НЕЗАПАМЋЕНА ХАРАНГА НА МЕНЕ

Бели Анђео

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.978
"Nezapamćena haranga na mene"

IZVOR: B92

Beograd -- Šef diplomatiej Srbije Vuk Jeremić kaže da se poslednjih dana vodi prava haranga na njega u vezi sa predsedavanjem Generalnom skupštinom UN.

15601337114fd36425c2bdd200463903_640x427.jpg

Foto: FoNet, Arhiva
On je gostujući u Utisku nedelje objasnio da je sve počelo nakon sastanka predsednitšva DS-a 29. juna. "Tu smo sedeli tri sata zajedno, ja sam otšoa ranije jer sam imao ranije zakazanu obavezu sa jednim stranim ambasadorom i nakon mog odlaska neki ljudi su na tom predsednitšvu otvorili raspravu o tom budžetu Srbije za predsedavanje Generalnom skupštinom UN".

Jeremić kaže da ga niko o tome šta se razgovoaralo nakon njegovog odlaska nije obavestio niti ga je bilo ko zvao da traži pojašnjenja.

"Tri dana kasnije ja otvaram medije i počinje ta haranga na mene. Meni je to nezapmaćena harnaga koja je u poslednje tri godine vođena priotv nekoga", kaže Jeremić.

On je rekao da su nakon toga usledili najteži dani u njegovoj karijeri i da u vođenju kako kaže harange na njega, prednjače svi mediji koji ne prezaju ni od grubog vređanj koje kako navodi ima posledice i po njega i po njegovu porodicu.

Jeremić ipak dodaje da za celu priču ne želi da optuži medije, ali mu nije jasno zašto njegova DS nakon te polemike koja se vodila u njegovom odsustvu nije reagovala niti tražila neko objašnjenje.

"Ja bih razuemo da me je neko nazvao i rekao slušaj neki ljudi ovde imaju problem sa tim budžetom i troškovima, pa bi se onda pa videlo šta i kako treba raditi sa budžetom za predsedavanje Generalnom skupštinom UN. Ali se ništa od toga nije desilo, ja nisam primio ni jedn poziv, nego sam tri dana kasnije video u medijima haranga koja se vodi protiv mene", rekao je Vuk Jeremić.

On kaže i da je ta kampanja koja se vodila u medijima nanela štetu i lično njemu ali i Srbiji, jer našu misiju u UN kako navodi poslednjih dana opsedaju strane diplomate koji pitaju da li se Srbija povlači sa mesta predsedavanja.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=08&nav_category=11&nav_id=624930

ТЕМА НЕМА ВЕЗЕ СА МНОМ! :cool:

A taman sam se spremao da te branim od modova ... :mrgreen:

Tema : Jeremija , ko je vlasnik tih medija - objasni nam potanko ... da bismo sagledali sitaciju u celini celosti ... :cool:

Мали је члан ДС,
прошлогодишњи губитник у трци за подпредседника, који упроно остаје уз оне што су издали и продали све што су дотакли.
Мени је то и више но довољно а који је чији медиј и што се глођу међ собом, искрено ме заболе....

Beograd -- Šef diplomatiej Srbije Vuk Jeremić kaže da se poslednjih dana vodi prava haranga na njega u vezi sa predsedavanjem Generalnom skupštinom UN.

On je gostujući u Utisku nedelje objasnio da je sve počelo nakon sastanka predsednitšva DS-a 29. juna. "Tu smo sedeli tri sata zajedno, ja sam otšoa ranije jer sam imao ranije zakazanu obavezu sa jednim stranim ambasadorom i nakon mog odlaska neki ljudi su na tom predsednitšvu otvorili raspravu o tom budžetu Srbije za predsedavanje Generalnom skupštinom UN".

Jeremić kaže da ga niko o tome šta se razgovoaralo nakon njegovog odlaska nije obavestio niti ga je bilo ko zvao da traži pojašnjenja.

