E sad da vam kazem nesto za takozvanu BIH.Muslimanska politika se zasniva na demografiji i ogromnom natalitetu kojeg su imali ...naprimjer od 1961 do 1991 muslimani su narasli za vise od milion stanovnika od manjine postali su relativna vecina.
Plan je bio da odrze BIH cijelovitom a onda ce natalitet odraditi svoje i oni ce poklopiti cijelu BIH i preuzeti kontrolu.
Kako moze doci do preokreta.
Porast nataliteta u Srpskoj bi znacio udarac muslimanskoj politici i strategiji.kada bi se Srpski natalitet pokrenuo muslimani bi bili ti koji zele da se ograde i napuste BIH.Znaci stvar je prosta Samo Sex Srbina Spasava
Dodik umjesto sto trabunja za ovih 9 godina koliko vlada mogao je uraditi neke konkretne stvari po ovom pitanju.Naprimjer
/zabrana zakonom abortusa u Srpskoj
/povecanje djecjeg doplatka
/sva djeca imaju pravo na doplatak
/majka koja rodi petaro djece ima pravo na nacilnalnu penziju u visini prosjecene plate
/za sve nezenje ili one sa 1 ili 2 djece uvesti troduplo vece poreze a za one sa trojke i vise poreze smanjivati itd
Dobro si primjetio ove stvari, posebno za bošnjačku politiku. Samo, nije jedino natalitet čime su željeli "poklopiti" BiH, iako je jako važan u tom planu. Računali su i na masovan odliv Srba i Hrvata u "matične" zemlje, posebno mladih ljudi, što bi dodatno uticalo na osvajanje teritorija u miru. Prvo su po nekoj inerciji gledali stvari, odnosno odlazak Srba i Hrvata će biti prourokovan samom propagandom o Bosni, Aliji i njihovoj nesigurnosti u unitarnoj BiH. Drugo, vremenom bi zapostavljali srpska područja i Srbi bi teže dolazili do zaposlenja u državnim institucijama, tako da bi godinama se nastavljao odliv stanovništva u Srbiju. Pošto su natalitet imali enorman u peroiodu 1971-91, sa ovakvim razvojem događaja, bilo je očekivati da otprilike ovih godina BiH ima, pa ja mislim i preko 75% Bošnjaka, te da bude i samo njihova nacionalna država, sa Srbima i Hrvatima kao nacionalnim manjinama.
Njihova elita ni danas nije odustala od tog cilja. Zato se uvijek odbija bilo kakav razgovor o trećem entitetu, i konstantno se napada RS. Priča o građanskoj državi je jedno oružje u rukama bošnjačkih nacionalista, jer u suštini za sam početak ni oni nemaju ništa protiv takvog uređenja. Bošnjaci su imali odličan natalitet i neposredno nakon kraja rata, ali se to vremenom i urbanizacijom počelo topiti. Ne znam kakvo je stanje u realnosti sada, mnogi od njih se i danas pozivaju na osvajanje BiH natalitetom, ali na tom polju im izgleda baš i "ne cvijetaju ruže". Mislim da i sada imaju najbolji natalitet u BiH, ali to je jako slabo, ne može na bliži vremenski period da uradi nešto ozbiljnije. Vidio sam na hercegobsanskom forumu da imaju temu koja je posvećena "krahu muslimanske ideologije sa natalitetom" i vodila se prije žestoka rasprava sa argumentima. Takođe, Dejton je ono što ometa njihove težnje o BiH kao muslimanskoj državi. Nema migracija ka RS niti ka hrvatskim kantonima, tako da Bošnjaci se skupljaju samo u svojim kantonima, i mogu računati samo na natalitet onih koji su već nastanjeni u RS. Nedavno samo od nekog čuo, vidio na netu, da je bošnjački natalitet u RS slab koliko i srpski, proporcionalno, tako da na tom polju ne vjerujem da mogu izvršiti značajniji pritisak. I da, tačka na kojoj smatraju da mogu ostvariti pomak u budućnosti u RS, je Doboj. Vidio sam da su se obradovali tome što su Stanari postali posebna opština, jer je tako njihov broj procentualno u Doboju skočio, ima ih valjda sada oko 25% stanovništva.
Ove podatke što si postavio u postu ispod... Ipak je relevantna godina 1971, i taj popis treba uvažavati. Tu godinu i stučnjaci vežu za početak "bejbi buma" kod Bošnjaka, a uostalom i sam popis 1961. nije tako siguran pokazatelj. Dosta ih se tada popisalo još kao neopredjeljen, ili kao Srbin i Hrvat, pa su kasnije prihvatili "Musliman" u sledećem popisu. Vjerovatno, da to '61 i nije bilo toliko poznato niti je bilo apela ikakvog, pa zato nije toliki broj. Bez obzira na to, vidi se ogroman skok u periodu od 1971-1991. Sada tu je i još jedna važna stvar, upravo su te generacije sada "na redu" za umiranje biološki. To može, i vidim da neki predviđaju, proizvesti ogroma skok mortaliteta kod Bošnjaka tako i pad stanovništva sa tim. To jeste tačno, ali treba imati na umu da se određeni dio te generacije iselio iz BiH za vrijeme rata, dok je drugi poginuo. Naredne godine, iduća decenija, će pokazati stanje sa bošnjačkim mortalitetom, jer su definitivno te generacije brojale najviše Bošnjaka, tako da starosna struktura igra veoma važnu ulogu na tom polju. "Normalni" Bošnjaci i danas imaju natalitet sličan Srbima i Hrvatima, ali vehabije i ostali dižu procenat sigurno. Veliko je pitanje koliko je stanovništva na selu (tamo je uvijek natalitet veći), te koliko ima vehabisjkih porodica u Bosni...
Za ove mjere što si naveo, to je veoma pametno. Ne samo sada zbog ove priče o BiH i njenom demografskom stanju, nego je ovo područje godinama (cijela BiH) generalno u padu, i taj trend bi doveo do otežanog života u budućnosti. Broj staraca bi bio dosta veći od broja ljudi mlade i srednje dobi, što bi kasnije proizvelo probleme, npr. pitanje penzionog fonda. Ipak, mislim da prva i poslednja tačka tvog prijedloga nisu primjenjive, zbog opšteg stanja u svijetu i globalizacije. Zabrana abortusa nije realna,a porez za neženje je previlik da bude trostruko. Nešto po tom pitanju se može uraditi, ali ovakva dva radikalna rješenja mislim da nisu realna.