New Year wishes... i sve što ide uz to...

Po meni je nova godina komercijalni praznik... :neutral:
Ništa ne očekujem od nje... (kao nekad :whistling: )... već gledam da ga provedem u odmoru... ;)

I mada mi se ove godine ide negde... imam novu haljinu i čizme baš za tu priliku... :mrgreen: izgleda da će doček i ove godine biti opušten(dosadan)... :aha:
Zlatibor... nas 10-12 ljudi... pečemo roštilj... pijuckamo... glasna muzika... đuskanje... smejanje... :D
Par dana pre i posle dočeka, šetnja, uživanje, opuštanje... :zaljubljena:

Po povratku, na Badnje veče, 6. Januara idemo kod muževih... večera, klinci, priča, zezanje...
Za Božić bi opet išli kod njih... ali ove godine 7. krećemo na zimovanje, pa ćemo preskočiti... ;)

I tako prođu svi ti praznici... bude i lepo, i veselo, i dosadno, i obično ... :zpozdrav:

meni je komercijalniji katolicki Bozic.
ubise reklamama (HRT), poklonima, stvaraju nevidjenu napetost oko kicenja jelke i kupovanja poklona..mada tome i doprinose zapanjacki filmovi dosta.

na drugom mjestu mi je NG.

ovaj prvaosloavni mi je iskljucivo nekako vjerski, cak i malo tmuran.

mozda je to samo moje vidjenje..

Poslednja izmena:
i ja se radujem bozicu.ustvari lepse mi je badnje vece.nisam vernik,ali moja mama jeste i pustam je da tako odgaja moju decu.uvece oni odlaze na vecernje,a ja ,muz i tata,bezboznici cekamo napolju da se zavrsi,pa zajedno palimo badnjak.u ledincima ,pored novog sada uvek bude lepo i svecano.zene donesu rakiju,vino,kolace,skupi se celo selo,obicno bude i neko sa harmonikom,pa se nesto lepo zasvira,obavezno bude lep vatromet.

onda mi idemo kuci,pa moja mama lupa na vrata,a mi moramo da vicemo ko je,a ona kaze bozic bata i unosi badnjak.onda ide kroz celu kucu,kokodace,mi ostali moramo da pijucemo kao pilici,,oona po celoj kuci razbacuje slamu i orahe i peva crkvene pesme.za to vreme je tata upalio vatru u kaminu,pa najmladji sin dzara vatru sa tim badnjakom,govoreci koliko zara,toliko ljubavi,koliko zara toliko srece,...para...petica...i onda sedamo za posnu veceru,a na stolu su obavezno medi,orasi,suvo voce...a suta dan se jede cesnica,to je kod nas suva pita sa korama i orasima.i naravno u njoj ko nadje paru,taj je cuva...

jesam ja vas koji ste sad ovo procitali smorila??
bas me je ponelo

...nisi, baš si sve lepo objasnila...i prosto sam zamislila kako uživate;)

Zar je moguće da nemate želja...
Da se ne presabirate, šta ste postigli u ovoj a šta bi želeli da postignete u narednoj godini?

Ne mislim da je rano, jer kao što vidimo, Beč je već okićen... vila kačila slike... ;)
To što se kod nas grad kiti skoro uoči nove godine, to je odraz našeg stanja u državi... :neutral:

Evo ja npr. želim da u 2o11 naša vesela državica izađe iz krize i da svi lepo žive... da svako sebi može da priušti letovanje, zimovanje, auto, stambeni prostor... :D

Joj ja počela da pišem o svom božiću pa sam shvatila da sam se mnogo raspisala :think:
Ukratko... u poslednje 2 godine za pravoslavni božić dečko i ja idemo kod njegovih u Bosnu. Mi dođemo iz Srbije, a njegova dva brata i snajka iz Crne Gore.
Meni za taj božić nisu toliko bitni ti konkretni običaji, ni odlazak u crkvu (nisam neki ljubitelj iste), već to što se njegova porodica jako retko skupi, što su njegovi roditelji presrećni kad vide svoje tri sina i dve snajke, što su ta tri dana ispunjena nekim posebnim veseljem i ljubavlju.
Od okretanja praseta ispred zgrade na badnji dan - nema ponosnijeg čoveka od njegovog oca kad mu pomažu tri sina i buduća snajka ( ja :mrgreen: ova druga više voli kućne poslove), preko zajedničkih obroka i druženja u stanu, i na kraju ono što možda ne priliči božiću ali ima svoju čar - žurka u lokalnoj diskoteci, gde se mi mladi do duuugo u noć veselimo zajedno.
I da, katolički božić i dalje obeležavamo kod mojih porodičnim ručkom kao i uvek do sad (moji su ateisti, mama iz Hrvatske a tata iz Srbije pa su se odlučili da oba božića obeležavaju :) )

