New York, New York

Vala baš...
1370070512_old_mtv_rip.jpg

Totalni klasik, šta je to sa Njujorkom i saxom:)

Farewell Daddy Blues

1. I'm wild about my daddy. I want him all the time.
Wild about my daddy, I want him all the time.
But I don't want you, daddy, if I can't call you mine.

2. Got the farewell blues-y, and my trunk is packed.
Got the farewell blues-y, and my trunk is packed,
But I don't want no daddy because that I ain't comin' back.

3. Oh, fare you well, daddy. Hon, it's your turn now.
Fare you well, daddy. Hon, it's your turn now.
After all I've done, you mistreated me anyhow.

6. Since my man left me, the others can't be found.
Since my man left me, others can't be found,
But before he left me, the other men was hangin' around.

7. So fare you well, daddy. Someday you'll hear bad news.
So farewell, daddy. Someday you'll hear bad news.
When you look for your mama, she's gone with the farewell blues.​

Poslednja izmena:
Je l' gleda neko seriju Louie? Kako je dobra, ne verujem, kao stari Vudi iz vremena Eni Hol i Menhetna, samo sa manje neuroze i direktnije, vulgarnije. Ko bi reko da je naslednik Vudija Alena - Louis C.K. Džez skor savršen. Ko nije, a čita ovu temu - obavezno.

Welcome to New York - http://www.imdb.com/title/tt2758890/

welcome_to_new_york_ver2.jpg

Film je prilicno dosadnjikav, ali mozda je to i jedini nacin da se napravi film o ovom dogadjaju-
(koga zanima, podloska filma je ona cuvena afera Dominik Stros Kana,sefa mmf-a, sa onom nesretnom sobaricom).
Dugi kadrovi, mucne scene, Ferara koristi, uspesno krade estetiku John Cassavetes-a...
( film me s pravom po dinamici, tempu, scenama podsetio na Husbands)
Depardje odlican u ulozi zadriglog mocnika, uloga mu je sela na keca!
Jbg-a, i pored svega nisam siguran da li sam na kraju odgledao remek-delo ili jedan dosadan, isprazan film:mrgreen:...

Lambino, gospodin Lambino, takav mudrijaš kao ti očekuje objašnjenje od takvog džina kao što je mister Lambino?!?
- Evo 6000 dolara.
Upravo si opljačkao mafiju! Rođen si za ovo! Mora da ti je to u genima.:rotf:

Poslednja izmena:
As Good as It Gets (1997)

http://www.imdb.com/title/tt0119822/

Njujorška romantična priča. Samo Džek Nikolson je mogao da dočara onog simpatičnog mizantropa sa opsesivno kompulzivnim poremećajem :lol:

Jesi li video mog Verdela (psa), znaš ono lice?
- Misliš na onog crnca koji se mota po zgradi sa širokim nosem da bi mogao da namiriše zatvorsku hranu?

- Da ne propustiš možda izbore da vidiš kada će se pojaviti prvi gay predsednik?

- Za mojim stolom sede dva Jevreja!

Obožavam vaše knjige.Kako vam to uspeva, da prodrete u ženski um?
-Samo zamislim muškarca ali bez razumnosti i objektivnost....

Znaš kad si prvi put ušao na doručak, kada sam te prvi put videla, pomislila sam koliko si zgodan, dok naravno nisi progovorio...

:rotf:

Film je malo razvodnjen i zašećeren, ali to je romantična komedija a sve te bagove pokriva odlična glumačka ekipa. Kao i neki ozbiljniji elementi ispod te glazure. Prikaz asocijalnosti koja vlada u zgradi, a i sama zgrada je zanimljiva na svoj način. Prikazuje taj kolorit ogromnog grada, raznovrsnost ljudi, životnih priča, jedan komšija je gay slikar, drugi asocijalni pisac itd.
Odličan film, da bolji ne može biti.

159392188_f6ac24.jpg

d4bef35eda45cb7420ab73129ea1c9dc.jpg

Poslednja izmena:
Kako je dobra tema :) Prelistala sam prvih osam strana da se posetim, nisam mogla celu, odjednom

Mislim da od ove nove generacije Njujork dobro slika Noa Baumbah,koji rastao na Vudi Alenu, i da, isto kao i Vudi, obožava evropske režisere, pogotovo Francuze.
Rođen u Bruklinu, 69 godište.

