News From Down Under By Metacortex

Pa da, Quatar za Pert leti iz Dohe, a Emirates iz Dubaia. Znači, najkraći put iz Beograda je za neki od ta dva grada ( postoje direktni letovi ), pa odatle za Pert. 6 + 11 sati leta. Moj je problem to što nijedna od te dve kompanije ne dozvoljava više prtljaga za useljenike, poput onog što daju Quantas i Singapore na letovima iz Singapura ka Australiji.

Odakle sa Arabijskog poluostrva? Jel ima iz Bgda do tamo direktan let? Doduse mozes iz Abu Dabija do Dubaija ili Dohe vrlo lako i brzo, pa onda pravac Kazablanka tj. Pert.

Najbolje je preko Nemacke do Australije i najpovoljnije. Iz Bg nema direktnih letova jer oni ne podrzavaju ove velike letove, samo one male avione na svom aerodromu koliko ja znam...Jednom sam leteo sa Air Dubai do Emirata pa odatle na ovamo, ali ... Takodje najbolje bi bilo da moze iz Frankfurta da se sedne na let i odatle ko' covek stignes lepo i jeftinije je.

Svi letovi iz Frankfurta za Pert idu preko Dubaija, tako da nema smisla da leti 1 sat u suprotnom smjeru, onda da ceka x sati na vezu, pa onda ponovo da leti onaj sat sa pocetka putovanja. Sve to razvlaci putovanje u beskonacnost i nije nimalo prijatno. Lakse i brze je i Beograda za UAE, tamo napraviti pauzu i prebacit se ako treba iz Abu Dabija do Dubaija ili Dohe, a onda pravo za Pert.

I jos malo Djulijana za ljubitelje...

Google Hangout with Julian Assange (16/08/2013) - Deakin Uni ce snimiti emisiju i okaciti na svom YouTube kanalu.

Poslednja izmena:
Jeste lakše ići pravo na Bliski istok, pa u Australiju, ali pošto je Lufthanza preuzela veliki deo Jatovih letova, onda je preko Nemačke najpovoljnije.

Najjeftiniji smisleni let koji sam ja našao je Beograd - Frankfurt - Dubai - Pert ( Lufthasa - Emirates - Emirates/Quantas ) i 680 evra je po osobi ( jedan pravac ). Trebalo bi da može da se ponese 30 + 8 kg prtljaga po čoveku...

Za oko 540 evra sam našao Beograd - Istanbul - Dubai - Nju Delhi - Singapur - Pert ( Pegasus - Jet ), ali me od avanture odbija samo 20 + 7 kg prtljaga, karte koje nisu vezane ( pa se prtljag mora čekirati više puta ) i tri dana trajanja puta.

Quatar ima let Beograd - Dubai - Pert, ali je oko 800 evra po osobi sa 23 + 7 kg prtljaga.

Svi letovi iz Frankfurta za Pert idu preko Dubaija, tako da nema smisla da leti 1 sat u suprotnom smjeru, onda da ceka x sati na vezu, pa onda ponovo da leti onaj sat sa pocetka putovanja. Sve to razvlaci putovanje u beskonacnost i nije nimalo prijatno. Lakse i brze je i Beograda za UAE, tamo napraviti pauzu i prebacit se ako treba iz Abu Dabija do Dubaija ili Dohe, a onda pravo za Pert.

I jos malo Djulijana za ljubitelje...

Google Hangout with Julian Assange (16/08/2013) - Deakin Uni ce snimiti emisiju i okaciti na svom YouTube kanalu.

Pa ima smisla ako su bolje linije. Iz iskustva do Sydney mogu da kazem da mi je to bila mnogo bolja opcija. DODUSE bio sam kod mojih u Nemackoj par dana, ali ako ima neka takva opcija da nekome odgovara vreme promene leta, onda se itekako isplati i bolja je opcija u tom slucaju. Zato kazem da ce mozda nekome da koristi jer tako sam i ja cuo igrom slucaja pa mi odgovaralo mnogo.

