Бисери наше деце

Ауторска.
Слоган је био "За нашу децу".
Ево шта та деца раде
Pomislila sam da je tema o vragolijama nase dece.

Ono jesu ovde vragolije, ali one negativne.
I jeste zabrinjavajuće šta po Novom Sadu rade autonomaši i neotitoisti.
3C158FA2-4132-40BF-9A3E-1A54FE7F0CCC.jpeg

Oko plagijata...

Pesmu "Za milion godina" su 1985. napisali Dragoljub Ilić (muzika) i Mladen Popović (tekst). Popović je preminuo pre nekih 10-ak godina, ali Ilić je živ i zdrav. Ajd da vidimo da li se oglasio povodom korišćenja njegove pesme. I, gle čuda, jeste! Pre neki mesec, tačnije u februaru, dao je intervju. I između ostalog rekao:

Da li je neko stvarno toliko naivan da misli da on nije dao saglasnost za ovaj spot studenata, koji je do sada pregledalo skoro 200 hiljada ljudi, uključujući tu i autorstvo pesme potpisano u spotu? Ili neko misli da, ako to ne bi bio slučaj, on do sada ne bi prijavio spot Jutjubu zbog kršenja autorskih prava; a YT svaku prijavu kršenja autorskih prava rešava ekstremno brzo i ažurno, video bi nestao trenutno a možda i kanal na kome je objavljen. Ili možda neko misli da Ilić nema pojma da se na YT već mesecima nalazi video koji koristi njegov najveći hit i koji je pregledalo do sada 200.000 ljudi?
Irelevantno, kad vidim one zastave s petokrakama i mlađane Titine anarhiste, pardon, anarhosindikaliste od 70 leta sve mi je jasno.

Oko plagijata...

Pesmu "Za milion godina" su 1985. napisali Dragoljub Ilić (muzika) i Mladen Popović (tekst). Popović je preminuo pre nekih 10-ak godina, ali Ilić je živ i zdrav. Ajd da vidimo da li se oglasio povodom korišćenja njegove pesme. I, gle čuda, jeste! Pre neki mesec, tačnije u februaru, dao je intervju. I između ostalog rekao:

Da li je neko stvarno toliko naivan da misli da on nije dao saglasnost za ovaj spot studenata, koji je do sada pregledalo skoro 200 hiljada ljudi, uključujući tu i autorstvo pesme potpisano u spotu? Ili neko misli da, ako to ne bi bio slučaj, on do sada ne bi prijavio spot Jutjubu zbog kršenja autorskih prava; a YT svaku prijavu kršenja autorskih prava rešava ekstremno brzo i ažurno, video bi nestao trenutno a možda i kanal na kome je objavljen. Ili možda neko misli da Ilić nema pojma da se na YT već mesecima nalazi video koji koristi njegov najveći hit i koji je pregledalo do sada 200.000 ljudi?

I ovim se stavlja zavrsna rec na sve ispred napisano o nekavom plagiranju, nadam se.
Hvala kornjaco :mrgreen:

Ali zato je ovo definotivno plagijat. USAID ima copyright.
Pogledajte prilog 1741584
Opet postavljanje informacije koju je maliciozno postavio informer, jer ovo je deo radova dece, ali čemu objašnjavanje, time sam se već bavila na toj temi, koju si izgleda, preskočio jer ti nije odgovaralo argumentovano objašnjenje.

Opet postavljanje informacije koju je maliciozno postavio informer, jer ovo je deo radova dece, ali čemu objašnjavanje, time sam se već bavila na toj temi, koju si izgleda, preskočio jer ti nije odgovaralo argumentovano objašnjenje.
Kako informacija može da bude “maliciozna”? Desilo se, dakle nije u pitanju dezinformacija, inače to ima i svoj nazv, zove se ‘ideološka indoktrinacija dece’, i to od obdaništa.

Još malo o indoktrinaciji dece, kao i posledicama kljukanja bilo kakvom zamislivom ideologijom u tom uzrastu: dokazano da negativno utiče na obrazovanje, proporcionalno stepenu izloženosti indoktrinaciji i bezobzirnosti kojom se sprovodi, sve do pojave PTSD, uobičajene pojave u slučaju kljukanja staljinističkim i ultradesnim/nacističkim đubretom: svodi se na ideološku dresuru.

