Nevinost

Mozemo li samo da promenimo verovanje da je nevina osoba duhovno cista. Jer po meni nije, mozda u nekom religiozno patrijarhalnom smislu, mada koliko znam i crkva se nesto ne buni da imate momke i devojke pre braka.

Mozemo li samo da promenimo verovanje da je nevina osoba duhovno cista. Jer po meni nije, mozda u nekom religiozno patrijarhalnom smislu, mada koliko znam i crkva se nesto ne buni da imate momke i devojke pre braka.

Pa nije čista.. ne postoji čista osoba. I ako postoji, to def. nije osoba koja ne širi noge, nebitno iz kojih razloga. To samo po sebi ne može da je napravi ni čistom ni prljavom.
Nego.. to i nije tema.

Pa nije čista.. ne postoji čista osoba. I ako postoji, to def. nije osoba koja ne širi noge, nebitno iz kojih razloga. To samo po sebi ne može da je napravi ni čistom ni prljavom.
Nego.. to i nije tema.

Pa ne znam za ostale, licno sam ti vec odgovorio na temu, a to je da ne ocekujem od zene nevinost..tako da ne znam odakle tebi ideja da meni kao muskarcu je bitno da zena bude nevina a ja da svrljam okolo.....

To je ono što normalna žena treba dati svom muškarcu isto. Ovo su stvari koje i dobri prijatelji pružaju jedni drugima. Osim stavke pod četiri i šest.

Zar misliš da žena treba muškarcu ponuditi manje? A ako na tom polju nude isto, otkud njemu pravo da traži nešto više od nje?

Заштиту жена не може понудити као ни одговарајући породични ауторитет...

zene treba da su svesne da je jedno razmisljanje muskarca o kratkim vezama, a nesto skroz deseto o svojoj supruzi, majci svoje dece i zivotnom saputniku.To je nebo i zemlja i kraj price, nemojte da se zavaravate ljudi. Poznajem gomilu gradskih faca u bg koji su posle desetina lakih zena ipak odabrali manje iskusnu, ima tu nesto.Nikom ne treba javni wc da citav zivot provede pored njega.

Управо тако. Узалуд умирују себи савјет неким бесплодним, самозаваравајућим интелектуалним или полуинтелектуалним акробацијама. Стање ствари је такво какво јесте.

Управо тако. Узалуд умирују себи савјет неким бесплодним, самозаваравајућим интелектуалним или полуинтелектуалним акробацијама. Стање ствари је такво какво јесте.

ne vrede akrobacije kad se stvari uozbilje.Ebt ako je nesto vecinom prihvaceno ne znaci da je dobro

Aj ne skačite sa teme na temu. Pitanje je postavljeno konkretno. I ne radi se o tome koliko je ko partnera promenio ili kakvi su mu pogledi na to. Znači prosto da prostije ne može biti i to za muškarce koji očekuju da žena nevina uđe u brak.

Ја не знам где ти виђаш такве, наравно да ћеш рећи да их знаш колико хоћеш, мораш да оправдаш тему, али ево ја не знам никога ко то очекује.

sustina je da nista nije isto, to znaju oni koji su proziveli nesto u zivotu, i posle se ljudi pitaju zasto toliko razvoda? ali nije ni bitno, sve sto radite, radite sami sebi, sto se mene tice, znam sta mi treba

Hajde neka mi neko objasni. Na pr zivis zivot od 15 (neka realna odrednica pocetka sexualnog poriva) i tako nekih 10-15 godina se uzdrzavas od toga, skupljas to, suzbijas u sebi zarad neke dogmaticne ideje da je to moralno i romanticno, i kao treba da te ozenim i takvu u paketu da dobijem i sve te male fruste, osecanja konstantne nesigurnosti i fanaticne ideje o ljubavi...Ne hvala....

Mene su nazivali kurvom zbog načina na koji sam pričala o sexu, tj. zato što me nije bio blam da kažem šta mislim o kojoj temi i tako gluposti. Iako sam tad imala najmanje iskustva od svih njih. Sa ovim gore se slažem... više sam sretala devojaka koje su "fine" i to im je jedini razlog zašto sebe posmatraju višim bićima od ostalih koje šatro imaju iskustva. Kad čujem da žena ženu nazove kurvom želudac mi se okrene.

Potpisujem.

Desilo se i meni da me gledaju kao fuksu zbog nacina na koji pricam o seksu, i to u vreme dok nisam imala nikakvog iskustva (ono, jednom ili dva puta se poljubila i to je to). I nije to usamljen primer, znam ih toliko. Mislim, meni recimo to u tom trenutku nije smetalo (nekako mi je bilo zanimljivo da svi misle da se seksam a ja jadna nikad nisam imala decka), ali znam da je nekim devojkama itekako smetalo, pogotovo kada pocnu da ih prozivaju.

I da, odvratno mi je kada cujem muskarca da zenu naziva kurvom, ali kada zena to radi drugoj zeni... Jao, sto je to meni odvratno, nekako odmah gubim postovanje prema toj osobi.

I nekako mi je gadno kada neko smatra da je iznad drugih zbog onoga sto joj je medju nogama. Nemas nista od toga sto se nisi seksala ako si zlobna i pokvarena, a ima mnogo takvih. Ne kazem da nevinost ima neke veze sa tim, niti da su nevine devojek u globalu takve, ali ima velike razlike izmedju osobe koja prosto nema iskustva jer je tako odlucila i one koja misli da joj je to jedina karakterna vrednost i koja zbog toga ocekuje neko postovanje i pljuje druge za koje misli da nisu kao ona.

Не може да постоји заједништво јер сте сујетне до Бога.

