Никада у животу нисам осетио овако јаку везу са Богом било где као што сам осетио овде - Мел Гибсон приликом посете Хиландару

Sensei

Master
Moderator
Poruka
90.419
1751090838186.png

Мел Гибсон шета Светом гором, Светом гором у Грчкој: Ходочашће побожног хришћанина у упориште православља. „Никада нисам осетио везу са Богом као што сам је осетио овде.“

Холивудска икона, побожни хришћанин и филмски стваралац Мел Гибсон стигао је у поштовани манастир Хиландар на Светој гори у Грчкој – срце православне духовности. Гибсон ће провести неколико дана уроњен у свети живот Свете српске царске лавре, једног од најдубљих духовних упоришта православног света.

Ово није само посета – то је ходочашће.

Срдачно дочекан од стране братства монаха, Гибсон је описао своје путовање на „Свету гору“ као нешто што му је променило живот.

„Никада нисам осетио дубљу везу са Богом него овде“, скромно је поделио.

За православне хришћане широм света, Гибсоново путовање је снажан подсетник на безвременски позив да се врате коренима вере, тишини и молитви. У свету буке, Света гора остаје светионик за душу – место где се небо и земља сусрећу.

Гибсоново поштовање православља и његова потрага за истином скрећу пажњу светске јавности на света блага наше вере.

On je neki povlasceni hriscanin kad sa toliko pompe obelezavaju njegovu posetu Hilandaru

То је зато што је научио арамејски језик. Каде наши кажу о мај гад или пашазот.

Mel Gibson na hodočašću… lepo je videti čoveka koji je godinama poznat po prgavoj naravi, ispadima besa, rasističkim i antisemitskim komentarima, snimcima svađa i pretnji bivšoj ženi, sad kako pronalazi mir, tišinu i duboku vezu s Bogom. Valjda je Svetoj Gori lakše oprostiti nego ostatku sveta a i uvek dobro dođe malo duhovnosti kad ti zatreba osveženje reputacije ;)

Mel Gibson na hodočašću… lepo je videti čoveka koji je godinama poznat po prgavoj naravi, ispadima besa, rasističkim i antisemitskim komentarima, snimcima svađa i pretnji bivšoj ženi, sad kako pronalazi mir, tišinu i duboku vezu s Bogom. Valjda je Svetoj Gori lakše oprostiti nego ostatku sveta a i uvek dobro dođe malo duhovnosti kad ti zatreba osveženje reputacije ;)
Gibson je karakterno teško smeće, taj je uspio u jednoj osobi skupiti sve najgore ljudske osobine, i dodati par novih.
Tioa ovo gadljivo licemjerstvo, on kao vjeruje u Boga. :lol:
Pljuc.

Pogledajte prilog 1748687

Мел Гибсон шета Светом гором, Светом гором у Грчкој: Ходочашће побожног хришћанина у упориште православља. „Никада нисам осетио везу са Богом као што сам је осетио овде.“

Холивудска икона, побожни хришћанин и филмски стваралац Мел Гибсон стигао је у поштовани манастир Хиландар на Светој гори у Грчкој – срце православне духовности. Гибсон ће провести неколико дана уроњен у свети живот Свете српске царске лавре, једног од најдубљих духовних упоришта православног света.

Ово није само посета – то је ходочашће.

Срдачно дочекан од стране братства монаха, Гибсон је описао своје путовање на „Свету гору“ као нешто што му је променило живот.

„Никада нисам осетио дубљу везу са Богом него овде“, скромно је поделио.

За православне хришћане широм света, Гибсоново путовање је снажан подсетник на безвременски позив да се врате коренима вере, тишини и молитви. У свету буке, Света гора остаје светионик за душу – место где се небо и земља сусрећу.

Гибсоново поштовање православља и његова потрага за истином скрећу пажњу светске јавности на света блага наше вере.

Dala bih ti srce ali mi poslednje ne zvuči najbolje - naše vere. Pa to je i njegova vera. On je hrišćanin samo rimolatolik, ne? To je sve to... Kao što su grkokatolici služili na sahrani pape i to je nekako bilo za sve vau, istočno, staro pojanje je bezvremensko!
Ova vest bi trebalo da bude poziv na ujedinjavanje a ne isticanje separatnih ideja.

Sveta Gora je jedno od poslednjih mesta na ovoj planeti gde postoji duhovnost u tom obliku. I kad gledam ovu sliku, da, mel gibson ide uz svetu goru, da me pitao rekla bih mu da ode tamo. 😊 Čak i liče 😃

Ali pazi ljudi analiziraju da li je prek, ovo ono i zaključuju da ne može biti hrišćanin 😃

Pa apostol Petar je baš bio takav!
Da li znate da je apostol Pavle pre toga hapsio hrišćane i odvodio ih ma kažnjsvanje! Vrlo prek čovek! Pa ga Bog izabrao.

Ali pazi ljudi analiziraju da li je prek, ovo ono i zaključuju da ne može biti hrišćanin 😃

Pa apostol Petar je baš bio takav!
Da li znate da je apostol Pavle pre toga hapsio hrišćane i odvodio ih ma kažnjsvanje! Vrlo prek čovek! Pa ga Bog izabrao.
kako ga izabrao?

Pročitaj u Novom Zavetu. Mrzi me da pišem.
mene ne mrzi pa cu ti ukratko opisati
sam pavle kaze da ga je bog u pustinji na putu za damask "odabrao". Svedoci sam za sebe.
to svedocenje ponavlja mislim 3 do 4 puta i sva 3 -4 svedocenja su mu razlicita. Kontradiktorna.
Ne ulazeci u detalje, kad bi danas u nekom opstinskom sudu neki svedok dao 3-4 razlicite izjave o istom dogadjaju sud bi tog svedoka proglasio..... ??

e sad nakon je za sebe posvedocio da je bas njega bog "odabrao" - pavle je krenuo u misiju da menja hriscanstvo.
Naime u to vreme su u jerusalemu jos bili ucenici i sledbenici isusa koje je vodio isusov brat Jakov.
I oni su bili protiv pavla. Osudjivali ga za jeresi i pogresna ucenja. Cak je i rimska vojska morala da spasava pavleta od razbesnele gomile ispred hrama.

Pavletova "ucenja" su postala "hriscanstvo" koje danas znamo tek nakon pada jerusalema. Tada je u tom vihoru rata nestala i ta prva hriscanska zajednica ucenika i sledbenika isusa, prestalo je odatle da dolazi ucenje i ostalo je samo ono suprotno - pavletovo koje je postalo temelj danasnjeg "hriscanstva"

ovo je najkrace sto sam mogo da pojasnim....

Gibson je karakterno teško smeće, taj je uspio u jednoj osobi skupiti sve najgore ljudske osobine, i dodati par novih.
Tioa ovo gadljivo licemjerstvo, on kao vjeruje u Boga. :lol:
Pljuc.
Da li bio manje smece ako bi otisao u neku katedralu u Zagrebu :think:

Kad gluma predje granicu izmedju Boga i coveka....dodju vremena kad je i Satani lako glumiti Boga...

Da li bio manje smece ako bi otisao u neku katedralu u Zagrebu :think:
Da......
Covek pazi gde mu ispadaju govanca......ne seres po svom komsiluku ili se uzdrzavas da to radis....o cemu ja uopste pricam ovom narodu....neke nebuloze...

Back