Neverni muškarci imaju manji IQ

prolaznik011

Ističe se
Banovan
Poruka
2.536
Muškarci koji su skloni varanju svojih partnerki vrlo verovatno imaju niži IQ od vernih muškaraca, zaključili su naučnici. Što je muškarac inteligentniji, to je manja verovatnoća da će varati svoju partnerku, tvrdi britanski evolucijski psiholog doktor Satoši Kanazava

On svoju teoriju temelji na dokazu da su muškarci kroz istoriju evolucije uvek bili blago skloni poligamiji.
- Što su muškarci inteligentniji, veća je verovatnoća da će poštovati seksualnu isključivost od manje inteligentnih - objasnio je naučnik.
Doktor Kanazava takođe tvrde da ova teorija ne može da se primeni i na žene jer se od davnina od njih očekivalo da budu verne jednom partneru, čak i u poligamnim društvima.
U istraživanju doktora Kanazave, objavljenom u časopisu „Social Psychology Quarterly", takođe se tvrdi da je mala verovatnoća da inteligentniji ljudi veruju u boga ili imaju konzervativna stanovišta.
Jer, mlađe odrasle vrlo liberalne osobe imaju prosečni IQ 106, a koeficijent inteligencije konzervativaca je u proseku 95.

Sumnjam u ovo ''istrazzivanje''.Mene su oduveq vaspitavali da se pametni mushqarci ne zzene pa iz toga sledi da niqog ne varaju.
P.S.Mislim da je ovaj psiholog iz chlanqa neqa zzena...

Poslednja izmena:
Muškarci koji su skloni varanju svojih partnerki vrlo verovatno imaju niži IQ od vernih muškaraca, zaključili su naučnici. Što je muškarac inteligentniji, to je manja verovatnoća da će varati svoju partnerku, tvrdi britanski evolucijski psiholog doktor Satoši Kanazava

On svoju teoriju temelji na dokazu da su muškarci kroz istoriju evolucije uvek bili blago skloni poligamiji.
- Što su muškarci inteligentniji, veća je verovatnoća da će poštovati seksualnu isključivost od manje inteligentnih - objasnio je naučnik.
Doktor Kanazava takođe tvrde da ova teorija ne može da se primeni i na žene jer se od davnina od njih očekivalo da budu verne jednom partneru, čak i u poligamnim društvima.
U istraživanju doktora Kanazave, objavljenom u časopisu „Social Psychology Quarterly", takođe se tvrdi da je mala verovatnoća da inteligentniji ljudi veruju u boga ili imaju konzervativna stanovišta.
Jer, mlađe odrasle vrlo liberalne osobe imaju prosečni IQ 106, a koeficijent inteligencije konzervativaca je u proseku 95.

Sumnjam u ovo ''istrazzivanje''.Mene su oduveq vaspitavali da se pametni mushqarci ne zzene pa iz toga sledi da niqog ne varaju.

rekao bih da je to otprilike tacno. Ima dosta smisla. Jer prevare smaraju ionako, isplatljiviji je jedan partner na duze staze.

Naucnici su mozda pobrkali uzroke i posledice. Inteligentiji muskarci su odbojni zenama pa su manje u prilici da jebbu pa i da varaju.

A ne, kad se svaleraju zbog vrednijih od svoje partnerke, onda su jos gluplji od onih koji traze obicnu seks partiju jer onda, ne samo da sebi komplikuju zivot, nego se jos i emotivno muche sto ostaju sa zenom do koje im nije stalo umesto da je ostave i zapocnu normalnu vezu sa tom novom.

Pa dobro to jeste.. Mada ne bih rekao da je njima to mucenje.. vec da im prija. Kao sto devojkama prija vise partnera. Hrani sujetu i guesss. Anyways nema tu neke filozofije devojke su u 95 posto slucajeva totalno iste psihicki. I jedina je razlika kako se koja kotira fizicki.

Pa dobro to jeste.. Mada ne bih rekao da je njima to mucenje.. vec da im prija. Kao sto devojkama prija vise partnera. Hrani sujetu i guesss. Anyways nema tu neke filozofije devojke su u 95 posto slucajeva totalno iste psihicki. I jedina je razlika kako se koja kotira fizicki.

Ne odgovaram u ime te tvoje vecine i nisam sklona generalizacijama, pogotovo ako nisu odgovor na temu. Tako da...:neutral:

:dash: Odkud ti pa to? Želiš možda poticati netrpeljivost... zvuči pomalo rasistički. Ljudi nisu monogamni, a vjera, prije svega, ih u to tjera. Stoga nema u životu, apsolutno nevjernih muškaraca i nevjernih žena, ljudi nisu u principu za jednu vezu i vjernost za cijeli život (naravno, da toga ima, ali nije životna odrednica). Time nikoga ne opravdavam, mrzim laž i nevjeru, i mislim da onaj koji želi lutati svijetom žena i muškaraca, ne treba brak nego slobodu svu. Iskusila sam to u braku, i žao mi je što sam u njega ušla jer sam samo trpjela, bolje je biti slobodna i svoja.

Istrazivanje o tome da su ateisti i liberali inteligentniji sam citao. Dobro je potkrepljeno cinjenicama. Probacu da dodjem i do ovoga da su inteligentniji verniji.

Logicno, samim tim sto su se zapitali da li Bog postoji vodi ih na visi stupanj inteligencije od onih sto veruju samo zato sto im je porodica nametnula takvo misljenje...

A za liberale ne znam sto su inteligentniji... :lol:

Back