Niče - Večno vraćanje

Vecno vracanje mene vise asocira na neku metafizicku vrednost, cirkularnu jedinicu ucestalosti u postojanju nego neko bukvalno ponavljanje identichnih dogadjaja-ako posmatramo ljudske zivote svacija prica je vec necija tudja s manjim varijacijama.A slicnosti ovako grupisanih srodnih prica su sasvim razumljive jer se radi o maltene istim sklopovima, istim vrednosnim sudovima cak i istoj fizionomiji ako idemo od slucaja do slucaja-niceovo "oslobadjanje natchoveka" je dato cisto ideoloski kao model a moze odatle da se spusti sve do onog najbanalnijeg zivotnog "upravljati svojim zivotom a ne dozvoliti da bilo koja ucestalost ili uslovljenost(porodicna, drustvena ) upravlja tobom." Pobediti sudbinu.

Ybg,vi idealisti ne shvatate da stvari po sebi nemaju veze s vama!:tease:

како немају? него са чим имају?
не, не, ипак знам са чим имају.. парафразирам: са тензорским пољима ничега
остаје ми само још питање што је то тензорско поље важније од мене?
Tenzija će te lansirati s Krste,ak ne pripaziš -drži se bar za ogradu palube...
A inače ,moj post čitaj po Vuku-kako piše,a ne po međedu-kako ti volja...
A piše da je stvar po sebi ,a ne po vama!:hahaha:

шта ти смета режија толико, јеси и ти некад покушао да упишеш фду, али ниси могао јер пуштају "само преко везе" :((((((((((((((((((((

- - - - - - - - - -

напаљени хрчак
да те спојим са мачком?
мада, не иде да се паре мачка и хрчак, ВАША ДЕЦА ЋЕ БИТИ МОНСТРУМИ

референца на мој омиљени филм (гледала 7 пута, спремам се осми)

Ybg,vi idealisti ne shvatate da stvari po sebi nemaju veze s vama!:tease:

А ви матерјалисти очито не схватате да тај Кантов израз "ствари по себи" не односи се буквално на ствари. Већ да тај појам укида сваку стварност на коју си навикао. Укида објективан свет.

Шта је онда та ствар по себи?

Па као што много пута овде написах не знамо шта јесте, јер је трансцендентна, али апсолутно знамо шта није. А када одбијеш све то што она није , оно што ће остати а што достижемо инутицијом и у шта једино можемо бити сигурни да апсолутно постоји, иако га не можемо опазити, дефинисати, појмити, санзати , како је то открио Декарт.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/433444-Dekart-Mislim-dakle-postojim

Епа, то у шта смо сигурни да једино апсолутно постоји , јесте ствар по себи или наш сопствени дух.

Тако да итекако ствар по себи има везе са нама.

- - - - - - - - - -

:sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

Имам утисак да је ово иронија. Како год.

Можда неко ко ово чита у Глуковом Орфеју и Еуридики открије оно што сам ја открио. Једно од највећих дела музичке ументости:

"This is the most beautiful music you can hear, releses your soul."

Имам утисак да је ово иронија. Како год.

Можда неко ко ово чита у Глуковом Орфеју и Еуридики открије оно што сам ја открио. Једно од највећих дела музичке ументости:

"This is the most beautiful music you can hear, releses your soul."
није иронија, симпатичан ми тај смајли
симпатична ми нека емоција у мору слова

- - - - - - - - - -

nije persiranje nego mnozina
obracam se tebi, sestri i tati koji ti brise obrascice da se ne umusavish
bugs bunny gretel

а баби? обраћаш ли се баби?

само удареном уму би могла да падне таква слика на памет, запитај се шта то говори о теби?!!!!!!!!!!!!!!!!111''''''''''''''''''''''''
мени је рецимо пала на памет сцена из Кил Била када Невеста покушава да помери свој палац

е тако делују ваше форе на мене.. ко година дана коме

Back