Nikola Kalabić

Ko je na ovoj fotografiji? Šta ovi rade?

320_Cetnici_pokolj66.jpg
Па реци нам ко су када си већ поставио?
Да нису комунисти!?
Да није Калабић!?

Ево ти објашњење за предходну коју си поставио:
https://srpska24.me/biografija-jedn...podmetacine-cetnicima-zive-i-nakon-80-godina/
"Удба је још 1947. године нашла „Жртву“, молера из Чачка Срећка Мутавџића, али то је проглашено тајном. Мутавџић је преминуо 1975. године. Сведочење „жртве“, Срећка Мутавџића, 1947. године, да није заклан, није уважено, с образложењем да је био пијан, и четник Калајџија је осуђен на смрт и стрељан у Ваљеву."

Заклани се појави на суду после рата да сведочи да је жив али га прогласе пијаним и оног што га је заклао стрељају...
Такви су то били судови...

Наравно све то никакве везе нема са Калабићем.

Е ако председник СУБНОР-а то каже мора да је тачно.Још само изјава Јошке Броза фали као такође меродавног.

И онда једном таквом кољачу савезници поклањају колт и пишу хвалоспеве о њему.
Pogledajte prilog 1204681
„Никола Калабић је био један од најинтересантнијих људи у целој Југославији. Био је леп човек, црне браде, пун духа, појава која се пенушала уживајући у животу. Имао је хитар дух и смисао за хумор, због кога су га заволели његови војници и сељаци који су га звали Чика Пера. У својој црној, добро скројеној униформи и у увек чистом рубљу, деловао је као импозантан господин и војник. Његово јунаштво постало је већ легендарно.“
https://nacionalist.rs/memoari-albe...-bio-gospodin-i-vojnik-kakvog-je-narod-voleo/
Ево и унапређење које је добио у чин мајора:
Pogledajte prilog 1204682
.
mesec dana nakon oslobodjenja beograda od nacista i nedićevaca

da nije tzv major kalabić dobio unapredjenje jer je oslobodio beograd?

А какве везе има једно са другим?
pa kad nije oslobodio beograd, kako je onda pred kraj rata zaslužio viši čin kad je sa svojom šakom jada bio u stalnom begstvu još od kraljevog proglasa da se svi četnici stave pod titovu komandu?
četnici cele 1944 godine i zadnje ratne 1945 godine nisu imali nikakvu borbenu vrednost i bili su samo konjovodci i vodiči nacistima u bežaniji preko teritorije jugoslavije
dakle, nacistički konjovodac, zločinac i koljač unapredjen?
sramota na vek vekova

pa kad nije oslobodio beograd, kako je onda pred kraj rata zaslužio viši čin kad je sa svojom šakom jada bio u stalnom begstvu još od kraljevog proglasa da se svi četnici stave pod titovu komandu?
četnici cele 1944 godine i zadnje ratne 1945 godine nisu imali nikakvu borbenu vrednost i bili su samo konjovodci i vodiči nacistima u bežaniji preko teritorije jugoslavije
sramota na vek vekova
Znači svako ko nije oslobodio Beograd nije zaslužio čin više?

sramota na vek vekova
Питам какве везе има његов чин са ослобађањем Београда од стране Црвене армије и нешто домаћег башибозлука?

Znači svako ko nije oslobodio Beograd nije zaslužio čin više?
unapredjenje nije zaslužio niko pa ni zločinac kalabić koji nije oslobadjao domovinu od okupatora, nacista i fašista
kalabić je klao srbe, klao je nejač, njega je na kraju i stigla karma, sudbina, ubijen je tokom svog begstva ili izdajstva draže, totalno nebitno
komandant korpusa ili grupe korpusa još godinu dana pre kraja rata je ostao sa šačicom bednika koji nisu smeli da prihvate amnestiju jer su im ruke bile krvave srpskom krvlju, pa su na kraju i podelili sudbinu kalabića, svi su pobijeni dve nedelje po kraju rata na zelengori maja 1945 godine
kraj

Па реци нам ко су када си већ поставио?
Да нису комунисти!?
Да није Калабић!?

Ево ти објашњење за предходну коју си поставио:
https://srpska24.me/biografija-jedn...podmetacine-cetnicima-zive-i-nakon-80-godina/
"Удба је још 1947. године нашла „Жртву“, молера из Чачка Срећка Мутавџића, али то је проглашено тајном. Мутавџић је преминуо 1975. године. Сведочење „жртве“, Срећка Мутавџића, 1947. године, да није заклан, није уважено, с образложењем да је био пијан, и четник Калајџија је осуђен на смрт и стрељан у Ваљеву."

Заклани се појави на суду после рата да сведочи да је жив али га прогласе пијаним и оног што га је заклао стрељају...
Такви су то били судови...

Наравно све то никакве везе нема са Калабићем.
Има неколико фотографија сличних овим 'четничким масакрима' на којима се јасно види да се тинејџери смеју или ухваћени насмејани. Има их неколико где се 'жртва' смеје. Нисам сигуран да ли су сви из исте колекције -- али је смешно да би неко могао да тврди да су легитимни ако би пажљиво погледао детаље

Isto su se i nacisti smeškali i fotografisali pa znamo istoriju. Ovde očigledno neko pokušava koljače da pretvori u svece isto ko hrvati ustaše i stepinca.

