New York, New York

Inače je Nora napisala i scenario za Harija i Seli i za Besani u Sijetlu (nije NY, ali nema veze)..Upravo sam pročitala jednu njenu knjigu, neka autobiografska, koja je bezveze, ali moram da priznam da mi je omiljeni trio za opuštanje "Hari i Seli", "Besani", "Stigla vam je pošta". A mogla bih 'ladno da stavim na mutu i samo da gledam NY, NY, NY....

Isto :) I gledala sam ih mnogo puta, pa sam na kraju shvatila da ih volim i zbog scenarija, a ne samo zbog grada
Ta žena je bila inteligentna, i onako malo zloćkasta, sviđa mi se smisao za humor.

Imam jedno pitanje za tebe, ako ti je ta njena autobiografija još u glavi:
Film Heartburn koji je Nora Efron napisala, ali nije režirala, je zasnovan na njenoj životnoj priči, tj, jednoj fazi, braku i razvodu od onog novinara Berstina (All The President's Men).
Da li im a u knjizi nešto o tome, ako se sećaš?

Isto :) I gledala sam ih mnogo puta, pa sam na kraju shvatila da ih volim i zbog scenarija, a ne samo zbog grada
Ta žena je bila inteligentna, i onako malo zloćkasta, sviđa mi se smisao za humor.

Imam jedno pitanje za tebe, ako ti je ta njena autobiografija još u glavi:
Film Heartburn koji je Nora Efron napisala, ali nije režirala, je zasnovan na njenoj životnoj priči, tj, jednoj fazi, braku i razvodu od onog novinara Berstina (All The President's Men).
Da li im a u knjizi nešto o tome, ako se sećaš?

Da, knjiga je još uvek kod mene, ali se ne spominju detalji oko razvoda (mislim da je imala 2 razvoda), samo da sada živi sa piscem Nikolasom Pileđijem

600442_10151508685211204_1401492242_n.jpg

Shiny, shiny, shiny boots of leather
Whiplash girlchild in the dark
Comes in bells, your servant, don't forsake him
Strike, dear mistress, and cure his heart
Downy sins of streetlight fancies
Chase the costumes she shall wear
Ermine furs adorn the imperious
Severin, Severin awaits you there
I am tired, I am weary
I could sleep for a thousand years
A thousand dreams that would awake me
Different colors made of tears
Kiss the boot of shiny, shiny leather
Shiny leather in the dark
Tongue of thongs, the belt that does await you
Severin, Severin, speak so slightly
Severin, down on your bended knee
Taste the whip, in love not given lightly
Taste the whip, now plead for me
I am tired, I am weary
I could sleep for a thousand years
A thousand dreams that would awake me
Different colors made of tears
Shiny, shiny, shiny boots of leather
Whiplash girlchild in the dark
Severin, your servant comes in bells, please don't forsake him

Super ti je stih, isto tako sam doživela Grčku :)
Nisam bila u Solunu, ali jesam u Atini, i baš ovo iz tvog stiha mi se najviše svidelo.

Tenda je zakon. Imaš tendu, život ti je navišem nivou hedonizma.

I bioskop na otvorenom - Plaka, suvi centar, neka terasa, svuda ciklama cveće, sve miriše, i trče mačke i mačori.

tumblr_norr2nGUNF1rbufr5o1_500.jpg

view-from-the-balcony.jpg

Ovo su neke slučajne fotke, u glavi su mi mnogo lepše slike... a bila sam pre skoro 20 godina.

Poslednja izmena:
Super ti je stih, isto tako sam doživela Grčku :)
Nisam bila u Solunu, ali jesam u Atini, i baš ovo iz tvog stiha mi se najviše svidelo.

Tenda je zakon. Imaš tendu, život ti je navišem nivou hedonizma.

I bioskop na otvorenom - Plaka, suvi centar, neka terasa, svuda ciklama cveće, sve miriše, i trče mačke i mačori.

Upravo.

Da li sabija sunce ili pljušti kiša... ti si ispod tende i kuliraš. I piješ Makedonikos vino, pušiš tompus s aromom vanile od 50 centi i jedeš masline. bar tako je sa mnom.

Ja bih pušila one Karelijas pljuge, u žutoj kockastoj kutiji, odlične su!

45-George-Karelias-&-Sons.jpg

Imam ja super anegdotu s pljugama u Grčkoj.
Bio na plaži i nestale mi cigarete. Ponesem 5 evra, pljuge Davidov su 4 1/2 evra.

I Grk koji radi na trafici, sedi iza nje i sunča se.
I sad ne znam da l je bio puknut od onolikog Sunca, ili mu je Sunce spžilo mozak...

Dajem mu ja pet evra, on mi daje Davidov i vraća 5 i po evra. Ja pogledam u ruku, ono pljuge i "kusur", pogledam u Grka, zahvalim mu se, okrenem i zapalim u suton...

:rotf:

Šerlok u Americi (serija Elementary) živi u Bruklinu, i ima moćnu terasu/krov sa pogledom na Manhatan.

The Brownstone
harlembrownstones.jpg

Elementary-season-3-bees.jpg

Obnovila sam Zelenu kartu pre neki dan, fina gajba sa lepom terasom, samo bih izbacila romantični nameštaj : )
Green-Card-movie-apartment-rooftop-2.jpg

greencard05.jpg

greencard01.jpg

U poseti kod drugaricinih roditelja, Peta avenija:
greencard12.jpg

to je inače ova zgrada
greencard16.jpg

Central Park
greencard17.jpg

greencard18.jpg

Stavljao sam ja citat iz Manhattan-a pre par strana, ali ću da ga ponovim, posebno zato što je nestala fotka uz koju je išao -

"He was given to fits of rage, Jewish liberal paranoia, male chauvinism, self-righteous misanthropy, and nihilistic moods of despair. He had complaints about life but never any solutions. He longed to be an artist but balked at the necessary sacrifices. In his most private moments, he spoke of his fear of death, which he elevated to tragic heights when in fact it was mere narcissism."

Manhattan.jpg

Memorable quotes for
Manhattan (1979)

- - - - - - - - - -

to je inače ova zgrada
greencard16.jpg

Prelepa zgrada... eh da j više ovakvih zdanja po Bg-u ;)

Back