Nezavisna Skotska = Nezavisna Republika Srpska!

E sad da vam kazem nesto za takozvanu BIH.Muslimanska politika se zasniva na demografiji i ogromnom natalitetu kojeg su imali ...naprimjer od 1961 do 1991 muslimani su narasli za vise od milion stanovnika od manjine postali su relativna vecina.
Plan je bio da odrze BIH cijelovitom a onda ce natalitet odraditi svoje i oni ce poklopiti cijelu BIH i preuzeti kontrolu.

Kako moze doci do preokreta.
Porast nataliteta u Srpskoj bi znacio udarac muslimanskoj politici i strategiji.kada bi se Srpski natalitet pokrenuo muslimani bi bili ti koji zele da se ograde i napuste BIH.Znaci stvar je prosta Samo Sex Srbina Spasava

Dodik umjesto sto trabunja za ovih 9 godina koliko vlada mogao je uraditi neke konkretne stvari po ovom pitanju.Naprimjer
/zabrana zakonom abortusa u Srpskoj
/povecanje djecjeg doplatka
/sva djeca imaju pravo na doplatak
/majka koja rodi petaro djece ima pravo na nacilnalnu penziju u visini prosjecene plate
/za sve nezenje ili one sa 1 ili 2 djece uvesti troduplo vece poreze a za one sa trojke i vise poreze smanjivati itd

Dobro si primjetio ove stvari, posebno za bošnjačku politiku. Samo, nije jedino natalitet čime su željeli "poklopiti" BiH, iako je jako važan u tom planu. Računali su i na masovan odliv Srba i Hrvata u "matične" zemlje, posebno mladih ljudi, što bi dodatno uticalo na osvajanje teritorija u miru. Prvo su po nekoj inerciji gledali stvari, odnosno odlazak Srba i Hrvata će biti prourokovan samom propagandom o Bosni, Aliji i njihovoj nesigurnosti u unitarnoj BiH. Drugo, vremenom bi zapostavljali srpska područja i Srbi bi teže dolazili do zaposlenja u državnim institucijama, tako da bi godinama se nastavljao odliv stanovništva u Srbiju. Pošto su natalitet imali enorman u peroiodu 1971-91, sa ovakvim razvojem događaja, bilo je očekivati da otprilike ovih godina BiH ima, pa ja mislim i preko 75% Bošnjaka, te da bude i samo njihova nacionalna država, sa Srbima i Hrvatima kao nacionalnim manjinama.

Njihova elita ni danas nije odustala od tog cilja. Zato se uvijek odbija bilo kakav razgovor o trećem entitetu, i konstantno se napada RS. Priča o građanskoj državi je jedno oružje u rukama bošnjačkih nacionalista, jer u suštini za sam početak ni oni nemaju ništa protiv takvog uređenja. Bošnjaci su imali odličan natalitet i neposredno nakon kraja rata, ali se to vremenom i urbanizacijom počelo topiti. Ne znam kakvo je stanje u realnosti sada, mnogi od njih se i danas pozivaju na osvajanje BiH natalitetom, ali na tom polju im izgleda baš i "ne cvijetaju ruže". Mislim da i sada imaju najbolji natalitet u BiH, ali to je jako slabo, ne može na bliži vremenski period da uradi nešto ozbiljnije. Vidio sam na hercegobsanskom forumu da imaju temu koja je posvećena "krahu muslimanske ideologije sa natalitetom" i vodila se prije žestoka rasprava sa argumentima. Takođe, Dejton je ono što ometa njihove težnje o BiH kao muslimanskoj državi. Nema migracija ka RS niti ka hrvatskim kantonima, tako da Bošnjaci se skupljaju samo u svojim kantonima, i mogu računati samo na natalitet onih koji su već nastanjeni u RS. Nedavno samo od nekog čuo, vidio na netu, da je bošnjački natalitet u RS slab koliko i srpski, proporcionalno, tako da na tom polju ne vjerujem da mogu izvršiti značajniji pritisak. I da, tačka na kojoj smatraju da mogu ostvariti pomak u budućnosti u RS, je Doboj. Vidio sam da su se obradovali tome što su Stanari postali posebna opština, jer je tako njihov broj procentualno u Doboju skočio, ima ih valjda sada oko 25% stanovništva.