800px-%C4%8Cetnici%2C_domobrani_i_usta%C5%A1e_zajedno_piju.jpg

Zajedno pili, zajedno služili nacistima, zajedno bežali.

Има неколико фотографија сличних овим 'четничким масакрима' на којима се јасно види да се тинејџери смеју или ухваћени насмејани. Има их неколико где се 'жртва' смеје. Нисам сигуран да ли су сви из исте колекције -- али је смешно да би неко могао да тврди да су легитимни ако би пажљиво погледао детаље
Njegoše, znaš li sudbinu Velička Bojovića, komandanta Komskog korpusa i sudbine braće Jovana i Milutina Jelovca?

Наравно зато увек и треба гледати контекст догађаја који приказује фотографија која се прилаже, што је овде узалудно јер се најчешће не зна ни време ни место настанка истих као и особе на самој фотографији.

unapredjenje nije zaslužio niko pa ni zločinac kalabić koji nije oslobadjao domovinu od okupatora, nacista i fašista
kalabić je klao srbe, klao je nejač, njega je na kraju i stigla karma, sudbina, ubijen je tokom svog begstva ili izdajstva draže, totalno nebitno
komandant korpusa ili grupe korpusa još godinu dana pre kraja rata je ostao sa šačicom bednika koji nisu smeli da prihvate amnestiju jer su im ruke bile krvave srpskom krvlju, pa su na kraju i podelili sudbinu kalabića, svi su pobijeni dve nedelje po kraju rata na zelengori maja 1945 godine
kraj
Молим да не вређаш историјске личности што Калабић јесте, ако се већ буниш што ти вређају Броза.
Уз то Калабић је званично рехабилитован тако да није ни злочинац, ни сарадник окупатора ни било шта што си навео, што смо наравно одавно и знали.

Ја знам да је комунистичка историја базирана на бабским причама и доказима типа причао ми један човек, само видим да има још људи који у то верују.То су ови читаоци Курира.

Ја знам да је комунистичка историја базирана на бабским причама и доказима типа причао ми један човек, само видим да има још људи који у то верују.То су ови читаоци Курира.
Moja baba nije bila u komunista a radila kao sudija. Pre ću njoj da verujem nego nekim pročetnički orijentisanim kreaturama na internetu.

Isto su se i nacisti smeškali i fotografisali pa znamo istoriju. Ovde očigledno neko pokušava koljače da pretvori u svece isto ko hrvati ustaše i stepinca.

Брзо сам претражио Гоогле слике за 'четнички злочини' и ово су биле прве фотографије које су се појавиле. Ако сте били искрени, за које верујете да су легитимни, а за које мислите да су мало 'неправилни'? Уз сво дужно поштовање према свим могућим жртвама на следећој фотографији, изнећу своје брзо мишљење:

1.
image.jpg

1. Изглед изведен на основу смирености лица жртве. Ни крв се не види.

2.
image.jpg

2. Хтео сам заправо да кажем да је изгледало веома стварно на основу израза лица жртве. Тада сам схватио да је особа за коју сам мислио да је жртва (човек са дугом косом) заправо Четник који држи бодеж жртви. Не могу да видим како се жртве добро суочавају. Али такође не могу да видим ниједан доказ да је то лажно. Овај је можда.

3.
image.jpg

3. Дефинитивно лажно. Ако вам треба објашњење за ово, то је ваш проблем.
- Положај руку жртве
- Изгледа као да су у дворишту куће и снимају породични филм.
- Госпођа носи ОПАНКЕ

4.
798ec63b0aed92b1fc1b.jpeg

4. Изгледа лажно.
Тинејџери. Слика је снимљена у кући? Да ли су тамо нашли жртву? Неки момци изгледају као 15-годишњаци. Има нечег стварног речи о смеху на лицу човека са бодежом. Не личи на злонамерни смех, изгледа као на осмех који испуштате када се смејете са својим друговима. Два момка са крајње леве стране се такође смеју.Знам да има много фотографија нациста и усташа који се смеју. Али нисам видео ни једну на којој фотографија нема доказа попут крви, несталих делова тела итд

5.

4520406.jpg

5. Лажна.
- Шта то чини четничком фотографијом? Нема обележја.
- Један од дечака држи свеску. Изгледа као да чита своје стихове за представу.
- Десно можете видети једну од мајки тинејџерки како стоји на трему и смеје се.
-Изглед бола жртве изгледа довољно стварно, али зашто су му обе ноге тако у ваздуху?

6.
Chetnikskillingcivilian.jpg

6. Овај изгледа стварно. Могу да наведем неколико разлога зашто сумњам у његову аутентичност, али ако судим само на основу онога што ми очи говоре, онда је стварно.

Poslednja izmena:

7.
cet1.jpg

7. Лажна.
Изгледа као нечије двориште. Шта то чини четничком фотографијом? Нема обележја. То може бити било ко. Више личи на фотографију пријатеља који се зезају.

8.
cet.jpg

8. Лажна.
Гомила тинејџера се зеза око фотографисања. Без обележја, без војне хаљине. Замислите гомилу клинаца у Америци како фотографишу своју игру 'каубоји против Индијанаца' и 'ниња корњаче тинејџера мутанта, а затим буду оптужени за ратне злочине у Нурунбергу.

9.
%C4%8Cetnici_kolju_zarobljenika.jpg

9. Изгледа стварно.

Шта мислите о фотографијама? И буди искрен.

Back