Nigde se ne zivi bolje sa manje rada...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tema je zapravo samo jedna floskula i nista vise od toga. U Srbiji tako mogu da zive oni uhlebljeni na fiktivnim radnim mestima u javnom sektoru, koji ni ne dolaze na posao, mafijasi, jedna ipak ubedljiva manjina.
Kod privatnika se za vrlo male pare radi svaki dan po 10-12 sati, retki vikendi su slobodni . U javnom sektoru postoji nesto opustenije atmosfera ali i tu zavisi od slucaja, mislim da bi se moglo obrnuti i reci da se nigde ne zivi gore od svog rada nego u Srbiji i da je to jedina istina jer oni na koje se tema odnosi i ne zive od svog rada vec ili ne rade ili prave neke sumnjive kombinacije tj kradu.

Tema je zapravo samo jedna floskula i nista vise od toga. U Srbiji tako mogu da zive oni uhlebljeni na fiktivnim radnim mestima u javnom sektoru, koji ni ne dolaze na posao, mafijasi, jedna ipak ubedljiva manjina.
Kod privatnika se za vrlo male pare radi svaki dan po 10-12 sati, retki vikendi su slobodni . U javnom sektoru postoji nesto opustenije atmosfera ali i tu zavisi od slucaja, mislim da bi se moglo obrnuti i reci da se nigde ne zivi gore od svog rada nego u Srbiji i da je to jedina istina jer oni na koje se tema odnosi i ne zive od svog rada vec ili ne rade ili prave neke sumnjive kombinacije tj kradu.
Problem nije u organizaciji rada,već države!

..nego u Srbiji, BiH i još nekim zemljama Balkana.
Zahvaljujući našem mentalitetu i kulturi, te sposobnosti adaptacije, snalažljivosti...živimo fantastično dobro u odnosi na količinu zdravog BDP a. Nemci npr, strašno cene balkanske radnike zbog integrativnih sposobnosti, ne glumimo majmune i ne živimo getoizirani.
Mi smo krema svetskih nacija, fantasticnih potencijala, inteligencije i fizičkih predispozicija, no to koristimo samo onoliko koliko nam treba, da zadovoljimo naslov "Nigde se ne živi bolje sa manje rada"
Opleti:malav:
Sve je na mestu, samo još neko more kad bi postojalo :p ( veeelikaa, velika zamerka :lol:)

Naime od 1.700.000 zaposlenih polovina je u javnom sektoru! Ili na "državnim jaslama " kako se to u narodu
kaže ne bez zlobe I zavisti...No nije u tom problem,čak ne I u broju penzionera kojih je koliko I zaposlenih!
Najveći problem je u koruptivnim tokovima novca (Fondovi za razvoj,posebne kreditne linije banaka,provizije
stranih investitora I mito,netransparentnost primarne I sekundarne emisije novca I vrednosnih papira I akcija...)
ivelikom odlivu baš one mase novca koji bi trebao da bude investiran-tzv.akumulacije koja bi gurala privredu
u proširenu produkciju!
Državna sredstva za razvoj nikako da se usmere u razvoj malih I srednjih preduzeća već idu na jalovo
bogaćenje stranačkih zaslužnih I istaknutih članova! Pri tom se čak čini još veća šteta jer se kriminalizuje politička "elita"
koja zasluženo kod nas nosi (ponosno:mrgreen:)naziv "politički šljam"!
Šta tu treba raditi?
Jedina šansa je ili I sam ogreznuti u tom mešetarenju ili otići odavde baš kako su uradile sve republike,ali I oko million mladih
od devedesete do danas!

..nego u Srbiji, BiH i još nekim zemljama Balkana.
Zahvaljujući našem mentalitetu i kulturi, te sposobnosti adaptacije, snalažljivosti...živimo fantastično dobro u odnosi na količinu zdravog BDP a. Nemci npr, strašno cene balkanske radnike zbog integrativnih sposobnosti, ne glumimo majmune i ne živimo getoizirani.
Mi smo krema svetskih nacija, fantasticnih potencijala, inteligencije i fizičkih predispozicija, no to koristimo samo onoliko koliko nam treba, da zadovoljimo naslov "Nigde se ne živi bolje sa manje rada"
Opleti:malav:

Nije čudo da vas je sramota kako vam dobro ide ..
Što bi rek'o Balašević - Dobro vam je , taman kako ste zaslužili .. Putuj Europo ..

