Nightwish

• Začetnik teme Začetnik teme Queen_of_Night
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Glupost........ne mora da bude agresivno, da bi bilo metal.
Metal je lepa i mocna muzika. Volim je zato sto je mracna, tamna, magicna, crna muzika. A ne zato, sto je cool biti agresivni metlac...

Sto se Nightwish tice, pa ne znam nikad ih nisam slusala. Ali mislim da su im stare stvari mnogo bolje....ovo je sad vec postalo pravljenje muzike da bi se prodavala. Ne znaci da su komercijalni bendovi losi bendovi, to nikako. Nego se ne trude da malo poboljsaju zvuk i kvalitet. Tarja jako lepo peva, klavijature su na starijim albumima bile ok, ali gitare su ocajne....

I ja sam bila u tom fazonu kako je NW zivo sr**e, ali sam ih poslusala i shvatila da i nisu toliko losi i da cela ta prica sa bendovima takve vrste uopste nije toliko losa..... a Planet Hell sam podelila sa jednom divnom osobom d: tako da tu pesmu bas volim d: :)))

A ko si ti da meni pricas o tome. Metal mora da bude prvo agresivan da bi oupste bio metal i izvorno je takav, a posle toga ide sve ostalo. Kao da nema bendova koji sviraju metal i nisu u mracnom tripu, ali je zvuk agresivan i brz i sviraju kao zmajevi.
Problem kod komercijalnih bendova je inspiracija. Skroz je drugi trip kada pravis album zbog ugovora.

Warlord:
A ko si ti da meni pricas o tome. Metal mora da bude prvo agresivan da bi oupste bio metal i izvorno je takav, a posle toga ide sve ostalo. Kao da nema bendova koji sviraju metal i nisu u mracnom tripu, ali je zvuk agresivan i brz i sviraju kao zmajevi.
Problem kod komercijalnih bendova je inspiracija. Skroz je drugi trip kada pravis album zbog ugovora.

a da li si ti uopste slusao ista osim Once?

Luthien:
Warlord:

a da li si ti uopste slusao ista osim Once?

e stvarno, u pravu si, tacno se prepoznaje ko je slusao samo once a ko slusa nw od pocetka!

:) Nightwish su u zadnje vreme bili vrlo popularni,album Once je bio prilicno komercijalan,ali svakako i vrlo uspesan..pesma nemo je odlicna,mada su moji favoriti sa tog albuma Dark chest of wonders,Romanticide i Wish i had an angel..
Raniji albumi su bili isto prilicno dobri..prvi mini album '97i odlicna pesma The Carpenter..
potom prvi full album Oceanborn..i tako je sve pocelo,albumi su se redjali i mnogo dobrih pesama do sad..onda sva ona frka oko Tarje i odlaska,tj.izbacivanja iz benda..
Pitanje je da li ce nastaviti bez nje,u tom slucaju bi pevac bio Marco,jer je i dosad pevao u par pesama muske vokale(dead to the world je recimo ispala odlicna pesma..),a ima i svoj bend TAROT..i uopste mu nije los glas..
A verovatnije je,da ce ipak naci neku zamenu Tarji..pricalo se kao da ce u bend da dodje ona riba iz Leaves' eyes Liv Kristina,mada ne verujem..

VASA MISLJENJA O NIGHTWISHU . . . ? ? ?

Moj prvi bend... A pochela sam da ih slusham, jer me je zanimala kako zvuchi kombinacija metala i klasike... i tako sam dosla do albuma Once, koji se dosta razlikuje od njihovih dotadasnjih radova..
Inache, Tarja ima divan glas, i meni ce biti izuzetno tesko da zamislim Nightwish bez nje. Shto se tice nove pevachice, sumnjam da ce to biti Liv Kristine (koja me, uzgred, uzasno nervira).... pre bih rekla da ce to biti neka potpuno nepoznata pevacica sa divnim glasom... A kad smo vec kod Tarje, zena ume da se obuce, mnogo mi se svidja taj njen stil...
Imaju dosta dobrih pesama, ali da suzim izbor: Come cover me, Moondance, Sleeping Sun, Elevenpath, Over The Hills And Far Away, End Of All hope, Romanticide, Ghost Love Score, Wishmaster....................

Meni su oni ok... Mislim, ne slusam ih nesto posebno, ali ono sto sam cula mi se dopada... Uostalom Tarja ima divan glas i ne mogu da zamislim Nightwish bez nje. Bas deluju (a i zvuce) nekako mitski, legendarno... Sleepwalker... :)

+UNHOLY GATES OF MIDIAN+:
mada,nije sve sto pise i sto se cuje tacno..
nikad mi necemo tacno znati zasto Tarja nije vise u Nightwishu..
mozda je u pitanju neki sasvim levi razlog...

Glavni razlog je novac...a za ostalo nisam siguran...
Jedino sto pouzdano znam je da su to vec duze vreme planirali...

Joj moj prvi metal bend :) Tesko da mogu da izdvojim pesmu koja mi se vise svidja od neke druge, al omiljeni album mi je Oceanborn kao komplet. Inace ne verujem da ce Nightwish zaziveti...nije to to...u svakom slucaju Tarja ce se vratiti, ekipa ce joj oprostiti a ideje o drugoj pevacici po meni odlaze u zaborav :)

Postojala je jedna tema o njima sto je prezivala sva zakljucavanja. . . Ali ne mogu je naci. . . Cim je nadjem. . .
Inace. . . Prezirem ih i bas me briga sto su se i zasto raspali. Koliko su znacajni za muzicku scenu vreme ce pokazati, a vec mislim da znam i sta ce pokazati. . . Samo jedan lokalan (u vremenu) bend i nista vise. . .

Back