Nezapamćen pad prodaje vozila u SAD

Ja prodo Juga, dodao malo para i kupio nov auto na kredu. Sad izdvajam za ratu isto koliko bi koštalo mesečno održavanje polovnjaka. Pri tom o servisu ne razmišljam jer je u garanciji. Kad otplatim za 3 god, biće i dalje u garanciji, a uradiću istu stvar. Prodaću, daću to za učešće i idem na bolji auto. Itd...

Nažalost, neki moji poznanici su izuzetno ubeđeni da sam ja u krivu, i da me banka dere. Samo što oni za razliku od mene, ne rade ništa, nemaju posao i prihode, račun u banci i mogućnost za kredit. Sa te tačke gledišta, u pravu su, oni bi za isti kredit uvek bili u minusu. Jer su nonstop na nuli.

banka te dere nego ti si tezak slucaj koji ne kapiras da si odran.

ajde napisi koji auto vozis i kolika ti je rata pa cemo da apsolviramo jel si u pravu ili gresis :mrgreen:

banka te dere nego ti si tezak slucaj koji ne kapiras da si odran.

ajde napisi koji auto vozis i kolika ti je rata pa cemo da apsolviramo jel si u pravu ili gresis :mrgreen:

Hehehe, ti kad apsolviras, meni toplo oko srca...

Vozim Accenta, rata mi je oko 9000 din. Učešće je bilo presudno :D To je ono kad hraniš i oblačiš porodicu, ideš na letovanje i zimovanje, posećuješ koncerte i pozorišta i na kraju meseca ostane i nešto za štekić za auto. A plata bedna, ni 1000 evra....

To se verovatno ne uklapa u tvoju računicu, ono 1500 evra hrana i tako to, ali šta ćeš, ja sam 100% Srbin čovek, snalažljiv :lol:

hyundai accent . nije los autic , za te pare i nisi mogao sta bolje uzeti...

no opet ono sto ti ne razumes jeste da se u srbiji bilo kakav kredit ne isplati jer su marze banaka tj zarada banaka na kreditima ogromne ...

recimo uzet kredit u evropi je svugde skoro ok sem u srbiji

ta bankarska marza u EU i Americi je maksimum 1% dok je u Srbiji oko 5% , stim da ce od nove godine banke da krenu da dizu marze i starim duznicima (procitaj danasnje novosti), tako da ce od nove godine da ti poraste rata ne zato sto je bazna kamatna stopa euribor skocila vec zato sto je banci malo para pa je resila jos da ti uzme.

zato je uzimanje kredita pri trenutnom stanju stvari na finansijskom sektoru u srbiji cisto uludo bacanje novca.

znam da iz tvoje perspektive to tako ne izgleda ali je zaista tako.

hyundai accent . nije los autic , za te pare i nisi mogao sta bolje uzeti...

no opet ono sto ti ne razumes jeste da se u srbiji bilo kakav kredit ne isplati jer su marze banaka tj zarada banaka na kreditima ogromne ...

recimo uzet kredit u evropi je svugde skoro ok sem u srbiji

ta bankarska marza u EU i Americi je maksimum 1% dok je u Srbiji oko 5% , stim da ce od nove godine banke da krenu da dizu marze i starim duznicima (procitaj danasnje novosti), tako da ce od nove godine da ti poraste rata ne zato sto je bazna kamatna stopa euribor skocila vec zato sto je banci malo para pa je resila jos da ti uzme.

zato je uzimanje kredita pri trenutnom stanju stvari na finansijskom sektoru u srbiji cisto uludo bacanje novca.

znam da iz tvoje perspektive to tako ne izgleda ali je zaista tako.

Slušaj bato, stvar je u tome da svaki auto košta. nažalost Srbi su šabani i lože se na nešto što nije njihov nivo. Recimo Srbin pati da vozi nemački auto. i onda umesto da kupi Koreanca, Daciu ili Z10 ili Aveo, nov, Srbin se opredeli da kupi polovan Golf ili Audi za 6-7000 evra. Posle toga muka....

Ali onda ide priča, neću da platim kamatu banci da me dere, već mi je lakše da malo-malo opravljam polovnjaka. A nemački auto star 10tak godina, nema rez. deo bez 100-150 evra, pa ti vidi. To je uobrazilja naših ljudi.

S druge strane, jeste da banke deru, ali to što daješ banci, dao bi na servis i krpež. Ko ne plati na mostu - plati na ćupriji. meni je i pod ovakim uslovima uvek bolje da na rate plaćam sigurnu i udobnu vožnju.

pa nemca ne bih kupio nikad. upravo iz razloga koji ti navodis - precenjeni su . auto istog kvaliteta ili 4-5 % nizeg mozes kupiti za duplo manje pare.

al sta ces , to je problem sto se ljudi ne razumeju u automobile, sto se plase onoga sto ne poznaju , i sto razmisljaju "komsija zika vozi audi/mecku/golfa pa cu i ja"

Back