O,my, my, grlim i ja tebe... gle kakvi su to zagrljaji-u doba Korone mi se zagrljaj sa tobom čini stvarniji nego išta uživo!
Pa, ne znam, izgleda da se nećemo složiti oko Slobode, ona mi je otkako znam za nju, istinski lepa.
Zahvaljujući tebi sam je i zapratila, neverovatno je lepa žena, i sviđa mi se ta neka njena zima... Izgleda malo hladnjikavo, to da.
Mićalovićka izgleda kako izgleda... Kada se našminka ulazi u kliše lepih žena... kada se ti i ja našminkamo i mi smo u toj grupi...ipak, pitanje je da li jesmo lepe i kako treba procenjivati lepotu... mi smo naterani danas da lepotu merimo prema tome na kakav način je neka žena našminkana... Vidiš li uspaničene novinare bulevarskih žutara kako u naslovu pišu: Nećete je prepoznati bez i malo šminke!
Šminka obezbeđuje lepotu danas...
Ako je lepota, a jeste ono što zrači iz nas, način kako sedimo, kako se krećemo, govorimo, kako se smejemo i šta imamo da kažemo, onda se velikim delom slažem sa tim... Isto kao što iz nas može da zrači malograđanin i praziluk...
A sada da te pitam:
Ko nosi naočare za sunce na glavi umesto na nosu?
Njoj je to lepo, meni ne... Asocira na modu uličarki... Nju ne...
Matori Šotra je upotrebio svoje iskustvo pa je u tv serijama snimao Mićalovićku tako da nam je prirasla za srce koristeći svetlo, kameru, zum, total, sve trikove ulazeći joj čak u usta i snimajući zube koji su providni... ali to je Šotra, a ne ona... to je kamera, a ne ona... to je šminka, ne ona, garderoba, šeširići, ne ona... to je Mir Jam, a ne ona...
Ona je ovo iznad... sa naočarima za sunce na vrhu glave...
Za uloge u pozorištu vidim komentar koji mi se ne sviđa... a verujem da je tako...
Uzgred, odrasla sam u pozorištu, svet filma i pozorišta je bio moj svet... imam određeno iskustvo, znanje i ne opraštam promašaje... znam šta je kvalitet, a znam i šta je lepota... bar ova koju moja glava zamišlja...
Lepo je što je mlada, što je majka bliznakinja, što radi to što radi...
A da li to dobro radi i da li je lepa, e to će svako iz svoje glave da prosudi...
Ti si moja lepojka! Ne Mićalovička!
Tebe grlim!