Ove podatke što si postavio u postu ispod... Ipak je relevantna godina 1971, i taj popis treba uvažavati. Tu godinu i stučnjaci vežu za početak "bejbi buma" kod Bošnjaka, a uostalom i sam popis 1961. nije tako siguran pokazatelj. Dosta ih se tada popisalo još kao neopredjeljen, ili kao Srbin i Hrvat, pa su kasnije prihvatili "Musliman" u sledećem popisu. Vjerovatno, da to '61 i nije bilo toliko poznato niti je bilo apela ikakvog, pa zato nije toliki broj. Bez obzira na to, vidi se ogroman skok u periodu od 1971-1991. Sada tu je i još jedna važna stvar, upravo su te generacije sada "na redu" za umiranje biološki. To može, i vidim da neki predviđaju, proizvesti ogroma skok mortaliteta kod Bošnjaka tako i pad stanovništva sa tim. To jeste tačno, ali treba imati na umu da se određeni dio te generacije iselio iz BiH za vrijeme rata, dok je drugi poginuo. Naredne godine, iduća decenija, će pokazati stanje sa bošnjačkim mortalitetom, jer su definitivno te generacije brojale najviše Bošnjaka, tako da starosna struktura igra veoma važnu ulogu na tom polju. "Normalni" Bošnjaci i danas imaju natalitet sličan Srbima i Hrvatima, ali vehabije i ostali dižu procenat sigurno. Veliko je pitanje koliko je stanovništva na selu (tamo je uvijek natalitet veći), te koliko ima vehabisjkih porodica u Bosni...

Za ove mjere što si naveo, to je veoma pametno. Ne samo sada zbog ove priče o BiH i njenom demografskom stanju, nego je ovo područje godinama (cijela BiH) generalno u padu, i taj trend bi doveo do otežanog života u budućnosti. Broj staraca bi bio dosta veći od broja ljudi mlade i srednje dobi, što bi kasnije proizvelo probleme, npr. pitanje penzionog fonda. Ipak, mislim da prva i poslednja tačka tvog prijedloga nisu primjenjive, zbog opšteg stanja u svijetu i globalizacije. Zabrana abortusa nije realna,a porez za neženje je previlik da bude trostruko. Nešto po tom pitanju se može uraditi, ali ovakva dva radikalna rješenja mislim da nisu realna.

Nikad se ne zna, danasnja hrvatska je unistena i pokradena od posleratnih struktura, narod nezadovoljan, teritorijalno dosta razvucena, svasta je tu moguce..

Odgovorit cu ti čisto na temelju
činjenica. Srbi i Srbija nemaju
nikakve mogućnosti ni politički,
a jos manje teritorijalno ugroziti
Hrvatsku. Niste to mogli ni kada
je Hrvatska bila puno slabija pa
ne možete ni sada. Narod je mozda
nezadovoljan, ali vrlo brzo bi
postao zadovoljan kada bi dobio
priliku iskaliti to nezadovoljstvo
na "nepozvanim gostima", ne gaji
iluzije da ne bi bilo tako. Ne samo
da Srbi i Srbija ne predstavljaju
Hrvatima prijetnju zbog ekonomske
i demografske situacije u kojoj se
Srbija i RS nalaze, nego okvir
saveznistava na Balkanu ne daje
Srbima nikakvu priliku za bilo
kakav novi sukob, niti bi novi
sukob mogli izdržati.

Poslednja izmena:
Stavimo na stranuto što je moderna Hrvatska sljednica SR Hrvatske, a ne NDH, to je neka temeljna istina.Razlika između tvoja dva primjera je ta što u NDH, odnosno granicama Hrvatske onda i granicama Hrvatske danas i dalje žive Hrvati kao većinsko stanovništvo, preko 90%. S druge strane trenutačno se u Hrvatskoj godišnje rodi nešto preko 1000 Srba, to je dovoljno za održavanje populacije od 70 000 stanovnika, na razini cijele Hrvatske. Prema tome tzv. rsk više nije moguća u bilo kakvom pogledu, a najmanje je moguća zbog demografije s obzirom da su savo štrbac i ostali teororisti uništili srpski narod na području Hrvatske i to nepovratno. Kroz sljedećih 20ak godina populacija Srba u Hrvatskoj pada na tih nekih 70ak tisuća i tu je sve jasno.

U Hrvatskoj živi mala srpska
nacionalna manjina, kompaktna
jedino na teritoriju ist. Slavonije,
a on bi osvajao Knin. Fantazija!
Sire područje Knina je danas
većinski hrvatsko.

