Nightwish

• Začetnik teme Začetnik teme Queen_of_Night
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam pocela da slusam mightwish u 6 razredu i odtad ih obozavam! pre toga sam pljuvala po metalu (nemojte mi zameriti, bila sam mlada, bila sam naivna...) i onda i je sestra pustila fantasmic, i to onaj deo kada svira flauta (koju sam inace svirala). prvo sam se zaljubila u taj deo, pa u pesmu, album, i naravno grupu. prosto ih obozavam! wishmaster im je najbolji album, tu nema diskusije, sve pesme su fenomenalne! a tarja odlicno peva, njen glas je postao stardard i sve druge pevacice uporedjujem sa njom. sto se tice once-a, kada sam prvi put odslusala, iznervirala sam se, ocekivala sam nesto bolje. nesto jednostavno nedostaje...ne znam tacno sta, ali once i century child odudaraju od prethodna 3 albuma. mada ima dobrih pesama, muzika je super, i textovi i sve, i volim da ga slusam, ali nije to to... za mene je wishmaster stepen savrsenstva koji nikad pre nije dostignut.

the sailor an idol for the six year old in me
the phoenix of white agony creek
enchantress a mermaid in a tale as old as time
the dragonslayer, the awakener

Opet dajem kratak komentar :)
Oceanborn je neprevazidjen, Once je sasvim prijatno osvezenje a Wishmaster ima pojedine pesme koje su bolje nego par pesama sa Oceanborna ali kao komplet Oceanborn je no.1.

She is my sin...mmmm
Creek Mary's blood...mmm :)

Evo da se i ja malo ukljucim u ovu diskusiju o albumima:najbolja su DEFINITIVNO prva tri,mada i na
Century Child ima strava pesama!Once sam cula,ali ga
cak ni nemam i ne zelim da ga imam-GDE JE NESTAO ONAJ
NJEN PRODORNI VOKAL,KAKVO JE OVO CVILJENJE?!uzas.. :(
a textovi kao nisu losi..

DreamyEyedChild:
Evo da se i ja malo ukljucim u ovu diskusiju o albumima:najbolja su DEFINITIVNO prva tri,mada i na
Century Child ima strava pesama!Once sam cula,ali ga
cak ni nemam i ne zelim da ga imam-GDE JE NESTAO ONAJ
NJEN PRODORNI VOKAL,KAKVO JE OVO CVILJENJE?!uzas.. :(
a textovi kao nisu losi..

ma...
znas o once vise ne vredi raspravljati...

jel si videla ruzicu danas?!?aaaahhhhh..... :lol:

a ovaj.kako da ne :roll:
U svakom slucaju Once i nije tako losh album koliko je nw isplivao iz underground metala...mislim,hello ja mnogo cesce susrecem OSUJECENE,RAZOCARANE metalce...i sta sad,trebalo mi je ljudovi god. dana da i sama preslusam svaki secund Once-a :oops: :oops: :oops: i mogu vam reci da album ima vishe "balada"(sto me nervira...pomalo)

U svakom slucaju Once i nije tako losh album koliko je nw isplivao iz underground metala...mislim,hello ja mnogo cesce susrecem OSUJECENE,RAZOCARANE metalce...i sta sad,trebalo mi je ljudovi god. dana da i sama preslusam svaki secund Once-a :oops: :oops: :oops: i mogu vam reci da album ima vishe "balada"(sto me nervira...pomalo)

joGooOOD:

yep,yep...
jedina pesma koja najvise podseca na stari NW je Planet Hell...mislim,bar meni

Ljudi pa dajte bre! Once je zaista album za pohvalu. Zasto ga ne volite, ja taj album obozavam, a iskreno ne znam ko je pomenuo ali Planet Hell mi je najruznija pesma na albumu. Album ima pojedine pesme koje su zaista dobre, a Tarja ne peva nista lose niti ista bolje u odnosu na prethodne albume. Odrzala je glas kako treba. eto :)

A omiljene pesme od NW su mi She is my Sin i Creek Mary's Blood

pa ima dobrih pesama,ali ne moze se porediti sa proslim albumima,po meni.
neke pesme su katastrofalne-wish i had an angel me vise podseca na pop nego na metal :x
omiljene pesme..cak ne mogu ni da izdvojim!od balada
definitivno Sleeping Sun,a ove ostale bolje i da ne pocinjem da nabrajam.. :D

DreamyEyedChild:
neke pesme su katastrofalne-wish i had an angel me vise podseca na pop nego na metal :x

joj "dobila" sam spot i wish i had an angel i doslo mi je da placem,uradili su obican soundtrack na temy nekog filma,i stoje u nekoj hali a vishe od polovine se vrte "najbolje scene"iz filma...eh sta ce sve za parice da ucine...

joGooOOD:
DreamyEyedChild:

joj "dobila" sam spot i wish i had an angel i doslo mi je da placem,uradili su obican soundtrack na temy nekog filma,i stoje u nekoj hali a vishe od polovine se vrte "najbolje scene"iz filma...eh sta ce sve za parice da ucine...

da,da,videla sam i ja...blah

vangelistexas:
Ljudi pa dajte bre! Once je zaista album za pohvalu. Zasto ga ne volite, ja taj album obozavam, a iskreno ne znam ko je pomenuo ali Planet Hell mi je najruznija pesma na albumu. Album ima pojedine pesme koje su zaista dobre, a Tarja ne peva nista lose niti ista bolje u odnosu na prethodne albume. Odrzala je glas kako treba. eto :)

A omiljene pesme od NW su mi She is my Sin i Creek Mary's Blood

kad znam da pre Once postoje MNOGO MNOGO bolji albumi,koji uopste ne mogu da se mere sa Once,e onda naravno da mi se vishe svidjaju stare stvari
nije Once toliko los ali cinjenica je da su se prodali(kako ovo tuzno zvuci),i da vise ne zvuce onako kako su pre zvucali...al ajd kao prebolecemo i to,za sada..
inace Creek mary's blood mi je onako najocajnija pesma pored wish i had an angel;i dalje ostajem pri tome da je Planet hell najbolja pesma na albumu (barem meni,ti kako hoces...)

Pa ok cenim misljenje necu da se prepirem zbog toga boze, svako nek misli sta hoce :)
Ok je Once sve u svemu ali pre Once su albumi bili kvalitetniji...da li se Nightwish prodao....ne toliko...vreme prodaje tek dolazi :)

Prvo sho sam pochela da slusham od te vrste muzike je NW..a onda samo preshla na neshto jache, ali mi je Nw...prva ljubav koja se nikad ne zaboravlja(;
posebno mi se svidjaju Ocean Soul...SleepinG sun...
astral romance, forever yours, end of all hope...
Dead boy's poem...walking in the air i Wishmaster..
naravno ne tim redom... sve su posebne i dobre na svoj nachin...mada nisam chula sve pesme sa poslednjeg albuma... :wink: :D

Nisu originalni zato sto nisu nista novo u muzici smislili vec su samo malo komercijalizovali.
Basista(on me posebno nervira) i bubnjar nemaju veze sa mozgom, sto se tice sviranja, a ovi drugi dvojica se nesto kao trude, dok riba stvarno dobro peva. Smaraju me zato sto su spori i melodije su mi prilicno dosadne. Rifovi uopste nisu agresivni, a kamoli brutalni, a melodije na klavijaturama uopste nisu mracne. U principu sam navik'o na dosta grdju muziku koja nije toliko komercijalna.

Back