nevesele snene žene plele teške mreže

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li je tajna uspešnog braka u opraštanju prevare? uspešnog-mislim na doživotni, takoreći da li se jedna pametna supruga ne meša u privatni život sopstvenog supruga ili?
nemoj da mi se neko žali na naziv teme, to je stara narodna brzalica, tako možete i jezik da vežbate izgovarajući naslov glasno.
((:
aj pa uzdravlje!

Šta podrazumevaš pod prevarom?
Šta muškarac podrazumeva pod prevarom?

brak je sinhron zivot dve osobe, zajednica.

prevarom se pokazuje da ti nije dovoljno stalo do te osobe koju varas

mislim da to nije tema, ali ako ti je lakše sad kada si to napisao dobro..

- - - - - - - - - -

Sacuvaj me sv kravo takvih brakova
A takvi su vecina
Ergo nemojte ni ulaziti u obavezujuce veze jer niste ni sposobni

to je naivno razmišljanje, to kao kada bih ja tebi rekla-nemoj se zaposliti, ako nakon izvesnog vremana planiraš da daš otkaz :lol:
u načelu, svaki pojedinac će tvrditi to kao i ti, ali to je ograđivanje od dubljeg razmišljana.

- - - - - - - - - -

eto, ti si muškarac pa mi reci, ne držim proglase u ime muškog pola (:

da li je tajna uspešnog braka u opraštanju prevare? uspešnog-mislim na doživotni, takoreći da li se jedna pametna supruga ne meša u privatni život sopstvenog supruga ili?
nemoj da mi se neko žali na naziv teme, to je stara narodna brzalica, tako možete i jezik da vežbate izgovarajući naslov glasno.
((:
aj pa uzdravlje!

Ne da se mesa, nego, ako je pametna uvek zna gde joj je muz, a ovo ne zato da ga cuva nego zato sto i on zna gde je ona.
Sve druge izmisljotine su lose kombinacije....i tu nema oprastanja ni sa jedne strane.
Dvoje u ozbiljnoj vezi, makar to bio i brak svoj privatni zivot dele, a licni dozivljaj moze da bude kakav hoce.

eto, ti si muškarac pa mi reci, ne držim proglase u ime muškog pola (:

Ja mogu da ti odgovorim šta ja podrazumevam pod prevarom, ali ostaje pitanje šta ti podrazumevaš pod prevarom. Čim mi odgovoriš na to pitanje i ja ću tebi odgovoriti šta ja smatram pod prevarom.
Mada ništa od ovoga nije bila poenta moje prethodne poruke...

Ja mogu da ti odgovorim šta ja podrazumevam pod prevarom, ali ostaje pitanje šta ti podrazumevaš pod prevarom. Čim mi odgovoriš na to pitanje i ja ću tebi odgovoriti šta ja smatram pod prevarom.
Mada ništa od ovoga nije bila poenta moje prethodne poruke...

tema je sexualni odnos bračnog partnera van braka i uspeh tj trajanje braka, nije tema šta ja podrazumevam ili ne podrazumevam/jer iznosim i sopstvena zapažanja, ali ja se sada pitam, a želim da mi vi pomognete oko tog odgovora?/, ja pitam vas, ali vam mrsko da sagledate temu onako dubiozno (:
ne aludiram na različite mogućnosti, pitanje je jasno kao dan.

- - - - - - - - - -

Ne da se mesa, nego, ako je pametna uvek zna gde joj je muz, a ovo ne zato da ga cuva nego zato sto i on zna gde je ona.
Sve druge izmisljotine su lose kombinacije....i tu nema oprastanja ni sa jedne strane.
Dvoje u ozbiljnoj vezi, makar to bio i brak svoj privatni zivot dele, a licni dozivljaj moze da bude kakav hoce.

znači, ako sam dobro shvatila, ti si zagovornik teorije koju uglavnom žene zagovaraju: ako se volimo, neće se muškarac kresati sa strane?

