Nije mi jasno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokusao dva puta.prvi put vene i omanuo. Drugi put predoziranje propranolom. 20 tableta nalio. Vozili me na VMA toksikolosko odeljenje. Dok su me vozili iz jednog grada u drugi ambulantnim kolima, toliko sam se osecao fizicki lose nakon ispiranja zeludca, toliko je srce pocelo slabo da mi kuca, ja kad me dovezi, srce samo 20 otkucaja u minutu. I onesvestio se.

Od tada sam shvatio koliko ja zapravo zelim da zivim i koliko je svaki razlog za suicid bedan.. nijedan razlog nije snazan da neko sebi oduzme zivot (osim ako te neko muci zestoko kao u ratu i zkratis sebi muke).

Uaaaa suicid, ziveo zivot. :D

Al

Al nije u pitanju neka depresija vec onako misli, kao kad razmisljas da se prosetas do prodavnice ili uradis nesto potpuno nebitno i neutralno...
Samoubistvo nije jednostavno. Instinkt samoodržanja u zdravom čoveku je vrlo snažan, što čovek shvati tek kada se nađe u situaciji u kojoj mu je život ugrožen. Tada sva razmišljanja o prekidu života odlete kroz prozor, a čovek se svim snagama bori da preživi.

Depresija je već nešto sasvim drugo. To je stanje u kome čovek psihički toliko pati, uronjen u mračne misli i osećaj beznađa, da mu svaki izlaz iz toga, pa makar bio on i prekid života - izgleda kao blaženstvo. Ni u depresiji čovek zaista ne želi da umre, već samo da izađe iz mraka, a pokušaj samoubistva je neretko vapaj za pomoć.

Znaš kako se kaže: "Dokon pop i jariće krsti!". Takav je i ljudski um - kad nema stvarnih problema kojima će se baviti - počne da "mlati praznu slamu". :lol:

Pokusao dva puta.prvi put vene i omanuo. Drugi put predoziranje propranolom. 20 tableta nalio. Vozili me na VMA toksikolosko odeljenje. Dok su me vozili iz jednog grada u drugi ambulantnim kolima, toliko sam se osecao fizicki lose nakon ispiranja zeludca, toliko je srce pocelo slabo da mi kuca, ja kad me dovezi, srce samo 20 otkucaja u minutu. I onesvestio se.

Od tada sam shvatio koliko ja zapravo zelim da zivim i koliko je svaki razlog za suicid bedan.. nijedan razlog nije snazan da neko sebi oduzme zivot (osim ako te neko muci zestoko kao u ratu i zkratis sebi muke).

Uaaaa suicid, ziveo zivot. :D
Au jbt nemos se ni roknut, da si probao iz pistolja mozda bi uspelo, ovako si se gadno namucio, mislim da mogu da osetim tvoj bol 🤢

Dobro jeste ugrozavanje, ali recimo neko ko nema porodicu ili je jednostavno u dvadesetim (kao ja na primer) i ponekad je razmisljao da li ostavlja nesto ovom svetu ako se ubije, sto ne znaci da cu se stvarno ubiti vec zelim da budem potpuno slobodan u smislu da nisam ogranicen nikakvim drustvenim normama, za mene je recimo samoubistvo visok oblik slobode i nekog ko nije vezan tudjim misljenjima... E sad da li se ovo moje razmisljanje moze prihvatiti kao ok ili kao normalno?
samoubistvo je kukavicluk i slabost..i svako razmisljanje na temu samoubisva nije normalno a jos manje promovisanje istog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back