Isto traje let oko 20h. Iz Beograda u to vreme nisu imali neke razumne ponude do Australije, ne mogu da se setim bas tacno. rekli mi nesto da se oko nekog ugovora radilo i da je to neki prelazni period kako sam razumeo. Imali neku ponudu preko Londona od oko 48h i slicno, a ako bih uzeo odvojenu kartu do FRA, a odatle da imam bukiran let do SYD nisu bili sigurni da ce da mi stvari prebace na drugi let. Tako da sam otisao ovako par dana u Nemacku i promenili smo vreme leta za par dana unapred, nebitno... Sustina je ta da ako su mozda popravili to i ako imaju sad neke ponude dobre moze da pomogne.

Ne znam ovom promenom ovim ugovorom novim sto sam cuo dal' ima nesto za AU ... Trebalo bi.

Jeste lakše ići pravo na Bliski istok, pa u Australiju, ali pošto je Lufthanza preuzela veliki deo Jatovih letova, onda je preko Nemačke najpovoljnije.

Najjeftiniji smisleni let koji sam ja našao je Beograd - Frankfurt - Dubai - Pert ( Lufthasa - Emirates - Emirates/Quantas ) i 680 evra je po osobi ( jedan pravac ). Trebalo bi da može da se ponese 30 + 8 kg prtljaga po čoveku...

Za oko 540 evra sam našao Beograd - Istanbul - Dubai - Nju Delhi - Singapur - Pert ( Pegasus - Jet ), ali me od avanture odbija samo 20 + 7 kg prtljaga, karte koje nisu vezane ( pa se prtljag mora čekirati više puta ) i tri dana trajanja puta.

Quatar ima let Beograd - Dubai - Pert, ali je oko 800 evra po osobi sa 23 + 7 kg prtljaga.

Qatar leti za Dohu. Beograd - Doha - Perth.

Emirati lete Beograd - Istanbul - Dubai - Perth.

Posto su Emirati postali jako bliski sa Qantasom, jesi li pokusao da li ti Qantas daje opciju leta iz Beograda?

Qatar leti za Dohu. Beograd - Doha - Perth.

Emirati lete Beograd - Istanbul - Dubai - Perth.

Posto su Emirati postali jako bliski sa Qantasom, jesi li pokusao da li ti Qantas daje opciju leta iz Beograda?

Da, Emirati imaju code share ( letovi jednih vode se i sa oznakom drugih ) sa Qantas-om za rutu Dubai-Pert, no za Dubai iz Beograda daju najnizu cenu preko Londona i to 800 evra po osobi.

Qantas, khm, nema na svom sajtu Beograd kao aerodrom sa kog se moze leteti, ali cu ih kad ( ako smem da kazem kad :) ) dobijemo vizu kontaktirati mail-om, da proverim da li i za Srbiju daju 40kg prtljaga za useljenike http://www.qantas.com.au/travel/airlines/migrant/gb/en .

Ja sam do sada leteo sa Emiratima a uskoro cu isprobati Qatar. Kazu da je slicna Emiratima ali ima vise mesta za noge. Klasifikovana je kao avio kompanija sa 5 zvezdica.

Jeste jedna od vrhunskih, samo ne moze da bude nesto puno drugacija od Emirata. To ti je uglavnom to. Uglavnom svaka kompanija kojom sam putovao ima isto mesta za noge u istoj kategoriji leta. Nema tu neke puno razlike...

Jeste jedna od vrhunskih, samo ne moze da bude nesto puno drugacija od Emirata. To ti je uglavnom to. Uglavnom svaka kompanija kojom sam putovao ima isto mesta za noge u istoj kategoriji leta. Nema tu neke puno razlike...

Nekad i santimetar puno znaci:-)

U svakom slucaju je bolje nego leteti sa budget airline.

Uskoro cu moci da uporedim Qatar sa Emiratima pa cu znati s kime da letim ubuduce, mada se i tu stvari menjaju iz godine u godinu.

Nekad i santimetar puno znaci:-)

U svakom slucaju je bolje nego leteti sa budget airline.

Uskoro cu moci da uporedim Qatar sa Emiratima pa cu znati s kime da letim ubuduce, mada se i tu stvari menjaju iz godine u godinu.

Pa definitivno Emirati u tom slucaju jer su oni ispred po svim reviews. Qatar nisam probao do sad, mada sam gledao reviews i Emirati su bolji u nekim detaljima...

