NEZAPOSLENI DOKTORI U KRALJEVU!!!

Опет је то повезано с нашим предузетницима тамо.Ко је добио посао нашом дипломом ,ало,где се оне признају?...Неки мисле да ће им достојан посао дати немац? Варају се ...дао би он и свом човеку али тај је исти као наши овде ,набеђен да много више вреди...и на крају радиш у Немачкој,високо образован ,а плата на нивоу продавца семенки у Минхену
Свако наш који је отишао тамо и успео је захваљујући знању и великим мудима ,никаква диплома

Опет је то повезано с нашим предузетницима тамо.Ко је добио посао нашом дипломом ,ало,где се оне признају?...Неки мисле да ће им достојан посао дати немац? Варају се ...дао би он и свом човеку али тај је исти као наши овде ,набеђен да много више вреди...и на крају радиш у Немачкој,високо образован ,а плата на нивоу продавца семенки у Минхену
Свако наш који је отишао тамо и успео је захваљујући знању и великим мудима ,никаква диплома
Баш тако!
и да додам нешто

Поштујем ја докторе али их не ценим.Постали су пијачари,политичари,матрапази.Паре завршавају све.ЗЦ Студеница има мањак стручног особља али зато има вишак нестручног техничког особља које је запошљено по политичкој директиви.У овом трренутку у нашој болници има преко 100 радника којима у решењу пише ''чувар'' Не знам кога и шта чува толика булумента.Забелу чува 8 стражара по смени а нашу болницу преко 100 људи.Неки од тих којима пише у Уговору о раду да су чувари седе по канцеларијама правне службе једни другима за врат.
На пр. Један тамо да га не именујем је играо фудбал за један фудбалски клуб.фудбалски клуб није имао паре да га плаћа и онда је нађено соломонско решење да га запосле у ЗЦ Студеница и да му то буде накнада за ангажман...У решењу пише да је чувар,седи у правној служби а по струци и науци је руковалац пољопривредним машинама итд...
А ја свакога месеца само за себе плаћам преко 8000 здравственог осигурања не рачунајући раднике да би неки сероња фудбалер био на платном списку!!
И онда дође дан када после 5 година први пут одем код лекара и начекам се цело послеподне у реду.Добијем упут за Ултразвук и када сам схватио да ћу на ред за преглед да дођем негде око нове године ДОКТОРКА ми препоручи приватног лекара..Отишао сам ,платио 1500 дин. преглед и све завршио за 15 минута.
И реците ми што ја плаћам здравствено осигурање!! Што?? да би ме ****** када дође ред за то!
Разумем ја да је жалост да неко огули 10 година учећи школу и да не може да се запосли.Брука је то! Али да би се то променило морамо сами нешто да променимо.Морамо да постанемо свесни својих позиција.Морамо да заборавимо оно што су нас учили када смо били мали и када смо уписивали школе ''Учи да не би радио'' и да се суочимо са проблемима.
Шта ће се десити једног дана.Овај на почетку што се жали и кука да нема посла као млад доктор учланиће се у неку партију,запослиће га и постаће исти они.Биће га брига за оно што је до јуче причао.Зато бате уместо што кукаш почни нешто да радиш па макар продавао кокице на улици а посао за који си учио јури а ако га не нађеш није ни страшно јер постао ти доктор или не мени не гине да плаћам порез и да издржавам такве појединце!

Ljudi moji, bila sam juče u KG na specijalističkom pregledu i lekarskoj komisiji, imam nekih zdravstvenih problema, da ne davim ovde o tome. Ono je univerzitetska klinika, ustvari KBC a sam objekat izgleda bedno u poređenju sa ZC Studenica. Bruka! I pored toga, doktori i sestre su krajnje ljubazni i predusretljivi, načelnica odeljenja na koje sam ja išla je dežurala u Urgentnom i izašla je da bi "me obradila" za listu čekanja za taj lek kad je čula da sam došla iz KV. A dinar jedan niti 100g kafe nisam tamo odnela!

Čini mi se da se i u KV stuacija po odeljenjima popravila drastično, na jednom odeljenju sa zimus provela okruglo 15 dana i bukvalno mi je samo jedna sestra ostala u nekom lošem svetlu, valjda smo loše počele, mislim da je drma klimaks ili tako nešto. Nikakvu protekciju nisam htela da potežem (mada sam mogla, imam debeeeelu vezu) i jedino što sam za tih 15 dana tamo ostavila je kesa voća, keksa i kafe za sestre na dan kad sam izašla. Što su me istrpele.

A protekcija, zapošljavanje preko veze i za kintu, toga svuda ima, taj problem treba saseći na nivou države, batali ono da riba smrdi od glave a čisti se od repa!

I da se ne lažemo, jako mali broj ljudi koje ja poznajem su medicinu upisali zbog humanosti, sve su to suvi snobovi koji se lože na bele mantile, stetoskope i Dr ispred imena! A fakultet im je lakši od veterinarskog, ma šta oni pričali! A dokaz? Imaju manji broj ispita na fakultetu, veći broj profesora na katedrama i brže završavaju. Foliraju se, nosaju Gajtonovu fiziologiju a javna je tajna da baš taj ispit spremaju iz udžbenika sa veterine. :roll: Pa vi vidite!