Indoctrination is the process of inculcating (teaching by repeated instruction) a person or people into an ideology, often avoiding critical analysis. It can refer to a general process of socialization.

What impact does political indoctrination have on children? Using data from Poland, Anna Nicińska shows that political indoctrination at school reduces educational attainment and labour force participation later in life. These effects seem to operate through a reduction in individual agency.

Posle oslobođenja, Informer će biti lustriran. Ako sad imamo to opredeljenje, znači da nam je stav da je Informer nešto loše, ogavno, zločinačko...
Pa ako je tako, zašto dopuštamo informerovski manir na forumu, i još diskutujemo sa nosiocima tog manira?
Znamo da Informer ne zanimaju ni argumenti ni dokazi, pa tako nema smisla s njim diskutovati. Zašto onda mislimo da ima smisla rasprava sa Kežualkom, koji je inkarnacija Informera na forumu?
Zašto ga ne lustriramo, kao što s razlogom nameravamo da učinimo sa Informerom i Vučićevićem?

I jeste zabrinjavajuće šta po Novom Sadu rade autonomaši i neotitoisti.
Pogledajte prilog 1741573
Evo zašto Kežualka treba listrirati, tj. banisati:
Nije pomislio, a ni kad ga pitaš, neće odgovoriti na pitanje: Da li to što rade autonomaši i titoisti vredno našeg interesovanja, u situaciji kad falange haraju Srbijom, biju hendikepirane osobe, nasrću autima na masu... Ovi samo pričaju, dok režim fizički povređuje ljude...

Oko plagijata...

Naravno da je plagijat.

Autor teksta im nije mogao iz groba dati dozvolu za ovo.

To što autor muzike i sam simpatiše blokade i nije ih prijavio ne znači da je korektno to što su naveli da su autori muzike oni sami, dakle FDU.

A dozvola autora muzike je izgleda došla naknadno jer on sam kaže da su mu neki slali snimke i javljali da studenti pevaju njegovu pesmu.

„I moram da kažem da kada su počeli da mi javljaju i da mi šalju snimke gde studenti pevaju ovu pesmu, bilo mi je drago jer pesma četrdeset godina ima svoj život.

https://www.nedeljnik.rs/poslednji-...pristao-iako-nije-voleo-te-zajednicke-stvari/

A i činjenica da je kao autor muzike naveden FDU, a ne stvarni autor Ilić sugeriše da dozvola nije data unapred jer se ne bi posrali po njemu izostavljajući ga kao autora.

Dakle, dobra je volja autora muzike što ih nije prijavio.

A evo i da razmisliš zašto bi ih prijavio. Od njih sigurno ne bi mogao da dobije nekakvu nadoknadu. Ovako je ispalo dobra reklama i za njega i ponovo aktuelizovan njegov jedini hit, a da ih je prijavio dobio bi pretnje smrću, uvrede i kletve.

Poslednja izmena:
Naravno da je plagijat.

Autor teksta im nije mogao iz groba dati dozvolu za ovo.

To što autor muzike i sam simpatiše blokade i nije ih prijavio ne znači da je korektno to što su naveli da su autori muzike oni sami, dakle FDU.

A dozvola autora muzike je izgleda došla naknadno jer on sam kaže da su mu neki slali snimke i javljali da studenti pevaju njegovu pesmu.

„I moram da kažem da kada su počeli da mi javljaju i da mi šalju snimke gde studenti pevaju ovu pesmu, bilo mi je drago jer pesma četrdeset godina ima svoj život.

https://www.nedeljnik.rs/poslednji-...pristao-iako-nije-voleo-te-zajednicke-stvari/

A i činjenica da je kao autor muzike naveden FDU, a ne stvarni autor Ilić sugeriše da dozvola nije data unapred jer se ne bi posrali po njemu izostavljajući ga kao autora.

Dakle, dobra je volja autora muzike što ih nije prijavio.

A evo i da razmisliš zašto bi ih prijavio. Od njih sigurno ne bi mogao da dobije nekakvu nadoknadu. Ovako je ispalo dobra reklama i za njega i ponovo aktuelizovan njegov jedini hit, a da ih je prijavio dobio bi pretnje smrću, uvrede i kletve.

Dobro je što nisi napustila forum, bili bi zakinuti za ovu genijalnost.

Back