I Nova Godina (po Julijanskom i Gregorijanskom kalendaru), i oba Bozica...sve je komercijalizovano, da se ne lagimo.
Pocev od sljasteceg kica i ukrasa po gradu, do trgovackih popusta, razmazane sminke i pijanih vjernika na molitvi...
Postujem, ko sta voli, nek izvoli...I kome je bitnija je forma od sustine. Samo daj, upakuj u sjajni papir.
Meni licno 1.1. dodje, kao "godisnji obracun", onako za sebe sumiram neke dogadjaje i korake-naprijed/nazad...taj bilans cutke vodim... :mrgreen:
A zelje...
Radujem se najvise dobrom zdravlju i raspolozenju... dragih ljudi i sebe...nicim ne uslovljavam srecu, pa tako ni zeljama.
Sta zelim, tezim da ispunim. Sto nije do mene, ne izgaram zeleci...nadam se, to da... :)

Nova godina mi je omiljeni praznik.Mama i tata su uvek ostajali sa nama i negovali tradiciju verovanja u Deda Mraza, poklona na sankama u dvorištu, kićenje jelke...Uživam i dan danas u svemu tome.Naročito me raduje kupovina poklona dragim ljudima, pakovanje istih u sjajne papire i velike mašne...iščekivanje radosti na njihovim licima kada ih otvore...
U decembru me očekuje obavezan poslovni vikend negde i bar 2-3 poslovna obeležavanja kraja godine, pa kad stigne 31. već sam se nadoterivala, napevala, naigrala i tako poslednjih godina ostajem kod kuće...Sve ukrašeno, a od klope spremim sve po redu...pečenje, salatice, pitice,kolači, torte...
Jelku kitim nedelju dana pre NG, ove godine će biti srebrno-teget.Euforija me još nije stigla ( više jurim odevne kombinacije za ova poslovna dogadjanja), mada sam već kupila neke dekorativne zvezdice,a juče gledala venčiće za vrata.
Za Božić je atmosfera drugačija.Sve odiše nekim mirom.Ove godine planiramo da nakon Božića malo otputujemo..i tako...

Zar je moguće da nemate želja...
Da se ne presabirate, šta ste postigli u ovoj a šta bi želeli da postignete u narednoj godini?

Ne mislim da je rano, jer kao što vidimo, Beč je već okićen... vila kačila slike... ;)
To što se kod nas grad kiti skoro uoči nove godine, to je odraz našeg stanja u državi... :neutral:

Evo ja npr. želim da u 2o11 naša vesela državica izađe iz krize i da svi lepo žive... da svako sebi može da priušti letovanje, zimovanje, auto, stambeni prostor... :D

Ja imam punooo zelja :D hocu u sledecoj godini da zavrsim sa ispitima, da dobijem vecu platu, kupim lap top, pocnem konacno negde da putujem, da upisem visu, pa da zapocnem ACCA...i tako...imam mnogo zelja ali trenutno najveca i neostvarljiva je da za ng dobijem 13 platu z:girl:

Pa da počnemo...;)
Evo ga Decembar... kićenje jelke... Božić... porodična okupljanja... pokloni... doček...

Šta želite sebi a šta drugima u 2011.godini?
Šta ste uspeli protekle godine?

Kad kitite jelku, kuću? U kojim bojama?
Slavite li Božić ili idete negde?

I konačno, gde ćete za doček?