Ljudi moji, bila sam juče u KG na specijalističkom pregledu i lekarskoj komisiji, imam nekih zdravstvenih problema, da ne davim ovde o tome. Ono je univerzitetska klinika, ustvari KBC a sam objekat izgleda bedno u poređenju sa ZC Studenica. Bruka! I pored toga, doktori i sestre su krajnje ljubazni i predusretljivi, načelnica odeljenja na koje sam ja išla je dežurala u Urgentnom i izašla je da bi "me obradila" za listu čekanja za taj lek kad je čula da sam došla iz KV. A dinar jedan niti 100g kafe nisam tamo odnela!

Čini mi se da se i u KV stuacija po odeljenjima popravila drastično, na jednom odeljenju sa zimus provela okruglo 15 dana i bukvalno mi je samo jedna sestra ostala u nekom lošem svetlu, valjda smo loše počele, mislim da je drma klimaks ili tako nešto. Nikakvu protekciju nisam htela da potežem (mada sam mogla, imam debeeeelu vezu) i jedino što sam za tih 15 dana tamo ostavila je kesa voća, keksa i kafe za sestre na dan kad sam izašla. Što su me istrpele.

A protekcija, zapošljavanje preko veze i za kintu, toga svuda ima, taj problem treba saseći na nivou države, batali ono da riba smrdi od glave a čisti se od repa!

I da se ne lažemo, jako mali broj ljudi koje ja poznajem su medicinu upisali zbog humanosti, sve su to suvi snobovi koji se lože na bele mantile, stetoskope i Dr ispred imena! A fakultet im je lakši od veterinarskog, ma šta oni pričali! A dokaz? Imaju manji broj ispita na fakultetu, veći broj profesora na katedrama i brže završavaju. Foliraju se, nosaju Gajtonovu fiziologiju a javna je tajna da baš taj ispit spremaju iz udžbenika sa veterine. :roll: Pa vi vidite!

Браво Мимииии!!
Ја не знам ни једног (од свих мојих другара који су уписали медицину) да је то урадио због хуманости као што не знам ни једног попа (од свих мојих пријатеља попова) који су на богословији итд.. да су постали попови због Бога ..углавном је то материјалне природе.Ја чак имам и једног попа који у поподневним часовима ради код мене а пре подне проповеда о богу...

Ne vidim razlog za toliku frustraciju.Apsolutno je prihvatljivo i prirodno da vecina vas posmatra ovaj problem iz ugla pacijenata,mada je ocigledno da se sustina na taj nacin ne vidi.
Ideja da pokrenem ovu temu trebala je da rezultira konstruktivnim predlozima i pronalazenju nacina da se deluje,medjutim vecina vas nije cak mogla da pokaze indiferentnost prema problemu vec samo omalovazavanje ,osudu,potrebu da se gazi sve sto odstupa od proseka.Bravo.To je Srbija.

Poslednja izmena:
Ne vidim razlog za toliku frustraciju.Apsolutno je prihvatljivo i prirodno da vecina vas posmatra ovaj problem iz ugla pacijenata,mada je ocigledno da se sustina na taj nacin ne vidi.
Ideja da pokrenem ovu temu trebala je da rezultira konstruktivnim predlozima i pronalazenju nacina da se deluje,medjutim vecina vas nije cak mogla da pokaze indiferentnost prema problemu vec samo omalovazavanje ,osudu,potrebu da se gazi sve sto odstupa od proseka.Bravo.To je Srbija.

Па шта си очекивала.Овде је пола малолетно а друга половина и ја са њима радничка класа.Радим 12 сати дневно,некада и више,једва крпим време да одем на кафу ,завршавам факултет од којег никада вајде нећу имати и за који у реалном животу нисам нашао практичну примену,плаћам порез,плаћам здравствено да када ме узјаше нека болест може неко да ме **** и гледа са висине,борим се као вук са бирократијом и државом и треба у мени да постоји разумевање за 50 лекара...:dash: :dash: :dash: Почни да се бавиш алтернативном медицином ка Др.Д.Д. А фрустрирани смо из истих разлога због којих си и ти фрустрирана и разочарана

Jeste, cico, poenta je upravo u tome da svako sagledava problem iz svog ugla jer ko nije za sebe, nije ni za druge! Nemoj, molim te, da me vučeš za jezik da ne bih oplela po onima iz porodilišta s kojima sam imala posla pre dve godine, ne zna se na koga sam (osim Stodića za kog imam samo reči hvale) više pukla! I i dalje sam "puknuta"! Pa se ti usudi da zatrudniš! Ne dao Bog većeg zla!

Da, taj problem postoji u Kraljevu već 20 godina. Čini mi se da bi problem za nijansu bio manji kada bi
se onemogućilo da isti lekari rade u državnim i privatnim ustanovama. Ili - ili... Valjda bi onda
bilo više mesta za mlade, nezaposlene doktore.
Interesantno je da u gradu u kome sada živim nema nezaposlenih doktora. A možda da doktori iz Kraljeva konkurišu za posao u drugom gradu, gde su deficitarni? Ponekada se isplati žrtvovati se za cilj.

Back