Ljudi moji, bila sam juče u KG na specijalističkom pregledu i lekarskoj komisiji, imam nekih zdravstvenih problema, da ne davim ovde o tome. Ono je
univerzitetska klinika, ustvari KBC a sam objekat izgleda bedno u poređenju sa ZC Studenica. Bruka! I pored toga, doktori i sestre su krajnje ljubazni i predusretljivi, načelnica odeljenja na koje sam ja išla je dežurala u Urgentnom i izašla je da bi "me obradila" za listu čekanja za taj lek kad je čula da sam došla iz KV. A dinar jedan niti 100g kafe nisam tamo odnela!
Čini mi se da se i u KV stuacija po odeljenjima popravila drastično, na jednom odeljenju sa zimus provela okruglo 15 dana i bukvalno mi je samo jedna sestra ostala u nekom lošem svetlu, valjda smo loše počele, mislim da je drma klimaks ili tako nešto. Nikakvu protekciju nisam htela da potežem (mada sam mogla, imam debeeeelu vezu) i jedino što sam za tih 15 dana tamo ostavila je kesa voća, keksa i kafe za sestre na dan kad sam izašla. Što su me istrpele.
A protekcija, zapošljavanje preko veze i za kintu, toga svuda ima, taj problem treba saseći na nivou države, batali ono da riba smrdi od glave a čisti se od repa!
I da se ne lažemo, jako mali broj ljudi koje ja poznajem su medicinu upisali zbog humanosti, sve su to suvi snobovi koji se lože na bele mantile, stetoskope i Dr ispred imena! A fakultet im je lakši od veterinarskog, ma šta oni pričali! A dokaz? Imaju manji broj ispita na fakultetu, veći broj profesora na katedrama i brže završavaju. Foliraju se, nosaju Gajtonovu fiziologiju a javna je tajna da baš taj ispit spremaju iz udžbenika sa veterine.

Pa vi vidite!