"Tri dana kasnije ja otvaram medije i počinje ta haranga na mene. Meni je to nezapmaćena harnaga koja je u poslednje tri godine vođena priotv nekoga", kaže Jeremić.

On je rekao da su nakon toga usledili najteži dani u njegovoj karijeri i da u vođenju kako kaže harange na njega, prednjače svi mediji koji ne prezaju ni od grubog vređanj koje kako navodi ima posledice i po njega i po njegovu porodicu.

Jeremić ipak dodaje da za celu priču ne želi da optuži medije, ali mu nije jasno zašto njegova DS nakon te polemike koja se vodila u njegovom odsustvu nije reagovala niti tražila neko objašnjenje.

"Ja bih razuemo da me je neko nazvao i rekao slušaj neki ljudi ovde imaju problem sa tim budžetom i troškovima, pa bi se onda pa videlo šta i kako treba raditi sa budžetom za predsedavanje Generalnom skupštinom UN. Ali se ništa od toga nije desilo, ja nisam primio ni jedn poziv, nego sam tri dana kasnije video u medijima haranga koja se vodi protiv mene", rekao je Vuk Jeremić.

On kaže i da je ta kampanja koja se vodila u medijima nanela štetu i lično njemu ali i Srbiji, jer našu misiju u UN kako navodi poslednjih dana opsedaju strane diplomate koji pitaju da li se Srbija povlači sa mesta predsedavanja.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=08&nav_category=11&nav_id=624930

Zbunite zavese, spustio sam se! :roll:
:hahaha:

Zvanicno je odobreno 3 miliona dolara,ali ce to na posletku biti i 10 jerbo ce porasti troskovi isto kao i sa onim "divnim"mostom u Beogradu.

Наравно да ће да поскупи, 5 милиона је реална цифра, али ту не треба штедети.

Као ни са мостом - Мост на Ади је данас један од најлепших мостова на Балкану и шире, и вечити украс престоног Београда.
Коме се не свиђа - нека скаче са Бранковог.

Шта је добро - скупо је. Увек било и биће.

Poslednja izmena:
Врло интересантно је што се дискусије и полемике око председсавања Србије одвијају у ДС-у. У ствари, нека дискутују до миле воље, али они у овом тренутку нису никав одлучујући фактор да би полемисали да ли је трошковник велики или не. Председавање је добил Србија, а не ни Вук Јеремић ни ДС. Уосталом, ево једног интересантног чланка о томе:

"Pobeda Srbije za mesto predsedavajućeg Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija postaje, nažalost, ozbiljan politički problem za Srbiju. Takav neverovatan obrt direktan je rezultat bahatosti i zloupotrebe, tačnije privatizacije državnih poslova odlazeće dominantne političke elite u Srbiji. Ta grupa ljudi, koja, sve je očiglednije, državu Srbiju koristi za lične potrebe potpuno je ignorisala osnovnu činjenicu da je u Generalnoj skupštini UN pobedila Srbija, a ne neka posebna ličnost. Nije pobedio Vuk Jeremić lično, nego Srbija, a on je samo dobio čast da Srbiju predstavlja u tom jednogodišnjem mandatu. Ali neki najnoviji događaji sugerišu da Jeremić to smatra svojim ličnim projektom. Bahatost i zloupotrebe su, međutim, otvorile drugačije karte, i pobeda Srbije bi se mogla pretvoriti u ozbiljan međunarodni politički poraz. Ukoliko, naravno, Beograd u međuvremenu ne preduzme odlučnije korake.

