU vise nece ni biti potrebna..
Slovenija je samo za ono malo granice prema vama morala da uloži u dostizanje EU standarda pogranične kontrole preko 800 miliona ojra (istina, dio je osigurala EU, al je veći iznos prikupljan iz budžeta Slovenije)!!! Razmisli koliko love bi tek trebala da ispljune RH kako bi zatvorila svoju sad gotovo nepostojeću granicu prema BiH!!! Hrvatska još nije ni počela da razmišlja o prilagođavanju svoje pogranične kontrole standardima EU!!! To bi vjerovatno koštalo nekoliko milrd. ojra, a za efekat koji bi vjerovatno trajao jedva možda 3 godine!!! Svakom je jasno da bi RH imala ekonomski potpuno neopravdano toliko ulaganje u jedan takav megalomanski investicioni projekat koji bi nakon svega tri godine bio prevaziđen!!! Ta sredstva vjerovatno bi bila gotovo jednaka sredstvima koje bi RH sticala zahvaljujući svom članstvu u EU s tim da bi, kako rekoh, za tri godine postala potpuno uzaludno investirana!!!

Osim toga, stvarno je jasno da bi u slučaju ulaska samo Hrvatske u EU, BiH definitivno ostala zajednica dva na terenu, a tri na papiru konstitutivna naroda!!! Bio bi to kraj za Hrvate u BiH!!!

zasto "zlobno pametan" ?

Necete vi uci 2011. nishta ti ne brini.
A da vam nece biti potrebna do ulaska verujem,ima cela EU da trazi prisjedinjenje velikoj i mocnoj Hrvatskoj da je zashtiti:lol:

Back