Frances Ha, sam spominjala na temi o ženskim filmićima, portret benigne njujorške lujke, i lepo islikan grad.
Frances-HA-IFC-Films-Greta-Gerwig-Noah-Baumbach-M-A-Grocery-LES-Untapped-Cities-NYC.mkv-VLC-medi.jpg

Frances-HA-Greta-Gerwig-Untapped-Cities-NYC-Bryant-Park-Film-Locations-IFC-Films.mkv-VLC-media-p.jpg

The Squid and the Whale, Bruklin osamdesetih godina prošlog veka.
thesquidandthewhale13.jpg

thesquidandthewhale05.jpg

thesquidandthewhale08.jpg

Lena Dunham
je mlađa, ali je isto ovekovečila njujorške - pa valjda su to millenials ? - klince, u svakom slučaju u seriji Girls,
i ekscentričnom filmu Tiny Furniture, koji joj je prethodio. Klubovi, kafići itd. a pre svega dosta ludih (na dobru foru) likova.

hqdefault.jpg

tumblr_milc3039F41qchkhjo1_500.gif

tinyfurniture1.jpg

Prilozi

• thesquidandthewhale08.jpg
    thesquidandthewhale08.jpg
    56,2 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Kako je dobra tema Prelistala sam prvih osam strana da se posetim

Šteta samo što je većina slika i klipova nepovratno nestalo, zbog mene pajsera koji sam mogao da napravim album na svom profilu i tako ih spasim od nestajanja...

The Squid and the Whale si već spominjala na ovoj temi ( temu znam uzduž i popreko kao tablicu množenja :cool: ).

A ovog Džef Denijelsa ne mogu da dokučim, čovek ili glumi neke totalno opičene likove, da ne kažem retarde... ili neke mračne, super ozbiljne likove.

To je valjda glumački raspon ili range kako kažu Ameri.

Pretpostavila sam da jesam, jer je star film...
Još sam htela da spomenem Noru Efron i njene filmove (You've Got Mail, When Harry Met Sally, Heartburn )
jer je žena Njujorčanka, pa iako je grad ogroman, svi njeni filmovi koji se odigravaju u Njujorku imaju amosferu kraja, da ne kažem komšiluka.
Ali bogatog i bajkovitog. (Izvini ako i ovo ponavljam, neke filmke forumske stvari mi dolaze po sećanju, obrisaću ako već ima)

You've Got Mail

youvegotmail1.jpg

aot3r6.jpg

youve-got-mail-park.jpg

When Harry Met Sally
When-Harry-Met-Sally-4.jpg

Heartburn

tumblr_inline_mu7iiewtuJ1r38d5m.png

heartburn08.jpg

A Džef Danijels jeste čudan lik... već sam ga zaboravila, pa se pojavio u The Newsroom, tu je bio OK.

Poslednja izmena:
Da li ste videli ovo?
Meni je ovo doslovno genijalno:

The sculpture “OY/YO” by Deborah Kass

The rude interjection is a staple of New York life. Now, the landscape of the city will itself heckle residents and tourists,
with a brash new sculpture in Brooklyn Bridge Park that yells “YO” if you are looking at it from Manhattan or “OY” if you
are gazing out from Brooklyn.

DeborahKass_OYYO_BBPark_TwoTreesNY_PhotoEFrossard_9965.jpg

DeborahKass_OYYO_BBPark_TwoTreesNY_PhotoEFrossard_00231.jpg

OY

YO

Prilozi

• 10nytnow-art-master768.jpg
    10nytnow-art-master768.jpg
    83,6 KB · Pregleda: 7
  • 10nytnow-arts2-master675.jpg
    10nytnow-arts2-master675.jpg
    73,2 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Pretpostavila sam da jesam, jer je star film...
Još sam htela da spomenem Noru Efron i njene filmove (You've Got Mail, When Harry Met Sally, Heartburn )
jer je žena Njujorčanka, pa iako je grad ogroman, svi njeni filmovi koji se odigravaju u Njujorku imaju amosferu kraja, da ne kažem komšiluka.
Ali bogatog i bajkovitog. (Izvini ako i ovo ponavljam, neke filmke forumske stvari mi dolaze po sećanju, obrisaću ako već ima)

You've Got Mail

youvegotmail1.jpg

aot3r6.jpg

youve-got-mail-park.jpg

When Harry Met Sally
When-Harry-Met-Sally-4.jpg

Heartburn

tumblr_inline_mu7iiewtuJ1r38d5m.png

heartburn08.jpg

A Džef Danijels jeste čudan lik... već sam ga zaboravila, pa se pojavio u The Newsroom, tu je bio OK.

Inače je Nora napisala i scenario za Harija i Seli i za Besani u Sijetlu (nije NY, ali nema veze)..Upravo sam pročitala jednu njenu knjigu, neka autobiografska, koja je bezveze, ali moram da priznam da mi je omiljeni trio za opuštanje "Hari i Seli", "Besani", "Stigla vam je pošta". A mogla bih 'ladno da stavim na mutu i samo da gledam NY, NY, NY....

Back