Nevladina organizacija Fridom haus pohvalila nase medije haah

Atreid:
SPC je nacionalna institucija i nije vezana za drzavu Srbiju, postoji i u Americi i u Italiji, i u Hrvatskoj... itd., SANU je drzavna.

A, sto se tice Matice Srpske i ona je drzavna danas, ali kad je osnovana nije bila.

Пише САНУ зато што је СРПСКА пре свега, тј. национална... а теби то смета...хехехе... имаш проблем ??? :lol: :lol: :lol:

Назив академије службено је уведен законом од 1.XI 1886, али то не значи стварни почетак рада академије код Срба. Формално оснивање Краљевско-српске академије, само је један од преломних момената у развитку научних друштава у Србији. Академија је била наследник имовине Српског ученог друштва и настављач његових задатака. Академија је, најзад, 1892, приликом спајања двеју институција, прихватила и чланове Српског ученог друштва као своје редовне или почасне чланове. Српско учено друштво (1864-1892) било је, међутим, само продужетак за кратко време суспендованог Друштва српске словесности (1841-1864). Отуда се развој Српске академије наука и уметности не може показати без учених друштава која јој претходе и из којих је произишла. Велики значај за живот и развитак Академије такође имају ЗАДУЖБИНЕ И ФОНДОВИ.
Opsirnije:
http://www.sanu.ac.yu/ciril/Istorija sve.htm#ska
Друштво српске словесности,
Српско учено друштво,
Српска краљевска академија,
Српска академија наука,

Znaci Akademija je nastala kao 'Srpska', sve vreme svog trajanja se tako zvala (1947 je promenila ima u SAN) i uopste kad vec svima to govoris, sta tebe boli i ku*** a sta te boli i anus, kako se zove nasa Akademija?

Jesi li ti svestan svoje nesvesti? Daj, razmisljaj malo sta pises.

>>>Kad bi RTS pustio takvu emisiju morao bi objasniti gradjanima ko je natejerao Srbe na pobunu u Hrvatskoj, ko ih je naoruzavao, ko je zapoceo rat i za sta, sa kojim ciljem. Ko je vodio taj rat i ko je odgovoran sto je zavrsio sa Bljeskom i Olujom<<<

Da li si ovo TI napisao? Da li se primecujes da ovde zapravo govoris da su - Bljesak i Oluja samo logican sled i da su Srbi dobili ono sto su trazili?

E, UPRAVO TU opravdavas Bljesak i Oluju a samim tim i nipodastavas srpske zrtve u Hrvatskoj!

SURbel:
Jesi li ti svestan svoje nesvesti? Daj, razmisljaj malo sta pises.

>>>Kad bi RTS pustio takvu emisiju morao bi objasniti gradjanima ko je natejerao Srbe na pobunu u Hrvatskoj, ko ih je naoruzavao, ko je zapoceo rat i za sta, sa kojim ciljem. Ko je vodio taj rat i ko je odgovoran sto je zavrsio sa Bljeskom i Olujom<<<

Pa, vrijeme je da se postave ta pitanja. Svi oni koji su gurnuli ljude u rat i danas sjede na nekim funkcijama a ljude ko je@e, pobile ih snage Hrvatske i gotovo. Sta su oni koji su tada imali vlast tada uradili da sprijece to sto se desilo?

SURbel:
Da li si ovo TI napisao? Da li se primecujes da ovde zapravo govoris da su - Bljesak i Oluja samo logican sled i da su Srbi dobili ono sto su trazili?

Da, ja sam to napisao i ne, neprimjecujem da sam rekao da je to logican sljed. Ali ako pucas na nekog pa valjda i taj neko ima pravo da puca na tebe. I, tu ne mogu da krivim Hrvatske snage, pa rat je sta si ti ocekivao, da ce kruhom da te gadjaju a ti njih granatama. Ali jako dobro mogu da krivim sjajne generale i politicare koji su u Bljesku i Oluji sve skupa za 3 dana izgubili.

SURbel:
E, UPRAVO TU opravdavas Bljesak i Oluju a samim tim i nipodastavas srpske zrtve u Hrvatskoj!

Ja to ne vidim, pa ces mi morati nacrtati.

Ajmo ovako, jel' postojao Prijedorski sporazum izmedju RSK i RS o zajednickoj odbrani, po kojem je Vojska RS bila duzna da pomogne zapadnoj Slavonij kad se desio Bljesak? Ta pomoc nikada nije stigla. Koliko se ljudi moglo spasiti da je VRS ispunila ono sto je morala po sporazumu. Ko je odgovoran sto prijedorski sporazum o zajednickoj odbrani RSK i RS nije ispostovan od strane RS?

I, da ja sad opravdavam zlocine u Bljesku i Oluji. Kako da ne. Ovdje nesmjes postaviti ni pitanje kako je to Srbija pobjedila NATO sto jos uvjek stoji kao zvanicna verzija, a vamo u Kumanovu potpisali kapitulaciju, pa si onda podjelili ordenja i stanove za velicanstvenu pobjedu nad NATOm, a ljude u kolonama i pobijene ko shisha.

Novinari se ubiše od žalopojki kako im ništa ne valja u srpskim medijima, 'ebote od mastiljavka iz Male moštanice do BG-žurnaloelite - niko da kaže, e ljudi pa bolje nam je nego pre 7 godina, ide na bolje, biće bolje....Jok. Ne valja, valjda kad bi se samo "on" pitao, sve bi bilo ok, samo mnogo ih je kao što je "on", teško se za dogovoriti... I ko da plati tolike "one" :cool:

Back