Nice boys, nice boys, What you gonna do

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.596
What you gonna do when they come for you?

Zašto ne volimo fine momke? Prvo, ko kaže da su fini? Biti fin u očima drugih i za druge ne znači biti suštinski fin znači živeti za druge. Vrlo često fini momci čak i nisu fini. Ili bolje rečeno, nisu realni. Ne rade stvari od srca i iskreno. A šta su onda? Pa sasvim sigurno manipulatori, i samo da naglasim da reč "manipulacija" za mene nije tragična, odnosno nije nužno loša karakteristika. Elem, fini momci nisu dosadni zato što su fini, već zato što ubijaju život u tebi.

Ko se slaže?

Jedno ne iskljucuje drugo. Ne znaci da su svi fini momci gmizavci. To sto neko nije nadobudna, temperamentrna tempriana bomba, prskalica, uobrazeno, narcisodino stvorenje ne znaci da je nesposoban za zivot ili nema strasti.
Ispada da su svi fini momci tupavi, nisu...
Ja cu pre uvek izabrati finog koji ume nekada i da se kontrolise kada treba...razmisli...ne drami...nego nekog pajaca koji ce da mi prska ko prskalica.

Onda, ne postoji čovek, naročito na ovim prostorima, koji nije nasledio patnju satkanu od frustracija, kako se biva u svemu tome fin, tako što se negira sopstvo, a to sopstvo nalazi svoj put poput vode. U ovom slučaju potisnuto neko "ja", ne bude kanalisano, emocionalna inteligencija u zaostatku i kaj imamo, imamo to da se ogromna količina negativne energije isporuči na osobu koja je intimno bliska... Pa dok svi pričaju "ali on je fin", ako si ti, ne do Bog nikome, njemu najbliskija osoba, gomna ti se jedu.

Jedno ne iskljucuje drugo. Ne znaci da su svi fini momci gmizavci. To sto neko nije nadobudna, temperamentrna tempriana bomba, prskalica, uobrazeno, narcisodino stvorenje ne znaci da je nesposoban za zivot ili nema strasti.
Ja cu pre uvek izabrati finog koji ume nekada i da se kontrolise kada treba...razmisli...ne drami...nego nekog pajaca koji ce da mi prska ko prskalica.
Ako nesto mrzim kod muskog roda uopsteno jeste drama i nedostatak kontrole :roll: mrzim i kod zena al sam sklonija da im tolerisem.

razlicite licnosti imaju razlicite zelje i ocekivanja

neko voli da stoji na rukama na vrhu desetospratnice, drugi se jezi na drugom spratu ogradjene terase

tako da svaka rupa treba da nadje svoju zakrpu , neko kajanje svakako ostaje

meni je najgore ono vestacko , vestacka finoca ili vestacka ludost

Nisu tupavi. Biti manipulator je vrhunski kompliment makar za intelekt gospodina.

Ženska solidarnost (@ZSolidarnost) Tweeted:
10 najčešćih "tehnika" manipulatora:
✅Gaslajtovanje
✅ Projekcija
✅ Generalizacija
✅ Pomeranje ciljeva rasprave
✅ Promena teme
✅ Prozivanje i uvrede
✅ Hajka i klevete
✅ Potcenjivanje i ponižavanje
✅ Agresivne „šale“
✅ Triangulacija, skretanje pažnje i preusmeravanje https://t.co/tWrqvBZEO4 ( )

Tipovi za prepoznavanje manipulacije.

Ne biram momke, al sam kao klinka izbegavala fine devojke, delovale su mi dosadno. Kad sam odrasla, shvatila sam svoju zabludu.

Nisu tupavi. Biti manipulator je vrhunski kompliment makar za intelekt gospodina.
Biti fin ne znaci po mom nekom standardu ne reci svoje misljenje, ne odreagovati, manipulisati. Znaci da je trezven, stabilan, racionalan, da ume svoje stavove, ciljeve, zelje da ostvari bez nuznog gazenja drugih, da ume da iznese svoje stavove na dostojanstven nacin.

Bravo faco.

Žao mi je što vam rušim sneška, što biste vi rekli, ali fin momak ne postoji. Od životnih stavova se ne živi. Ne živi se ni od filozofije. Hajde da pričamo realno.
Msm da niko ni ne govori o nekakvog idealu finoce, ljudi su ljudi, i dobri i zli. Govorimo o npr zdravijem psiholoskom profilu sa jedne strane i npr predatoru sa druge strane.

Marija Ratković je lepo skoro na Tviteru napisala: žene još uvek mahom žele zaštitu, a zašto zaštitu (za koju trebaju moć i resursi) ženama mogu da pruže samo "loši" momci je stvarno pitanje, tj zašto samo loši imaju pristup moći i resursima zbog kojih mogu da prolaze bez posledica za svoje eventualno agresivno ponašanje

Sve red pill filozofije o navodnoj ženskoj mazohističkoj prirodi su neiskrena sagledavanja stvarnih motivacija
Ne može biti mazohista neko ko za sebe (i svoje potomstvo) želi zaštitu, mazohistički je jedino sistem koji moć stavlja u ruke sadista, i čini da žene koje žele zaštitu nemaju drugu opciju, jer sistem čini sve da se moć ne nađe u rukama "dobrih" momaka (zbog čega oni postaju ogorčeni, reaktivni, i ološ zasebne klase, ali to je druga tema)

To je razlog zašto će dobar deo žena i dalje pre prihvatiti lošeg čoveka ako postoji i miniskulna šansa da bude dobar prema njoj, čak i ako je za ostatak sveta najgori

Naravno da bi svaka žena odabrala dobrog i moćnog, ali ta kombinacija retko ide zajedno, dok loš i moćan veoma često

Inače, taj patern da novac i loše namere idu zajedno, nam je svima duboko usađen. Kao da je nemoguće biti bogat i dobar čovek istovremeno. Jasno je da su mnogi loši ljudi u istoriji i ove države i mnogih drugih posredstvom svoje beskrupuloznosti bivali bogati aka moćni, ali i dalje to je samo jedan od mogućih paterna.

Back