((:
aj pa uzdravlje!

a dozivotno je kao uspjesno?
inace, mislim, sad, da svi odnosi imaju uspone i padove
pa je za mene uspjesno otprilike ono sto ne stagnira
vec mijenja formu i nas same
i tu mi ta famozna prevara nije najgora stvar

a dozivotno je kao uspjesno?
inace, mislim, sad, da svi odnosi imaju uspone i padove
pa je za mene uspjesno otprilike ono sto ne stagnira
vec mijenja formu i nas same
i tu mi ta famozna prevara nije najgora stvar

u ovom kontekstu, jedan brak i dve osobe- eto ja se pitam, to ne znači da je to moj stav, nego stav većine ljudi iz okruženja/bilo da je zaista tako, bilo da je odbrambeni sitem ili strah od razvoda, ili ljubav koja prašta-ne prašta/, zato i pitam.
Moj lični stav je sličan tvom zapažanju.

Ne kazem da nece, nego da je privatni zivot onih koji se vole zajednicki,
a to znaci da ga dele, pa ako se kresu sastrane to rade zajedno.
U suprotnom, ne bi se zvalo brak nego komuna svi smo drugari i sva deca su nasa.
Mislim da tu postoji razlika koju zelimo da izbegnemo i zato smo u vezi.
Odreci se privatnog zivota je zrtva na koju pristajemo da bi dobili zajednicku privatnost i
time ispunili licni zivot, ako smislimo da su nam privatni zivoti razliciti onda prelazimo u formu drugarstva.
Ko to moze bolje da ne ulazi u vezu ili brak.

ozbiljan odgovor bi bio ako ga volis preci ces preko uboda...,i posle drugog... al kod treceg ima da ih oboje osakatim :zcepanje:

evo i ovo je stav, znači prolazni kres je tolerišući, dugotrajna vanbračna veza sa strane nije.
Ima i mišljenja, da su neke sigurnije kada znaju da muž ima stalnu ljubavnicu godinama, jer će i sa njom da potone u svakodnevnicu ((: i usput, nije u faktoru rizika da odlepi od sexa ili oboli od neke egzotike, tako kažu ((:

((:
aj pa uzdravlje!

Izgleda da su Romeo i Julija deluzija i da je upravo to realnost. Brak mu dodje neko prijateljstvo, a neretko i utociste usamljenih.

Varanje dodje kao standardna supstitucija za nedostatak LOVE supstance i razbuktavanje izgubljenih strasti.

Meni sve to shit, ali ima kome nije i kome je to najbolja opcija.

Izgleda da su Romeo i Julija deluzija i da je upravo to realnost. Brak mu dodje neko prijateljstvo, a neretko i utociste usamljenih.

Varanje dodje kao standardna supstitucija za nedostatak LOVE supstance i razbuktavanje izgubljenih strasti.

Meni sve to shit, ali ima kome nije i kome je to najbolja opcija.
Romeo i Julija nisu adekvatan primer dvoje ljudi koji opstaju kroz decenije, prvo zato što su bili deca, drugo iz razloga što su se muerterisali (:
ostalo što si napisao shvatam kao stav koji imaš.

tema je sexualni odnos bračnog partnera van braka i uspeh tj trajanje braka, nije tema šta ja podrazumevam ili ne podrazumevam/jer iznosim i sopstvena zapažanja, ali ja se sada pitam, a želim da mi vi pomognete oko tog odgovora?/, ja pitam vas, ali vam mrsko da sagledate temu onako dubiozno (:
ne aludiram na različite mogućnosti, pitanje je jasno kao dan.

Ja nigde nisam pročitao seksualni odnos u naslovu teme ili tvom uvodu.:eek:
Ispravi me ako grešim. Zato sam i postavio prethodna dva pitanja. ("ali vam mrsko da sagledate temu onako dubiozno" - Čemu tolika sujeta?)

A sada da ti odgovorim na temu. Po meni svaki brak je za sebe. Uspeašan ili neuspešan, zavisi od toga kako ga ko posmatra. Ali da bih mogao da dam odgovor na tvoje pitanje napraviću jedan mali primer uspešnog braka koji to ne mora da bude.

Dvoje supružnika se slažu da mogu imati povremene seksualne odnose sa drugim ljudima. Ali, samo ako zajednički učestvuju u njima. I to bi bio nekakav uspešan brak jer se temelji na dogovoru. Ukoliko se desi da jedan od supružnika skriva svoje seksualne odnose od onog drugog, a drugi supružnik to sazna, onda brak prelazi u kategoriju neuspešnih. Ma koliko da ovaj drugi supružnik oprašta i da bi brak trajao, brak postaje neuspešan.