Знаш како, што се тиче другог болдованог, често немају у глави па онда морају да потурају у први план оно што имају.

Pa to i ja mislim, a to se odnosi i na nevine/neiskusne devojke. Nemaju nista drugo da ponude, pa onda poturaju u prvi plan to da su "ciste" i neiskvarene. Opet, ne kazem da sve neiskusne devojke to rade, niti da to mozda radi vecina, ali definitivno sam upoznala one koje su u tom fazonu.

И мислим да се број партнера тј мушки став о томе сатанизује без основа, нико овде не тражи невину, али не мора баш да пројаше ни пола града ј б г..

Pa ja sam vec rekla da mi verovatno ne bi bilo prijatno da je momak prevrnuo pola grada i da je kresao sve sto stigne. Ali naivan si ako mislis da osudu dozivljavaju samo devojke koje su "pojahale" pola grada. Nije uopste bitno koliko si ih imala, nego koliko ljudi misle da si ih imala. Ili neka glupost tipa koliko dugo si cekala na seks (pa je ona koja je imala samo jednog ali se seksala sa njim na drugom sastanku "gora" od one koja ih je imala petoricu u dugim vezama).

Гора су ограничења и жеље за које вјерујемо да су аутентично наши, а неко их је други креирао или подигао за нас...

Илузија слободе је најгоре ропство...
nista tuznije nego kad je neko limitiran ogranicenjima koje je sam oko sebe podigao :neutral: missim...ne osetite se skuceno u svojoj kozi ili sta? :sad2: meni su to ogranicenja gora i opasnija od onih koje neko drugi nametne....protiv njih se boris....a protiv sebe jedino uz jako puno volje i zelje....sto je tesko :sad2:
ja se slazem da je iluzija slobode opasna, ali ovde u opste nije o tome rec vec o cinjenici da neko sebi postavlja idiotska ogranicenja, skoro pa cheklistu koju neko mora da ispunjava ko anketu da bi ga razmatrao za nesto dalje. dakle necu nevinog, ali necu ni onog ko je prevrnuo pola grada, opseg mora da bude od x do y, mora da bude visok tacno z cm, da ima tu i tu skolsku spremu, da ima oci boje pacifika i bla bla bla......a gde je tu svidjanje, privlacnost, sposobnost razumevanja, parterstvo, odanost, prijateljstvo? missim u zivotu nisam pitala niti su me pitali takve stvari, a svakako mi to ne bi bio kriterijum za odredjivanje partnera vec koliko smo ta druga osoba i ja kompatibilne. bejah i sa nevinim i nenevinim, i u bilo kojoj varijanti, iskustvo ne znaci puno jer je telo svakog partnera drugacije osetljivo i uvek moras iznova da ucis sta neko voli ili ne voli....tako da ta prica o iskustvenim muskarcima je teski truleks, imas i one sto naskacu na sve sta stignu pa im bitno jedino da se isprazne...tako da ljudi nemojte biti retardi, gledajte u neciju dusu i um jer je to ono sto je konstantno i sto ces morati da trpis celog zivota.a ako mislite da cete nekoga zavarati ili zadrzati jer ne zna za bolje, i tu se varate...

Ova tema je napravljena cisto radi autorkine subjektivne samodopadljivosti. Nestovise se od zena ne moze ni ocekivati. Samim tim je u temi bezbroj glupih postova.

Nevinost je princip pomocu kojeg se u sva vremena potvrdjivala duhovna i moralna cistota zena. To sto autorka to hoce da izmijeni izgleda kao da bi se ... ali ne moze ili ne smije. Kad neko ima 48 kg onda je obicno vise za razanj nego za nesto drugo.

Potpisujem.

Desilo se i meni da me gledaju kao fuksu zbog nacina na koji pricam o seksu, i to u vreme dok nisam imala nikakvog iskustva (ono, jednom ili dva puta se poljubila i to je to). I nije to usamljen primer, znam ih toliko. Mislim, meni recimo to u tom trenutku nije smetalo (nekako mi je bilo zanimljivo da svi misle da se seksam a ja jadna nikad nisam imala decka), ali znam da je nekim devojkama itekako smetalo, pogotovo kada pocnu da ih prozivaju.

I da, odvratno mi je kada cujem muskarca da zenu naziva kurvom, ali kada zena to radi drugoj zeni... Jao, sto je to meni odvratno, nekako odmah gubim postovanje prema toj osobi.

I nekako mi je gadno kada neko smatra da je iznad drugih zbog onoga sto joj je medju nogama. Nemas nista od toga sto se nisi seksala ako si zlobna i pokvarena, a ima mnogo takvih. Ne kazem da nevinost ima neke veze sa tim, niti da su nevine devojek u globalu takve, ali ima velike razlike izmedju osobe koja prosto nema iskustva jer je tako odlucila i one koja misli da joj je to jedina karakterna vrednost i koja zbog toga ocekuje neko postovanje i pljuje druge za koje misli da nisu kao ona.

A i same žene sam prestala u globalu da poštujem.... jednostavno mi nije jasno da je neko u stanju da dozvoli da mu neko toliko nameće pravila, ponižavajuće je na kraju krajeva.
Ma to više nema veze ni sa šovinizmnom ni sa čim... više predstavlja psihičke probleme i komplekse kako dotičnih žena tako i muškaraca. Na kraju krajeva cela stvar nije ni bitna kad odeš off, jer ovde svi palamudimo o idealnima.... realnost je sasvim drugačija...:D

I tvojim stavovima prava zena i muskaraca, i to da su muskarci svinje koji hoce da razdevice, a zene ugnjetavane jadne, i nemaju nikakvu odluku nad svojim telom i vaginom.

Back