NIGHT SHOT

31-1.jpg

Е, свака вам част на овим фотографијама! Ја никако не успевам да усликам ноћне, али без блица. Имам ту опцију - режим за прављење слика ноћу, али кад год притиснем то дугме, он јавља "capturing", то траје пар секунди и онда се створи крајње нејасна и мутна слика. Схватам да не сме ни пола милиметра да се помери апарат у том тренутку, али шта да радим? Јел постоји још нека солуција?

stavis aparat na neku ogradu, neki spomenik, neku kantu, neki prozor..
sta ti padne na pamet, klupa ..
sztavis tajmer na 2 sec..
i onda izmeris sve..
i pustis da sam odradi..
ili ako imas kesa kupis Fuji i slikas opusteno!!!!

Е, свака вам част на овим фотографијама! Ја никако не успевам да усликам ноћне, али без блица. Имам ту опцију - режим за прављење слика ноћу, али кад год притиснем то дугме, он јавља "capturing", то траје пар секунди и онда се створи крајње нејасна и мутна слика. Схватам да не сме ни пола милиметра да се помери апарат у том тренутку, али шта да радим? Јел постоји још нека солуција?

Stativ je tvoj najverniji prijatelj, sve ostalo je mozda da ,mozda ne,zavisi,itd...........

.. imaš, za 300- 400 dindži da kupiš mali tripod, dvostepeni- trostepeni..... i samo vouzi miško!!!

Ок, значи овако - Фуји, статив и трипод и нема да боли глава? Хм! Ајде, није проблем да апарат ставим на канту, пробала ја, стављала и на столицу, али не вреди!
Бруно, извини, ја сам лаик што се тиче фотоапарата, али како иде то са тајмером? И да ли неко зна какав ја апарат Sony DSC-S60 од 4.1 mega pixela?

jel ti imas taj Sony???
tajmer ti je na dzojstiku, stusnes DOLE taster..
znek je kao neki krug sa skazaljkom.. pokazace i ne ekranu taj znak..
tripod je pravo resenje, ali ako ga nemas onda moze da se premosti i ovako...
pazi kada stisnes da slikas pusti aparat, ne diraj ga uopste, samo pazi da je na ravnom da ne dozivi sudbinu kao... he he..

ako islis da kupis taj aparat... hmmm... pojelo ga vreme...

http://www.imaging-resource.com/PRODS/SS60/SS60A.HTM

Ок, хвала ти Бруно. Имам тај фотоапарат већ дуже време, свесна сам његових могућности и не очекујем много од њега, али служи, што би се рекло.
Још само нешто .... псссст ..... шта је то трипод? Ево, не стидим се да признам да не знам.

Tripod = stativ sa tri noge
Monopod = stativ sa jednom nogom

Ako koristis pristojan tj.dobar stativ (tripod,cca 2000 din) mozes da zaboravis Fuji,nije bas najneophodniji.

otkad je pristojan stativ 2000 din...?i kakve veze ima Fuji-ne-Fuji sa stativom...?kakve su ovo breee provokacije:evil:...?ne shalu na stranu stativ za nocno fotkanje jeste neophodan, mozete se provuci bez njega ako
1.imate extra mirnu ruku(ja mogu da izvuchem 1sec-1/5sec iz ruke skoro 80 bez drhtaja...nije hvala vec je tako,ali za noc ni to nije uvek dosta....
2.imate FA(dslr)koji ima dobar visok ISO
3.objektive sa max blendom 1,8 ili 2,8
4.znate da se snadjete pa naslonite FA na ogradu,most,ili shta god...
5....i da bez self timera ili daljinca skoro nishta...

Back