Ja nigde nisam pročitao seksualni odnos u naslovu teme ili tvom uvodu.:eek:
Ispravi me ako grešim. Zato sam i postavio prethodna dva pitanja. ("ali vam mrsko da sagledate temu onako dubiozno" - Čemu tolika sujeta?)

A sada da ti odgovorim na temu. Po meni svaki brak je za sebe. Uspeašan ili neuspešan, zavisi od toga kako ga ko posmatra. Ali da bih mogao da dam odgovor na tvoje pitanje napraviću jedan mali primer uspešnog braka koji to ne mora da bude.

Dvoje supružnika se slažu da mogu imati povremene seksualne odnose sa drugim ljudima. Ali, samo ako zajednički učestvuju u njima. I to bi bio nekakav uspešan brak jer se temelji na dogovoru. Ukoliko se desi da jedan od supružnika skriva svoje seksualne odnose od onog drugog, a drugi supružnik to sazna, onda brak prelazi u kategoriju neuspešnih. Ma koliko da ovaj drugi supružnik oprašta i da bi brak trajao, brak postaje neuspešan.

meni ovo zvuči na svingeraj, ali u daljem toku pisanja, vidim da to nije.
Vidi, eto i da je tako, što nije previše popularno kod nas, tipa kreše se on-kreše se ona, sa strane, naravno da postoje takvi brakovi, sad sam samo u nedoumici -jer sam mišljenja da u našim varijantam, duže opstaju brakovi gde se partner pravi da nije upućen šta se dešava, duže to može da opstane čak i čitavg života, nego otvoreno da iznose sopstvene aktivnosti. Zato sam i pitala, uzela u obzir većinu, ti čigledno ne spadaš u većinu.

meni ovo zvuči na svingeraj, ali u daljem toku pisanja, vidim da to nije.
Vidi, eto i da je tako, što nije previše popularno kod nas, tipa kreše se on-kreše se ona, sa strane, naravno da postoje takvi brakovi, sad sam samo u nedoumici -jer sam mišljenja da u našim varijantam, duže opstaju brakovi gde se partner pravi da nije upućen šta se dešava, duže to može da opstane čak i čitavg života, nego otvoreno da iznose sopstvene aktivnosti. Zato sam i pitala, uzela u obzir većinu, ti čigledno ne spadaš u većinu.

Od skora srećem puno slučajeva gde se partner pravi da je sve u redu, ali je vrlo upućen u tajne radnje supružnika. Što reče ona mala iz zadruge "nije me uhvatio u prevari, nema dokaza".
Dobro si rekla, brak u tom slučaju (kada se partner pravi da nije upućen) opstaje, ali nije više uspešan. Možda u očima svih ostalih osim u očima prevarenog.

A da ja tebi postavim pitanje. Zašto je važno da brak bude uspešan?

Od skora srećem puno slučajeva gde se partner pravi da je sve u redu, ali je vrlo upućen u tajne radnje supružnika. Što reče ona mala iz zadruge "nije me uhvatio u prevari, nema dokaza".
Dobro si rekla, brak u tom slučaju (kada se partner pravi da nije upućen) opstaje, ali nije više uspešan. Možda u očima svih ostalih osim u očima prevarenog.

A da ja tebi postavim pitanje. Zašto je važno da brak bude uspešan?[/QUOTE]
meni lično nije važno, nisam zagovornik braka po svaku cenu/bilo da je status u društvu i okolini ili neki drugi razlozi/, pa baš zato želim da otvoreno razgovaramo o tome.
I nekako, vidim nema ovih forumašica koje se inače dive dugogodišnjim sopstvenim, decenijskim brakovima, da mi razveju sve sumnje..

meni lično nije važno, nisam zagovornik braka po svaku cenu/bilo da je status u društvu i okolini ili neki drugi razlozi/, pa baš zato želim da otvoreno razgovaramo o tome.
I nekako, vidim nema ovih forumašica koje se inače dive dugogodišnjim sopstvenim, decenijskim brakovima, da mi razveju sve sumnje..

Teško da će iko da ti priča o svom braku...
Meni ni najbolji prijatelji ne pričaju o tome. Možda je kod žena to drugačije.:neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back