NDH je uništena i ostaje uništena, a
"RSK" nećeš nikada vidjeti. Ne postoji
niti 1% šanse za takvo što, ne samo u
idućih 30-50 godina, nego ni u idućih
100 godina. Što će biti poslije toga i
hoće li uopće postojati Hrvatska i Srbija
nije bitno. Vaših 5 minuta je završeno za
sljedećih stotinjak godina i to je jedino
relevantno. Sve ostalo je nebitno.

kojim argumentima?RH luta ali to ne znači da je slaba!pare se namire ako ih fali!nedaj Bože opet rata :evil:ali ako zatreba nebih imao drugu misao nego u rat!jedino ratom se od RH može uzeti teritorij:cool:

Tako smo i mi verovali da je sa ustašama završeno '45, pa se desila '91. Vi verujete da je gotovo, a mi da nije.
Što se tiče, teritorijalnih prekrjanja, ne mora da znači da će to biti između Hrvata i Srba. Možda bude i između Slavonaca i Hrvata, pošto je zajednica te dve države tvorevina 19 veka, Slavonija postaje sve siromašnija, sve je manje stanovnika u njoj, stanovništvo se pljačka niskim otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda, industrija je uništena, a i HDSSB je najavio borbu za regionalizaciju i povećanje nadležnosti Slavonije u odnosu na centralnu vlast. Sastavljeni ste od previše različitih celina.

Ako se Skotska otcepi nakon nje slede Katalonija, Bretanja, Baskija i Korzika.

Tek kad oni zavrse odvajanje i proglasenje nezavisnih drzava sledi nasa Republika Srpska

Stvari se jako brzo odvijaju Katalonija vec najavljuje raspisivanje referenduma bez odobrenja centralne vlasti u Madridu

Sve u svemu mi treba da cekamo da oni zavrse posao pa da trazimo ista prava

Svi zapadni mediji kazu da ako se Skotska otcepi Evropa nece moci da ne dozvoli i raspisivanje referenduma Republici Srpskoj!

Ako se Skotska ocepi, onda ce se ocepiti Cecenija,Dagenstan,Ingusetija,Tatarstan,Kalmikija,Jakutija....i nema vise Ruske federacije....
Svi zapadni mediji ''KAZU'' , i ovde su svi na forumu rekli da ce dveri pobediti....

Tako smo i mi verovali da je sa ustašama završeno '45, pa se desila '91. Vi verujete da je gotovo, a mi da nije.
Što se tiče, teritorijalnih prekrjanja, ne mora da znači da će to biti između Hrvata i Srba. Možda bude i između Slavonaca i Hrvata, pošto je zajednica te dve države tvorevina 19 veka, Slavonija postaje sve siromašnija, sve je manje stanovnika u njoj, stanovništvo se pljačka niskim otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda, industrija je uništena, a i HDSSB je najavio borbu za regionalizaciju i povećanje nadležnosti Slavonije u odnosu na centralnu vlast. Sastavljeni ste od previše različitih celina.

Argumentacija ti ne slijedi
logiku i ostaje na razini
puke fantazije. Smislu nesto
realnije i potkrijepljeno
trenutnom odnosima iz kojih
bi se mogle očitovati buduće
tendencije na geopolitičkoj
razini p a ti mozda i dam
konkretan odgovor na tvoj
komentar.

Ako se Skotska ocepi, onda ce se ocepiti Cecenija,Dagenstan,Ingusetija,Tatarstan,Kalmikija,Jakutija....i nema vise Ruske federacije....
Svi zapadni mediji ''KAZU'' , i ovde su svi na forumu rekli da ce dveri pobediti....
Кад ће већ једном неки да схвате: у тим стварима не постоји "домино ефекат".

Све су преседани.

Старџен: Нови референдум о независности Шкотске 2021.

27.11.2020 • 09:48 09:53 Извор: Tanjug

ЛОНДОН: Шкотска премијерка Никола Старџен залаже се за одржавање новог референдума о независности већ следеће године, објавио је лист "Тајмс".

premijerka-skotske  Foto: Youtube/prinscreen

Фото: Youtube Printscreen

Лидерка Шкотске националне партије (СНП) која се залаже за независност Шкотске, рекла је да претпоставља да ће се гласање одржати у "најранијем периоду" мандата новог шкотског парламента који почиње наредне године, преноси Ројтерс.
"Шкотска треба да има шансу да изабере да ли ће постати независна раније него касније", рекла је она за телевизију ИТВ Бордер.
На референдуму 2014. године 55 одсто Шкота гласало је против независности, али су Брегзит и начин на који британска влада управља кризом изазваном пандемијом Ковида 19 довели до јачања подршке независности у Шкотској, показују последње анкете.

Избори за шкотски парламент се одржавају у мају а очекује се да ће СНП забележити добар резултат.
---------------------------------------------------------------------------------------
Nikolija ljubavi moja :heart:

U analizi agencije Frans pres navodi se da Srbi u Republici Srpskoj računaju na to da, ako Škoti glasaju za otcepljenje od Britanije, to će postati presedan koji će povećati i njihove izglede da proglase nezavisnu državu.
Zar ocepljenje Kosova nije presedan? Ne bi bilo "nezavisnog Kosova" ne bi bilo Krima u Rusiji, ocepljenja Abhazije i Juzne Osetije od Gruzije

Back