Ako ste se ukljuculi u elektro sistem preko http://www.energyaustralia.com.au/ (bivsi Tru Energy) i dobijete nekakav "your account is overdue" racun, a sve ste uredno platili, onda ih nazovite da vam to isprave jer navodno im se desila "greska" u sistemu. Iako imaju adresu, email i telefon svojih potrosaca, nije im palo na pamet da obavjeste ljude da su poslali racune greskom. Ako je uopste greska, jer mnogi ce jednostavno platiti bez provjere. Lukavi Kinezi... ili Britosi, ko zna ko je stvarno iza firme.

Poslednja izmena:
Renters on rise as home dream fades (29/8/2013)

al: I feel your pain. The question I would ask you is this. If there wasn't "negative gearing" - which is, effectively a government subsidy for you to invest in a loss making asset - and assuming that all the other disincentives you've just outlined would still exist, would ANYBODY ever invest in housing?

The answer is no. There are a whole lot of people who have invested in housing not because, in it's own right it is a good investment, but because a government scheme turns it from a bad investment to a marginal one. That's just classic market distortion of the kind that any free marketer ought to oppose outright.

The negative gearing system has to be removed, slowly maybe so it doesn't disadvantage people like yourself who have made long term decisions based on it's existence, but it HAS to go. Only then will the housing market truly reflect the actual supply and demand for housing in Australia, rather than a combination of the supply and demand for housing, plus the supply and demand for safe investment vehicles for the wealthy.

At the moment we are forcing people who need housing to compete on a price basis with people who need safe investment vehicles, and it is patently unfair.

This issue has been going on for as long as I can remember - maybe 30 years in my memory. I recall Paul Keating was brave enough to take it on temporarily but then reneged. Unfortunately the negative gearing aspects of home ownership in Australia means that the wealthy purchase the accommodation in Australia and rent it out to the home dwellers. This of course means that the Australian population in Australia are flat out paying off the mortgages of the wealthy home owners.
Negative gearing should be available for the building / purchase of new homes, but not long standing family homes.
It is a disgraceful way to treat young people in Australia who aspire to live in their own homes. Many people in Australia (politicians, the real estate industry and wealthy investors) should be hanging their heads in shame.

PHASING OUT NEGATIVE GEARING (Ozi demokrate)

The negative gearing tax break is a $5 billion gift to wealthy property investors that can be much better used as direct spending on new public housing, new housing for first home buyers and new land releases for first home builders.

Home buying becoming less affordable for average Canadian: RBC study (27/8/2013)

Negative gearing losses a key drain on revenues

Sta je negative gearing? Ako kupis nekretninu kao investiciju, vlasnik ne stanuje u objektu nego ga izdaje, i ako zarada od izdavanja ne pokrije kamatu na kredit koji je uzet za kupovinu investicije, onda drzava pokriva tu razliku kroz povrat poreza.

Sta je tu zanimljivo?
1. U kojim zemljama to postoji? Australija, Novi Zeland, Kanada.
2. Sta je zajednicko ovim zemljama? Imigracioni program i velik broj imigranata na godisnjem nivou.
3. Ko kupuje nekretnine kao investicije? Pa imigranti sigurno ne.
4. Kome vlasnici ovih nekretnina/investicija izdaju te objekte? Imigrantima, kome drugom.
5. ...

Poslednja izmena:
putovala sam u maju za perth qatar airways-om. beograd-doha-perth, preko ankare. u ankari se ceka oko sat vremena ali u avionu. sa tom stajkom putuje se oko 6h. u dohi pauza od oko 2h i onda let do pertha od nekih 11h. avion, let, osoblje... sve je 5*. dozvoljena tezina prtljaga je bila 23+7kg, ali od 01.09. su za ekonomsku klasu povecali na 30+7kg a takodje i za ostale vise klase.
sto pre se uclanite online u privilege club (barem 4-5 dana pre putovanja, da biste na vreme dobili membership number) i vec posle dve kupljene karte, bgd-doha i doha-perth, dobijate dovoljno poena da predjete u sledeci nivo, gde dobijate dodatne kg i jos neke druge pogodnosti.

Jos malo pa ce nam vozovi bit ko u Indiji...

Train overcrowding getting worse: Greens

cb_al_train2_20131014124954450432-620x349.jpg

Melbourne 2050... please touch your Myki on and off... :)

overloaded_train_on_bridge_india_delhi.jpg

Back