I sve ostalo... pišite... ;)
:zjelka2:

Stvarno si poranila. :D
Ja toliko još stvari imam da obavim i na toliko stvari da mislim pre Nove godine, da mi deluje kao da je doček za šest meseci... i nerviraju me ljudi koji u septembru znaju gde će i šta će obući... dobro, nerviraju je jaka reč, ali nekako sve je podređeno tome i kao... wtf, zar nemaju drugih stvari u životu? :lol:
Elem, nemam pojma šta ću i gde ću, niti sa kim ću, i još mi je rano da razmišljam.
Što se Božića tiče, oduvek mi je bio manje bitan od Nove godine, nisam vernik, obeležavamo Badnji dan i sam Božić uglavnom hranom :neutral: - posnom za Badnji dan i đakonijama za Božić, i iskrena da budem užasno me smara to spremanje salata, kolača i torti kad smo manje-više svi indiferentni. Mada, iako mi praznik ništa ne znači, imam nekako moralnu obavezu da budem sa svojima, ove godine prvi put nisam bila sa njima za Uskrs i baš mi je bilo nekako bezveze.
Jelku smo prestali da kitimo pre par godina, možda uzmem neku minijaturnu za sobu u domu, a možda i ne, kako mi dođe.
Pretpostavljam da ću ove godine samo da odletim do mojih za Božić i vratim se odmah sutra za Beograd, jer su nam pomerili početak ispitnog roka na deseti januar, a ne ide mi nikako da učim kod kuće, dokazano u praksi.

A želje... uh... pa, s obzirom na to da sledeće godine diplomiram (j.bt :eek:), eto, volela bih da me prime na neki od mastera u inostranstvu za koje konkurišem, mada sam vrlo skeptična po tom pitanju. Ostajem li ovde, volela bih da se zaposlim, volela bih da mogu sama da se izdržavam jer moja sestra od oktobra postaje student. Volela bih da položim vozački (to će se valjda desiti u prvoj četvrtini godine, ili bar trećini). A velika mi je želja i da odem na jedno Interrail putovanje ali i za to sumnjam da će se desiti jer su meni bliski ljudi uglavnom svileni i frka im je da spavaju po hostelima ili kod nekoga.
I volela bih da se zaljubim. Zapravo, strašno bih htela da se zaljubim.

svodjenje nekih bilansa - da polako pocinjem da mislim o tome
ove godine sam, iako mi to nije bilo u planu, resila i do kraja isterala voznju i kupila kola i vozim
vrlo sam ponosna na to
ispunila sam zelju po pitanju letnjeg odmora
neke stvari su mi se znacajno popravile od marta meseca do sad
u odnosu na prethodne godine, usla sam u jednu mirniju zivotnu fazu koja mi jako prija a s druge strane nisam izgubila svoj prepoznatljivi entuzijazam
ova godina donela mi je i neke promene koje nisu zavisile od mene, koje su postale novi izazovi

Au Čičak kud pre doček?Koliko ja stvari treba da obavim ove godine do samog dočeka...majko mila, bolje da i ne mislim :sad2:
Generalno, obožavam doček, euforiju, sneg, ukrase...Pisala sam već jednom o tome, mislim da je Kisela postavila temu.Obožavam jelku u dnevnoj sobi, sad nam je renovirana tako da je ovo prva nova godina u ovoj sobi, jelka će preslatko čučati u ćošku do terase...Pa lampice, ukrašavanje jelke uz kuvano vino i klasičnu muziku...ima li šta lepše ... Eh da mi je ovaj kamin, de bi mi kraj bio! Tad sam jedino orna za pravljenje nekih kolača jer miris kolača nekako povezujem sa tom toplinom, pa paketići koje mm i ja spremimo jedno drugom...I onda neki pretopli filmić ili knjiga uveče...Samo se nadam da se neću poroditi toliko pre vremena pa da mi ovo sve propadne :mrgreen:

Obozavam praznike :heart:

Vec sam bacila oko na neke prelepe ukrase u Conformi :)

Usecericu jabuke, ispeci cu kolace u obliku zvezdica, kupicu osvezivac i mirisljave svece sa aromom cimeta, vezacu zavese u crvene masne, isaracu prozore motivima pahulja, skuvacu vino ili napraviti punc, kupicu cestitke i koverte, ispisati ih hemijskama u sljokicama, zapecatiti ih poljupcima i adresirati ih na najdraze...

Za Novu godinu sam vec bacila oko na bozanstvenu malu crnu haljinu, seksi a jednostavnu i par stikli, jesu vrtoglave, ali cu ih preziveti...

Napravicu lokne, sedefasto se nasminkati, nabacicu blago preplanuli ten iz bocice, vrlo malo, tek da ne budem bela, ja to umem bas da radim profi...

Jos ne znam tacno gde cu ici, ali se i te kako radujem Novoj godini :)

Back