Izbor Srbije za predsedavajućeg Generalnom skupštinom bio je prvorazredni politički događaj u svetskoj politici. Većina zapadnih moćnih zemalja bila je protiv kandidature Srbije i podržavala je Litvaniju, članicu Evropske unije i NATO i svoju podršku je manifestovala i pritiscima na veliki broj zemalja članica Ujedinjenih nacija. Srbija je pre svega imala podršku Rusije i Kine i, kako se kasnije pokazalo, dovoljno velikog broja zemalja Pokreta nesvrstanih i nekoliko zemalja Evrope, a u kuloarima se tvrdilo da je Rusija bila ključni promoter kandidature Srbije. Na tajnom glasanju pobedila je Srbija, što je protumačeno kao izraz promenjenih okolnosti u svetu. Amerika i ključne zapadne zemlje su doživele poraz. Glasanje za Srbiju je postalo neka vrsta otpora američkim i zapadnim pritiscima, a sama Srbija se očigledno među mnogim zemljama vidi kao simbol tog otpora.

VELIKA MEDIJSKA KAMPANJA Ubrzo se, međutim, pokazalo da čovek koji treba da predstavlja Srbiju na mestu predsedavajućeg Generalnom skupštinom i ljudi iz njegovog partijskog okruženja ne misle tako. Pobedu Srbije oni vide kao svoj lični projekat i kao još jednu priliku za ličnu promociju i lične planove, a sve to o trošku građana Srbije. U Srbiji je krenula velika medijska kampanja, neke novine su čak objavile da je Jeremić sada „predsednik sveta”, a same izjave Vuka Jeremića su sugerisale da on ima velike političke planove, ne samo u, kako je govorio, zaštiti i promociji interesa Srbije iako je sama funkcija predsedavajućeg, mada značajna, u velikoj meri ceremonijalna i tehnička. To su, pokazalo se, lični planovi jer o njima ne postoji zvaničan stav Beograda niti su deo bilo kakve politike Srbije. O Jeremićevim planovima najbolje svedoče otkrića o ogromnim troškovima koje on planira tokom jednogodišnjeg boravka u Njujorku, a koje bi trebalo da plati Srbija. Ispostavilo se da će jednogodišnje Jermićevo predsedavanje, prema planu koji je očigledno on sam napravio, koštati Srbiju skoro devet miliona dolara. U to nisu uračunati troškovi koje uobičajeno snose same Ujedinjene nacije.

Predviđeno je i da Jeremić ima i kancelariju u Beogradu, mada nikome nije poznato zašto bi ta kancelarija uopšte postojala. Nezvanično se saznaje da bi se tim novcem finansirala i brojna Jeremićeva putovanja po svetu, njegove nazovi misije, mada nije poznato koji je njihov smisao jer nije uobičajeno da predsedavajući Generalnom skupštinom ima svoje misije po svetu. Poređenja radi, jednogodišnji troškovi Švajcarca Jozefa Dajsa, koji je predsedavao Generalnom skupštinom 2010. godine, su iznosili 900.000 evra, što je tada bilo oko milion i trista hiljada dolara. Slično je i sa makedonskim diplomatom Srđanom Kerimom, koji je predsedavao 2008. i Makedonija je platila njegove troškove od milion dolara.

DVA SCENARIJA I sve je to Vlada Srbije pod upravom Demokratske stranke odlučila i pre nego što se znalo ko će formirati novu Vladu i da li će uopšte Srbija biti izabrana za predsedavajućeg. Taj privatni karakter celog projekta otkriva i pozadina kako je uopšte došlo do izbora da Vuk Jeremić bude kandidat Srbije. Prvobitna ideja je, o čemu... ". Наставак на http://www.standard.rs/sinisa-ljepojevic-kako-pobeda-u-un-postaje-problem-za-srbiju.html

Tadić i DS su ga i postavili za ministra, oni su ga i kandidovali, dok su mislilid a će Tadić da bude predsednik slavili su uspeh Jeremića kao da je Isus sišao ponovo na Zemlju! - Ali sada kada je Nikolić predsednik, a Tadić odlazi u istoriju, drvlje i kamenje na Jeremića!

Borba za vlast, Tadić i Djilas blate Jeremića kako bi se ugurali u vrh DS i malog izbaciji iz igre.

Demorkatski primitivizam!

Back