Provalio sam posle druge recenice. :mrgreen:

I dobar si ti esh, za ovakve teme bas treba biti faca, i to jos likovi za 5 sati napisali 15 strana; sve ubijajuci se da napisu sto ozbiljniji i duzi post :mrgreen:

Koji esh , nije valjda onaj što je svojevremeno moderisao na pdf politika .. i njemu je super išlo , kad nema argumenata okrene na seksizam i muški šovonizam , kad mu odgovoriš banujete te ..

Kako zivis to je lična stvar , koliko štediš a koliko trošiš. Ono što vidim kod nas da se nigde više u Evropi ne radi za manje pare nego u Srbiji . Ljudi u mom mestu rade i po 10 sati dnevno/mesečno za ono sto neko zaradi za 5 dana u EU . Slobodnih subota skoro da i nema a dobijanje odmora je samo kad poslodavac nema posla. Zašto nasi penzioneri iz EU ne provode mirno svoj dane U Srbiji , kako su to ONI radili još dva posla ??? posle svog redovnog zaposlenja kad si ovde posle posla toliko izradjen i samo za krevet .Kako njihovi penzosi uzivaju penziju a kako nasi , ko je vise izradjen ? Svi znaju da se tamo pare stampaju i preko gastajbajtera izvoze u druge zemlje .

Koji esh , nije valjda onaj što je svojevremeno moderisao na pdf politika .. i njemu je super išlo , kad nema argumenata okrene na seksizam i muški šovonizam , kad mu odgovoriš banujete te ..
Desi lepoto, je l na psihihatriji više nema delova za tebe? Ako, ako, izdrži, neće biti bolje:cmok:

- - - - - - - - - -

u prodavnici kod mene žene rade 24/7/365 za 25 000, znači ništa praznici, ništa bolovanje, odmor 10 radnih dana i vrlo su vesele i opuštene, zadovoljne, ispunjene, prosto sijaju od sreće ..

Nije sve u parama :malav:

- - - - - - - - - -

Sve je na mestu, samo još neko more kad bi postojalo :p ( veeelikaa, velika zamerka :lol:)

Imamo mi more, sva mora su naša. Je l ti ideš ikada na DVVD?:malav:

Problem nije u organizaciji rada,već države!

Nije problem držva, problem smo mi... dozvoljavamo šljamu da pliva. Ćutimo, baš kao što sam i ja ćutala i gledala kako moj poslodavac plaća nesretnika 200 eur dok se i on ekipa oko njega izivljava nedostojno civilizovanog čoveka .
I ja sam isto trpela samo za više novca i mislila sam da tako treba.
Nakon što mi je drugarica ispričala kako lanac picerija u centru grada bedno plaća radnike koji se ubiše od posla i još traži da sami nabave radne uniforme nikada im više nisam kupila picu.
Ne želim da punim džep nekom ološu, ma kako nesretnik koji radi za njega misli da je u redu samo ako ima bilo kakav posao-

Nije problem držva, problem smo mi... dozvoljavamo šljamu da pliva. Ćutimo, baš kao što sam i ja ćutala i gledala kako moj poslodavac plaća nesretnika 200 eur dok se i on ekipa oko njega izivljava nedostojno civilizovanog čoveka .
I ja sam isto trpela samo za više novca i mislila sam da tako treba.
Nakon što mi je drugarica ispričala kako lanac picerija u centru grada bedno plaća radnike koji se ubiše od posla i još traži da sami nabave radne uniforme nikada im više nisam kupila picu.
Ne želim da punim džep nekom ološu, ma kako nesretnik koji radi za njega misli da je u redu samo ako ima bilo kakav posao-

Društveno/socijalno odgovorne osobe jesu proizvod kulture i patriotizma, a kod nas ih je jako malo. Nešto od ova dva sastojka je u teškom deficitu

Nakon ove surove istine nameće se logično pitanje odale postavljaču teme ružičaste naočale , tj. u kojoj se skupini nalazi ..

Da dođem onda do tebe da me ti hipnotišeš, mora da se razumiješ u to čim si otvorio temu za kolektivnu hipnozu .. svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujete ..

Pazi, nisi razumela temu. No, ne čudi me, Huso i Haso su ugrađeni u temelje humora ne zbog dovitljivosti i inteligencije

- - - - - - - - - -

Taj:mrgreen:

Sad je malo kulturniji, i postuje Djindjica :worth:

Vidi ovo pagluna što se rado kaci :lol:

Nakon ove surove istine nameće se logično pitanje odale postavljaču teme ružičaste naočale , tj. u kojoj se skupini nalazi ..

Huso i Haso, sublimacija + imaginacija - inteligencija = -997 :malav:

- - - - - - - - - -

a bice ovde zanimljivo stigo dhe D-Day :lol:

:kokice:

Neće, to su padobranci u životu, golo, glupo i boso :malav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back