NIGHT SHOT

@dule одличне!
прексиноћ се и у бг-у десило слично невреме, па да и ја допринесем :)
DSC_4816-1.jpg

Nikon D60
Focal Length: 55.0mm (35mm equivalent: 82mm)
бленда: 11
експозиција: 30 s
ISO: 200
блиц: не
статив: да
флеке на објективу: да
photoshop: crop; curves; cooling filter 82, 25%;

и оригинал

Poslednja izmena:
fleke na objektivu ... :per::per: :hahaha:

Extra fotografija, i tvoja i duletova ... ;)

Ja sam se isto kanio pre neku noć... izašao na potkrovlje i počeo da slikam ....

Pa kad je spucao u komšiluk ( bukvalno na 200m od mene ) pobegao sam nazad :lol::lol:

Хвала на позитивним критикама.

@dule
знам да су јако ретке, то сам видео кад сам покушао ову да направим. А настају, барем код мене, из гомиле безуспешних покушаја. Ова је тек једна од тридесет (29 неуспелих) колико сам их направио то вече.

@avetinja
изнервирао сам се кад сам тек касније приметио...зато сам и написао... :)

Evo da se i ja upišem ....

Copyof100_5622-1.jpg

Skoro suva iz fotoaparata ... nešto mi PS koči, pa sam je samo malo prosvetlio i dodao kontrasta u običnom office pic. manager-u :)

Mada tek sad biju extra munje, ali neću da izlazim .... sutra je praznik .... neću tražim đavola ...

lepo lepo... to su one munje sto samo sevaju.. nisu opasne.. mislim ne mogu da te pogode. ovo sto smo haza i ja uhvatili su gromovi koji rokaju u nesto.. (ko zna sta) sve sam ja to proucio da sto bezbednije mogu da fotkam... prvo se spusta "mrezica" to su te tanke strujice koje krivudaju kroz vazduh to je sve negativan elektricitet, e kada on dodirne zemlju prazni se ogromna kolicina pozitivnog iz zemlje ka nebu, i to je ona jaka najsvetlija linije po sred munje sto stoji "stub" evo ovde se lepo vidi kako to izgleda.

lepo lepo... to su one munje sto samo sevaju.. nisu opasne.. mislim ne mogu da te pogode. ovo sto smo haza i ja uhvatili su gromovi koji rokaju u nesto.. (ko zna sta) sve sam ja to proucio da sto bezbednije mogu da fotkam... prvo se spusta "mrezica" to su te tanke strujice koje krivudaju kroz vazduh to je sve negativan elektricitet, e kada on dodirne zemlju prazni se ogromna kolicina pozitivnog iz zemlje ka nebu, i to je ona jaka najsvetlija linije po sred munje sto stoji "stub" evo ovde se lepo vidi kako to izgleda.

Ma ja sam najvisočiji bio u naselju :)

Nema kod nas drveća, nebodera i ostalog ....

A i nisu neke fotke .... kad nije dobar kadar ... čekam da se popnem negde iznad plaže ... neki malo bolji kadar ;)

@dule одличне!
прексиноћ се и у бг-у десило слично невреме, па да и ја допринесем :)
DSC_4816-1.jpg

Nikon D60
Focal Length: 55.0mm (35mm equivalent: 82mm)
бленда: 11
експозиција: 30 s
ISO: 200
блиц: не
статив: да
флеке на објективу: да
photoshop: crop; curves; cooling filter 82, 25%;

и оригинал

vene neba...

...kako znas na koju stranu da se okrenes da ih dochekas?? :D

vene neba...

...kako znas na koju stranu da se okrenes da ih dochekas?? :D

Мало лево па десно, хопа цупа... :)
Шалим се, више је ствар среће. Не верујем да очекујеш да ти кажем како знам где ће окинути па се одмах тамо окренем :)
Јер да је тако, ваљда бих до сад био неки милионер...

Е сад озбиљно. Рецимо да небо можеш да поделиш на пола, по 180 степени. Или ће громови ударати на једној или на другој страни. До сад још нисам видео да покрију цело небо, да ударају са свих страна, мада је и то вероватно могуће али ваљда и ређе. Конкретно да направим ову фотку није било тако тешко, зато што је 90 посто громова те вечери ударало на кратком потезу од неких 90 степени на хоризонту. Усмерио сам се тамо и узастопце сликао по 30 секунди сваку слику. Тако редом док се није десило да убодем једну на којој су се лепо исцртали громови. Надам се да си ме разумела, јер сад кад читам шта сам написао....ни мени не би било јасно да нисам био тамо :)

Надам се да се нећеш љутити због мале критике, али мислим да ти је слика далеко тамнија него што би требало да буде. Користила си блиц али ипак је био недовољан. Могла си или да покушаш поново са већим ИСО или да је касније сређујеш у Фотошопу, овако мислим да...
Друга слика је већ боља али опет недовољно светла, само што је овог пута вади много боље кадрирање :ok:

Надам се да се нећеш љутити због мале критике, али мислим да ти је слика далеко тамнија него што би требало да буде. Користила си блиц али ипак је био недовољан. Могла си или да покушаш поново са већим ИСО или да је касније сређујеш у Фотошопу, овако мислим да...
Друга слика је већ боља али опет недовољно светла, само што је овог пута вади много боље кадрирање :ok:

Ma naravno da se ne ljutim,čak su mi tvoje kritike dobro došle za ubuduće...
Jeste,koristila sam blic,ali slika izgleda jos tamnije nego što jeste,baš zbog toga što je i jahta crne boje.:D

Back